Jump to content


Photo

Image Signature Verify Fail! after Vodafone OTA upgrade

- - - - -

  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#21
alhimyaa

alhimyaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:Huawei G300

Vol. down/power on for fastboot doesn't work - it gives the same error described in the first post (after the Huawei logo).

When the phone was first connected in pink screen mode, three devices were found and the drivers install OK - a USB Composite device, DBadapter Reserved Interface (COM10) and Android Adapter Modem

Clutching at straws, I tried the commands "adb devices" and "fastboot devices" in pink screen mode but they don't find anything.

I've read elsewhere that trying to unlock the boot loader on ICS has been known to brick some phones. Could this be what happened to mine? Although, as I say the phone was rebooted successfully after the unlock. In fact it worked overnight, the alarm woke me up this morning and I listened to mp3s on the way in to work.

EDIT: Good news, everyone! I downloaded the complete Huawei downgrade from http://www.huaweidev...softid=NDY4ODE= and it appears to have worked. Why my earlier attempt didn't work I don't know. Maybe a different version of the "middle" package.

I now have B895 and I think I'll leave it there for the moment. Maybe I'll give CWM a go when I'm feeling brave. For now, I've just got to restore all my stuff from backup...

Answering my own question from earlier, it appears the phone does not charge while in pink screen/recovery mode as my battery was down to 5%. Lucky escape there, then!

Huge thanks to everyone who offered help.


How exactly did you end up fixing it? I have tried many different ways with no luck as of yet.

  • 0

#22
experiment626

experiment626

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 4 (16) + Huawei G330
I had the same thing happen when updating using the latest vodafone update I have tried all the methods mentioned on here with various different updates but they keep failing at stage1 ... any help would be appreciated....

  • 0

#23
TheMungKey

TheMungKey

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
  • Interests:Flashing phones and pheeding the fish.
  • Devices:Huawei Ascend G300
From memory this is what I did:
  • Downloaded the Huawei B895 downgrade linked in my post above.
  • Put a spare blank 2GB SD card in my PC and made a folder called dload in the root directory.
  • Unzipped the small (around 1KB) update.app of the 'middle package' into the dload folder.
  • Pulled battery, put the card in the phone and booted while holding vol up and down.
  • Pink progress bar, then update success message after less than a minute.
  • Phone off.
  • Replaced the small update.app in the dload folder on the SD card with the large B895 update.app
  • Pulled battery, put the card in the phone and booted while holding vol up and down.
  • Pink progress bar, then update success message after a few minutes.
  • Reboot
  • Restore apps etc. from backup
If that doesn't work I don't know what else to suggest, sorry.

  • 0

#24
alhimyaa

alhimyaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:Huawei G300
Do you remember changing anything from the first time you tried the small update package? You mentioned earlier that the first time you tried it failed and then all of a sudden it worked the next time you tried it. It fails on step 2/2 for me.

  • 0

#25
TheMungKey

TheMungKey

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
  • Interests:Flashing phones and pheeding the fish.
  • Devices:Huawei Ascend G300
The first time I downloaded the middle package from somewhere else, perhaps another thread on this site? The second time I used the one that came in the B895 downgrade. I don't know why it failed the first time and worked the second, or even if the two files were the same or different. Sorry.

  • 0

#26
alhimyaa

alhimyaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:Huawei G300
That's ok, thanks for the replies anyway

  • 0

#27
Mobilerab

Mobilerab

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:G300
The "middle" dload (b895) didn't work for me either. Just failed alot quicker (not surprising considering how small it was :-)

  • 0

#28
alhimyaa

alhimyaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:Huawei G300
I assume your device is no longer recognised by your computer right? When you attempt to reflash the CWM, it sticks at waiting for device. Also, did this problem start the same for you as it did for me, I think mines started when I flashed the CWM that was linked on the new OTA update post, which allowed my update to be successful but upon reboot all these problems started.

  • 0

#29
Mobilerab

Mobilerab

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:G300
^ the drivers load but "fastboot flash recovery..." says "waiting for device"

My problem started when installing this morings OTA update. I'll try voda tomorrow.

Edited by Mobilerab, 28 November 2012 - 11:32 PM.

  • 0

#30
alhimyaa

alhimyaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:Huawei G300
Ok, let me know if you get anywhere with them if you don't mind. Thanks.

  • 0

#31
Mobilerab

Mobilerab

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:G300
^ my guess is they'll say its stuffed; so I'll take it back to Tesco...

