Jump to content


Photo

UK Vodafone ICS - B936 released OTA !

- - - - -

  • Please log in to reply
223 replies to this topic

#181
lowrider007

lowrider007

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Now that app2sd no longer works on the upgrade to ICS B936F, what is the best way to move apps to the external sd card and will they still work?

Regards


I've just gone through all this hassle, I just changed the defualt storage to 'SD Card' and redownload all my apps, I had a google and couldn't really find an app that would push my installed apps to SD on ICS.

edit,

Ummm, even though I've done that I've checked in app mangement and a lot of the apps have installed onto the internal phone memory even though sd card is selected as the defualt storage but now I have an option to 'move to sd card' on some of the apps so I've been going through all of them manually using that option.

I don't think I'll ever grasp how the storage system works on this phone.

Edited by lowrider007, 02 November 2012 - 02:32 PM.

  • 0

#182
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_

Well I finally updated to the stock B963f, runnly very smoothly although a litle 'sluggish' but quite pleased so far, ICS runs much smoother with live wallpapers, the only thing I hate is the google search bar that stays at the top of the screen, it makes my phones screen feel smaller not being able to use that space.


Go to manage apps then Disable "Google Search". If you want to free up the area it uses then install a third party launcher like Nova etc.

  • 0

#183
psionandy

psionandy

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 450 posts
  • Gender:Male
  • Location:Liverpool, England
  • Interests:Mobile tech.. gadgets.. Liverpool FC
  • Devices:Note 2 and Ascend G300 CM10 R2
  • Twitter:@psionandy
Has anyone who has upgraded via OTA been able to unlock the bootloader?... I'd like to try the 'official' upgrade first, and then jump into a custom rom later if i'm not happy with the build that the 'fine people at vodafone' have pushed out.....

  • 0

#184
timfimjim

timfimjim

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 632 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds, UK
  • Devices:Huawei Ascend g300, Nexus 7
If the baseband is still 2030 then the current way of unlocking the bootloader (for 2030 baseband) will still work

  • 0

#185
lowrider007

lowrider007

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
I'm starting to get a lot of odd bugs, apps closing unexpectedly being the main one, freezes and general sluggishness, I never had this on GB, I think I made a mistake upgrading to ICS, is it possible to downgrade?

So angry at myself for giving in to the temption of upgrading.

Edited by lowrider007, 02 November 2012 - 05:23 PM.

  • 0

#186
Hogweed

Hogweed

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 392 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300

I'm starting to get a lot of odd bugs, apps closing unexpectedly being the main one, freezes and general sluggishness, I never had this on GB, I think I made a mistake upgrading to ICS, is it possible to downgrade?

So angry at myself for giving in to the temption of upgrading.


Official Huawei Downgrade Kit to Vodafone B895 http://www.huaweidev...softid=NDY4ODE=

You might also want to check some if the ICS custom ROMs such as Infusion in this forum. Bugs fixed, optimised etc.

Edited by Hogweed, 02 November 2012 - 05:34 PM.

  • 1

#187
lowrider007

lowrider007

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
Thank you!!

  • 0

#188
Jazzi

Jazzi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:Motorola Moto G (8GB)
  • Twitter:@joomguy
Evening! :)

So... I've been reading MoDaCo threads for as long as I've had a smartphone - they've been incredibly useful, so I decided to finally sign up for an account! ;)

I got a text message from Vodafone yesterday, with a link to a news article announcing the release of ICS. Finally! However, after reading all the negative posts on their forum about it I decided to hold off for a bit on upgrading. Two hours later the temptation got the better of me and I did the update.

The update I was prompted to download was B936_F - different to the one that most people on the Vodafone forum seem to have installed, which was missing the '_F' off the end... I'd like to think that it stands for Fixed, but I suspect (based on my short experience with Voda) it actually stands for Fluff and represents all the annoyware they've added. It would seem to have been released very shortly after the plain B936.

I'm quite please as it goes. :) I don't lose my ringtone or wallpaper settings when the phone restarts and it's at least as smooth as GB has been. Caller ID is popping up in the normal way too. In fact, the only bug that seems to remain from the NZ release is the spellchecker - which is currently underlining correctly spelt words in red instead of incorrectly spelt ones! Certainly not a deal-breaker for me... :)

I have but one question though... My GB install was rooted and I'd like the same for ICS. Is this possible, or should I (can I now) look at Infusion? Baseband (mentioned by someone earlier) is 2030.

Thanks - I hope I can prove as useful to the community as I've found it in the past! :)

Paul

  • 1

#189
ezpc98

ezpc98

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade, Huawei G300

Has anyone who has upgraded via OTA been able to unlock the bootloader?...

