Jump to content


Photo

[Q] Front camera problem on ICS

- - - - -

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
flibblesan

flibblesan

    Token Northern bloke

  • Assistant Admin Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,641 posts
Anybody running ICS noticed an odd issue with the front camera? The problem is when you take a picture the contrast drops significantly. This is on the Xolo ICS ROM but shouldn't matter as the camera apps and the camera libs are the same between ROMs.

Update: Front camera is fine when you use it in Instagram which leads me to believe it's a bug with the camera app. I'm going to see if I can get the Motorola RAZR i app working properly.

Update2: It's a weird issue related to low-light issues. Oh well..

  • 0

#2
jikobutsu

jikobutsu

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,704 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OSD
The razr i app works I have used it

  • 0

#3
flibblesan

flibblesan

    Token Northern bloke

  • Assistant Admin Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,641 posts

The razr i app works I have used it

Does it let you select burst mode?

  • 0

#4
jikobutsu

jikobutsu

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,704 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OSD

Does it let you select burst mode?


No that was the only problem, but the interface is much better, it is ics themed too.


edit: Looks like moto camera has same issue with front camera.

Edited by jikobutsu, 17 October 2012 - 05:00 PM.

  • 0

#5
Gibson.1

Gibson.1

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Devices:Orange San Diego
I had that on Orange GB too, it shows a decent shot then when you take it it becomes all dark grey and hard to make out. I think it might be slightly worse on Xolo ICS as photos from GB seem to be brighter.

  • 0

#6
flibblesan

flibblesan

    Token Northern bloke

  • Assistant Admin Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,641 posts

No that was the only problem, but the interface is much better, it is ics themed too.


edit: Looks like moto camera has same issue with front camera.


Also the moto camera is rather sluggish :(

  • 0

#7
Calloutman

Calloutman

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:SanFransisco
On a related topic, has anyone else had any problems with the camera button not working?

  • 0

#8
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,514 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF

On a related topic, has anyone else had any problems with the camera button not working?

If you mean the physical button then it works but is too stiff to be useful. I always use the software button myself.

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#9
jikobutsu

jikobutsu

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,704 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OSD
The camera button does seem to losen up a bit after some use, mine was very hard to push to the extent it blured the photo, but now it is usable.

  • 0

#10
Calloutman

Calloutman

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:SanFransisco
Oh right, it is a two stage button, silly me :wacko:

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users