Jump to content


Photo

CM9 for Lg Optimus L3 (E400)

* * * * * 2 votes

  • Please log in to reply
848 replies to this topic

#61
softdevsalon

softdevsalon

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Devices:LG E400
i also found bug in the notification area.. when i pull out it, no notification display when in second or 3rd try.. it already appears

  • 0

#62
Kiinho

Kiinho

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
First: Download the rom and put on the SD card, external.
second: download the app rom manager
Then open rom manager and click clockword recovery, then go to install rom from SD card, find the rom you downloaded and select, wait until it's over, and when done reboot, if not call fassa well: shut off the phone, and press volume down + Menu + Power, Move with the volume keys, go to: Wipe data / factory reset from the power button, go yes - delete all user data, and go back reboot system now, ready, you have ICS on your Lg L3!

Edited by Kiinho, 29 August 2012 - 06:33 PM.

  • 0

#63
zixen15

zixen15

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:lg e400
Am I the only one APN‘s do not save and data doesn't work? Could it be the V10D stock I use? Mine is the frabric unlock version of the phone, bought mine before providers sold it and I use a T-mobile sim card. had a particular issue with my p500 when I upgraded it to cm9. Had to flash a patch to make it compatible . I coulld help test if my data worked.

  • 0

#64
emperorisuka

emperorisuka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:LG Optimus L3
My LG Optimus L3 won't oppen after a shutdown from a dead battery. It has Build 1 installed, and I was about to update it but I cannot open it now. Any fix about crashing roms?

EDIT: Hard Reset won't work. Home + Volume Key Down + Power Button
FIXED: After many retries of Hard reset, I wen't into CWM Recovery

Edited by emperorisuka, 29 August 2012 - 11:43 PM.

  • 0

#65
naufalhisyam

naufalhisyam

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus L3 E400
how to set the camera framerate?

  • 0

#66
emperorisuka

emperorisuka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:LG Optimus L3
Build 4 is out

  • 0

#67
Ediaj

Ediaj

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus L3 E400
  • Twitter:@JaideMeg
I can't reboot to RECOVERY, please help. :wacko:

I've installed Rom Manager and have flashed the CWM recovery. (CWM 5.8.4.5)

Tried to use "Install ROM from SD card" 4 times but I never succeeded

Tried to use "Reboot to recovery" but i got stuck at the LG logo and I needed to restart it.

What will I gonna do???

Please help me. :blush:

  • 0

#68
Xander_A

Xander_A

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Devices:LG E400 Optimus L3
kdz flasher original lg tool
mode diagnostic/gsm.
its meant to be used on "emergency mode" flash
thats the mode with strange yellowish screen

  • 0

#69
Ediaj

Ediaj

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus L3 E400
  • Twitter:@JaideMeg

kdz flasher original lg tool
mode diagnostic/gsm.
its meant to be used on "emergency mode" flash
thats the mode with strange yellowish screen


I've used that software before when I flashed my LG L3 with stock rom, but i don't understand how to use it to solve my problem. May you teach me how? thanks.

  • 0

#70
Xander_A

Xander_A

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Devices:LG E400 Optimus L3

I've used that software before when I flashed my LG L3 with stock rom, but i don't understand how to use it to solve my problem. May you teach me how? thanks.


It actualy was not ment for you but for softdevsalon
anyhow reflash with stock is also solution

To get back to stock rom
Download KDZ flasher
Download corresponding KDZ from lg repo (in my case V10i, open europe)
Get to "emergency mode"
Set in KDZ flasher - diagnostic/gsm - point to kdz file
click update............. wait 5-10 minutes
and it should be ready

  • 0

#71
Ediaj

Ediaj

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus L3 E400
  • Twitter:@JaideMeg

It actualy was not ment for you but for softdevsalon
anyhow reflash with stock is also solution

To get back to stock rom
Download KDZ flasher
Download corresponding KDZ from lg repo (in my case V10i, open europe)
Get to "emergency mode"
Set in KDZ flasher - diagnostic/gsm - point to kdz file
click update............. wait 5-10 minutes
and it should be ready


After reflashing my phone to that options, what will I do to reboot into recovery?
thanks bro.