I have but one question though... My GB install was rooted and I'd like the same for ICS. Is this possible, or should I (can I now) look at Infusion? Baseband (mentioned by someone earlier) is 2030.


I did official OTA ICS upgrade and followed this guide, was able to root the phone without any hitch:

http://www.huaweig30...he-huawei-g300/

  • 0

#190
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_

I did official OTA ICS upgrade and followed this guide, was able to root the phone without any hitch:

http://www.huaweig30...he-huawei-g300/


It has been confirmed already that this version of ICS can be rooted, but no one has yet replied saying they have successfully unlocked the bootloader. The one person that has tried and replied, bricked his phone apparently.

It would be great if anyone that has rooted and unlocked the bootloader could confirm that the .exe works with the OTA uk version of ICS.

@Jazzi, if you root your phone you'll be able to fix the dictionary issue: http://www.modaco.co...spellcheck-fix/

My advice would be to use option two.

  • 0

#191
tcpaulh

tcpaulh

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 999 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Coolpad F1, Moto G, G300
  • Twitter:@tcpaulh
it works. this release is not new

  • 1

How To Provide Error Logs

 

There's a problem on KitKat with text wrap / reflow not working. Issue raised here. Please Star and Reply if you think it's a stupid regression


#192
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_

it works. this release is not new

Ah thanks, someone said they had bricked their phone trying to unlock the bootloader so I wasn't sure.

So effectively this is the same B936 English / New Zealand version with voda crap that was released ages ago. How could it take them that long to fatten this edition up with their own bloat ware?

Oh well at least the waiting is over. :D

  • 0

#193
kar999

kar999

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei G300, ZTE Blade
At least I can see and access the phones files on my XP PC now!

I wonder if I root the phone it will it disappear again as prior to the OTA I tried dozens of usb driver files and only HiSuite would detect the phone..

Q. What's the best way to just get rid of the Vodafone bloatware please?

Delete the apps or root and install a custom rom?

BTW - similar to other posts* http://www.modaco.co...40#entry2046553

it said it was downloading & updating to B936f but "about phone" build number details show the version as B936

Edited by kar999, 03 November 2012 - 06:22 PM.

  • 0

#194
Jazzi

Jazzi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:Motorola Moto G (8GB)
  • Twitter:@joomguy

I did official OTA ICS upgrade and followed this guide, was able to root the phone without any hitch:

http://www.huaweig30...he-huawei-g300/


Awesome - thanks! Now rooted :)

I'm seeing a red border flash up (quite frequently) since rooting - is that superuser telling me when it's being active? It didn't do that with the rooted GB install - is there a way to disable it that I'm missing somewhere?

if you root your phone you'll be able to fix the dictionary issue: http://www.modaco.co...spellcheck-fix/


Yup, option two worked for me! :) Used ES File Explorer to do it... Had to mount /root as writable before I could delete the old apk and drop in the new ones.

Cheers guys! :D

  • 0

#195
fr0do

fr0do

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,156 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei G300

I'm seeing a red border flash up (quite frequently) since rooting - is that superuser telling me when it's being active? It didn't do that with the rooted GB install - is there a way to disable it that I'm missing somewhere?


Settings > developer options > show screen updates.

  • 0

Posted Image


#196
Jazzi

Jazzi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:Motorola Moto G (8GB)
  • Twitter:@joomguy

Settings > developer options > show screen updates.


Knew it had to be around somewhere - thanks! :) It's called 'Strict mode enabled' on mine, but the description says it flashes the screen when apps do long operations on the main thread.

  • 0

#197
synchropair

synchropair

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
I unlocked the phone to Virgin and when using GB i used Tweaker to set the APN settings etc. Now that i have done the OTA updates to ICS i'm no longer connecting to 3g. I have tried Tweaker again but this has not solved the problem. Any idea what i need to do?

Regards

  • 0

#198
psionandy

psionandy

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 450 posts
  • Gender:Male
  • Location:Liverpool, England
  • Interests:Mobile tech.. gadgets.. Liverpool FC
  • Devices:Note 2 and Ascend G300 CM10 R2
  • Twitter:@psionandy
you could always enter the settings manually i suppose....

  • 0

#199
synchropair

synchropair

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male

you could always enter the settings manually i suppose....


How do i enter the settings manually on this phone, anybody know?

  • 0

#200
craigysd

craigysd

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Devices:huawei G300
There's a tweaker ics beta in market...worked great for me...hope that helps

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users