Jump to content


Photo

How To root your San Diego

- - - - -

  • Please log in to reply
237 replies to this topic

#161
i am not a hacker

i am not a hacker

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 791 posts
  • Gender:Male
  • Location:Maidenhead, England
  • Devices:ZTE Blade and Orange San Diego
It's because Macs are #%*@.

  • 0
Nexus 10
Orange San Diego

#162
flibblesan

flibblesan

    Token Northern bloke

  • Assistant Admin Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,637 posts

It's because Macs are #%*@.


Maybe ha

  • 0

#163
adarshrag

adarshrag

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:INTEL XOLO X900
can someone please provide a tutorial for updated process of rooting and unrooting..? thank you...

Edited by adarshrag, 14 October 2012 - 04:21 AM.

  • 0

#164
flibblesan

flibblesan

    Token Northern bloke

  • Assistant Admin Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,637 posts
Anyone able to help me here? I'm using the root script and it's doing the exploit and pushing superuser to the system partition. I can run superuser and it seems to work OK but I'm unable to find busybox anywhere and the system seems to lock itself back to read only which I don't understand.

Noob mistake.. didn't escalate myself with su <facepalm>

I'll have to work out some better instructions and scripts and get them uploaded. One thing I have done is use the Stericson Busybox installer as it supports x86. This allowed me to install a new busybox to /system/xbin and unlink the /sbin/busybox and finally relink the new busybox. Don't know if it has any benefits right now.

  • 0

#165
jikobutsu

jikobutsu

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,704 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OSD
So you are rooted now flibblesan ? Had the thought then that orange had started pushing out devices patched for the exploit lol

Edited by jikobutsu, 14 October 2012 - 02:51 PM.

  • 0

#166
flibblesan

flibblesan

    Token Northern bloke

  • Assistant Admin Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,637 posts
Yep I have full root. Also found this app that lets us have full unsecure adbd too http://forum.xda-dev...d.php?t=1687590

Which means we can use 'adb remount' and push system files etc. No more messing around with root file managers :D

  • 0

#167
jikobutsu

jikobutsu

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,704 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OSD
Nice find :D

Off topic here, but do you know if there is a way to get usb storage back?

Edited by jikobutsu, 14 October 2012 - 03:04 PM.

  • 0

#168
flibblesan

flibblesan

    Token Northern bloke

  • Assistant Admin Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,637 posts

Nice find data:image/png;base64,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

Off topic here, but do you know if there is a way to get usb storage back?


Not that I know of.

  • 0

#169
jikobutsu

jikobutsu

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,704 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OSD
OK thanks.

Mtp is good but it seems to have drawbacks, well i find it does anyway, like some files do not get seen on sdcard, and I am finding the transfer speed to not be as fast, might be just me because I dont like mtp much lol, but I have usb3 so it is usually very quick.

  • 0

#170
nihalot

nihalot

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
Help, root gone after flash update.zip(downloaded today from xolo.in) , unable to root now,,, it reboots once, but second time says 'sorry unable to perform this action' ,,,,, now how to root xolo,,,,,, :-(

  • 0

#171
dereek

dereek

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Intel Xolo x900
When did a new update come out

  • 0

#172
nihalot

nihalot

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
Downloaded today only,,, ics,,,,

  • 0

#173
shootomanUK

shootomanUK

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Salford, Manchester
  • Devices:AZ210A , WT19i , DynaTAC 8000X
  • Twitter:@not got one

Help, root gone after flash update.zip(downloaded today from xolo.in) , unable to root now,,, it reboots once, but second time says 'sorry unable to perform this action' ,,,,, now how to root xolo,,,,,, :-(


try factory reset in phone settings and then run the root app again.

worth a try

  • 0

#174
iamiguel

iamiguel

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
I tried to root my device but it didnt work and now the device is slow and keep flickering?
how do i fix this?

Edit: I've done a factory reset and the phone is fine now.
How should i root the phone?

Edited by iamiguel, 17 October 2012 - 12:34 PM.

  • 0

#175
jikobutsu

jikobutsu

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,704 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OSD
run the program again

watch your screen on device a popup will appear saying restore data, select restore

dont close the command window on desktop, it must stay open until you have rebooted twice

the program will now reboot device twice

If it does not reboot twice rerun the program straightaway


give it time though as it can take a while for second reboot

  • 0

#176
iamiguel

iamiguel

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
It's worked now, thank you!

Is the anyway I could unroot it in the future?

  • 0

#177
jikobutsu

jikobutsu

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,704 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OSD
Just flash update and it will unroot, assuning you want unroot incase you need to return to store, then flash orange update with the tool rickywyatt is soon releasing, then the device is stock orange and unrooted.

  • 0

#178
stephane75011

stephane75011

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Hi all ,
i'm trying to root my San Diego but when i launch RunMe.bat i have a pop up on my screen who ask me this

Device type:
1 Normal
Make a choice:

can anyone help me ? thanks

  • 0

#179
jikobutsu

jikobutsu

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,704 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OSD
press 1

  • 0

#180
stephane75011

stephane75011

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
ok thanks jikobutsu

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users