  • 0

#32
experiment626

experiment626

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 4 (16) + Huawei G330
Is there a b952 vodafone image with the update.app file available to froce flash ,I have tried all the firmware variations / fast boot without luck mainly because I don't have cwm installed .

I can only force flash but every variation I have tried fails on part 2 after unpack the place I brought this phone from says to speak to Vodafone typical as this was from very ........

  • 0

#33
alhimyaa

alhimyaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:Huawei G300
I was following the vodafone forum on the problem and someone said they were just told to contact Huawei to get the problem fixed. They left the number to call so I called and have now sent off my phone to be fixed. They did not ask much about where you bought it from or when, they just wanted to know whether I had bought within the last 28 days, which I hadn't. They instructed me to send the phone to them in a jiffy bag, no sd, no battery or accessories. They gave me a reference number to note down and to send with the phone on a piece of paper. They also asked for the IMEI and serial number.

Long story short.... here is the number to call: 0844 800 6800.

I was told they should return it within 7-14 days, maybe sooner if it is a quick fix. May be worth mentioning any other issues you had to see if they can fix them too, I mentioned the low in-call volume issue where others can barely hear me.

  • 0

#34
experiment626

experiment626

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 4 (16) + Huawei G330
Yeah thanks mobilerab rang ealier and getting a replacement handset was new....

  • 0

#35
pinko1

pinko1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts

Yeah thanks mobilerab rang ealier and getting a replacement handset was new....


My handset is borked too.

You say you are getting a replacement handset. Have they asked you to return your broken one? Or just sending a new one out?

  • 0

#36
experiment626

experiment626

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 4 (16) + Huawei G330

My handset is borked too.

You say you are getting a replacement handset. Have they asked you to return your broken one? Or just sending a new one out?


My handset is new so less then 28 days so I can get my money back or a new handset from the company I brought my handset from not huawei ... .... Huawei logged a case for my handset.

If you ring huawei up they know about the issue ...... They will talk thru the options ......

  • 0

#37
loadsabull

loadsabull

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:g300
I too have exactly same problems as above and the phone was bought from Very - have phoned their returns centre on 08445763778 and am awaiting for a prepaid jiffy bag to arrive - so will return for reflash if nothing else works ;-(

I have tried just about everything else but no success - my phone was on stock ICS B936 and working fine until the OTA on 28th Nov

I tried the 'official' Huawei downgrade which both fail after unpacking at (step2/2) - looking at sd_update.log (generated after upg/dng fail)

filename = /mmc1/dload/update.app
new partition same as old.
call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = OEMSBL_VER_LIST
CMD=0xf,moduleaddr = 0xf0000000, len_tmp=0x2524 and

filename = /mmc1/dload/update.app
call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = OEMSBL_VER_LIST
CMD=0xf,moduleaddr = 0xe9000000, len_tmp=0x19
filename = /mmc1/dload/update.app
call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = OEMSBL_VER_LIST
CMD=0xf,moduleaddr = 0xe9000000, len_tmp=0x19
filename = /mmc1/dload/update.app
call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = OEMSBL_VER_LIST
CMD=0xf,moduleaddr = 0xe9000000, len_tmp=0x19
filename = /mmc1/dload/update.app
call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = OEMSBL_VER_LIST
CMD=0xf,moduleaddr = 0xe9000000, len_tmp=0x19

anyone got any success stories ?

Edited by loadsabull, 02 December 2012 - 08:20 PM.

  • 0

#38
alhimyaa

alhimyaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:Huawei G300
Got my phone back today, they have fixed it and installed B952 on it. I had to re-root and unlock bootloader again, then reinstalled the latest CWM and Stock+ rom from Cyda. I advise you to call the number and get it fixed. Took a week from me sending it off to getting it back. They did not mention what the problem was, just that an engineer looked at it and found the fault and was able to fix it.

  • 1

#39
Mobilerab

Mobilerab

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:G300
Returned phone under warranty to Anovo (Norwich) on 3rd Dec. They also found an "accessory" problem for which "new parts" were needed. I reckon this is bull - an OTA update doesn't kill hardware - does it? Anyway its back on the workbench to be fixed and tested. The chap said they had many G300s in for repair.

  • 0

#40
peteyboy24

peteyboy24

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Hi there

this happened to me and i found the solution (well it worked for me)

1. you must have a sd card and and a card-reader/adapter

2 make a dload folder on the sdcard and put this file into it http://www.huaweidev...softid=NDcwNjQ=

3 disconnect your phone the enter pink screen mode ( both volume buttons)

4. the update should download and phone will work again

really hope this helps

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users