  • 0

#72
Xander_A

Xander_A

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Devices:LG E400 Optimus L3

I've used that software before when I flashed my LG L3 with stock rom, but i don't understand how to use it to solve my problem. May you teach me how? thanks.

are you sere that SU is given anytime ROM manager asks for what ever?
i set Superuser from "Ask me" to "Agree"

Try to reflash CWM,

when loading image from SDCARD check if SDCARD is 1gb internal memory of realy partitoned externalSD.
My CWM is not mounting externalSD

  • 0

#73
Ediaj

Ediaj

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus L3 E400
  • Twitter:@JaideMeg

are you sere that SU is given anytime ROM manager asks for what ever?
i set Superuser from "Ask me" to "Agree"

Try to reflash CWM,

when loading image from SDCARD check if SDCARD is 1gb internal memory of realy partitoned externalSD.
My CWM is not mounting externalSD


Ah, so you mean I should put my CM9 .zip in the internal sd card and not in the external so my L3 could install it?

  • 0

#74
Xander_A

Xander_A

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Devices:LG E400 Optimus L3

After reflashing my phone to that options, what will I do to reboot into recovery?
thanks bro.


You will have to do full circle again
Get rooted
Install superuser and rom manager
Set superuser to agree with everything
Get to ROM Manager and reflash cwm
Normal reboot
Get to ROM man and try again to get to recovery again.

this must work (due security reasons, set superuser back to defaults when finished)

  • 0

#75
Xander_A

Xander_A

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Devices:LG E400 Optimus L3

Ah, so you mean I should put my CM9 .zip in the internal sd card and not in the external so my L3 could install it?


Yes

  • 0

#76
Ediaj

Ediaj

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus L3 E400
  • Twitter:@JaideMeg

Yes


Bro, I've reflashed my LG L3, I've re rooted it, reflashed CWM recovery, moved CM9 .zip file to internal sd and tried to install into recovery but the same things happened. My L3 still has its stock rom. What should I do?

Thanks for the help by the way.

  • 0

#77
Ediaj

Ediaj

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus L3 E400
  • Twitter:@JaideMeg
I finally did it!!! Yessssssss... Now I will check for bugs in build 4. :)

  • 0

#78
Xander_A

Xander_A

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Devices:LG E400 Optimus L3

I finally did it!!! Yessssssss... Now I will check for bugs in build 4. :)

What was the glitch?
Share, please

  • 0

#79
Ediaj

Ediaj

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus L3 E400
  • Twitter:@JaideMeg

What was the glitch?
Share, please


The rom manager didn't actually install the CWM recovery. I discovered that when I've tried all the possible things that couldn fix everything that went wrong but still no success. So I tried a little experiment. I downloaded a third party app that installs CWM via cmd, downloaded the CWM recovery for L3 from the CWM site, then (this is very risky but worth the try) modified the content of the CWM installer, inserting CWM of L3 there. The CWM installer I've downloaded was dedicated not for LG L3 but for other phones.

All the time (10 hours) I've spent figuring what went wrong was worth it.

Hope this would help others who are having a hard time.

Edited by Ediaj, 30 August 2012 - 10:49 AM.

  • 0

#80
Xander_A

Xander_A

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Devices:LG E400 Optimus L3

The rom manager didn't actually install the CWM recovery. I discovered that when I've tried all the possible things that couldn fix everything that went wrong but still no success. So I tried a little experiment. I downloaded a third party app that installs CWM via cmd, downloaded the CWM recovery for L3 from the CWM site, then (this is very risky but worth the try) modified the content of the CWM installer, inserting CWM of L3 there. The CWM installer I've downloaded was dedicated not for LG L3 but for other phones.

All the time (10 hours) I've spent figuring what went wrong was worth it.

Hope this would help others who are having a hard time.

So actualy, you didnot initialy flash CWM by open Rom Manager --> Flash ClockworkMod Recovery --> Select LGE Optimus L3?
I was thinking that even initial instalation can be overwriten by selecting corect one on reFlash from whittin Rom Manager

Anyhow, will probably make sence to share that configured file, maybe, in some section. May ask Mod or any other in charge.

Edited by Xander_A, 30 August 2012 - 11:51 AM.

  • 0




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users