Jump to content


Photo

[ICS] [4.0.4] CyanogenMod 9.1 [ROM]


  • Please log in to reply
2442 replies to this topic

#281
mack_

mack_

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 897 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Interests:Im a techy who tests phones to the max!!
  • Devices:Xperia SP

No, just... no.

ok ok ignore that bit :blush:

  • 0
I was once a noob like you.... until i bricked my G300. ^_^
If i helped you or you just like my topic/post ,give me some rep with the green button

#282
Dazzozo

Dazzozo

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,319 posts
  • Gender:Male
  • Location:York, UK
  • Devices:Crescent, G300, Y300, Nexus 5
  • Twitter:@Dazzozo
Man, I see such bad understanding here.

The situation with the Wi-Fi crash actually comes down to the device being under heavy load for whatever reason. When you toggle Wi-Fi it's a bit of an understatement to say a lot happens behind the scenes, but the pain point is when it attempts to perform a huge page allocation (of order 5). If the system is under less load, this is when you don't get the crash.

People having it more than others will probably come down to some specific usage patterns which there's no point analysing because we already know the technical reason stated above. Still, enabling Wi-Fi makes the system really unstable, even on stock kernels - you may have noticed it judder around a ton while you switch Wi-Fi on and back out of a menu.

Nothing to do with RIL guys -- actually understand what RIL is before you throw that term around. It's no magic tricks, either. It's currently my only focus so it's only a matter of time.

  • 4
Like my work? Give me rep!

Like my work a lot? Donate! Remember to leave your forum name if you want to be credited!

#283
joandrade

joandrade

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:Huawei Ascend G300
  • Twitter:@0xJoao
Amazing work, Daz, well worth the wait. The only issue I found (apart from freezing on the first time I turned wi-fi on, which is always on anyway) was not being able to use wi-fi as a location source. It got fixed with a reboot, though.

well instagram works if you're not using the instagram advanced camera, so just go into the settings>camera settings
and untick the option and it should work.

Enjoy


It does work if you do this, thanks!

  • 0
If I helped you, hit the green rep button. :)

#284
Cyda

Cyda

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,448 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wales
  • Devices:Nexus 4 & 7 running PAC

It's currently my only focus so it's only a matter of time.

I know I'm going to sound like a sycophant but seriously, to say you are a credit to the android community is an understatement. Respect where due.

  • 4

#285
sedj

sedj

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 207 posts
As Dazzozo says it is more down to how you use it that causes the wifi problem, i have just purposely crashed my phone by waking from sleep my phone with wifi off. Running an app that needs a internet connection and while its trying to find a connection enable wifi through the notification bar and it froze. In normal use if you enable wifi and dont run a program till its got a data connection there should be no problem using this build.

Also if it does freeze, dont arse about pulling the battery, the system will reset itself in a minute or two.

Great rom, nice to be using CM again :D

  • 0

#286
andy/newbie

andy/newbie

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:barnstaple/north devon
  • Devices:huawie g510,rk3066 tablet
firstly a grate rom thanks so much i had the wifi freez once. its been fine ever since i can turn it of and on no problem at all, the only problem i have is i can not play flash video filmon app only sound same with bbciplayer netflix wont load and when i try streeming its very laggy if it ever plays is it just me whos got this problem?

  • 0

#287
feival

feival

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:HTC Desire
I am a bit of a newbie since the G300 arrived today and it is for my wife. I have successfully upgraded it to ICS 4.0.3 using a file I downloaded from Huawei using the links here. I have also installed Android apps which has installed the Play Store and Search. However I can't see Maps and Navigation. Anyway, my wife won't like the initial Chinese splash screen so I am considering installing this mod. I am not sure of the alternatives and my wife isn't a power user (far from it - she is upgrading from a Nokia 5800 and is about to have a shock!). That said it is absolutely critical to get maps, navigation and a nice look and feel for her :) Please advise. Thanks.

edit - actually just looking about I think Modaco may be more suitable for her needs?

Edited by feival, 15 November 2012 - 11:20 PM.

  • 0

#288
andy/newbie

andy/newbie

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:barnstaple/north devon
  • Devices:huawie g510,rk3066 tablet

I am a bit of a newbie since the G300 arrived today and it is for my wife. I have successfully upgraded it to ICS 4.0.3 using a file I downloaded from Huawei using the links here. I have also installed Android apps which has installed the Play Store and Search. However I can't see Maps and Navigation. Anyway, my wife won't like the initial Chinese splash screen so I am considering installing this mod. I am not sure of the alternatives and my wife isn't a power user (far from it - she is upgrading from a Nokia 5800 and is about to have a shock!). That said it is absolutely critical to get maps, navigation and a nice look and feel for her :) Please advise. Thanks.

edit - actually just looking about I think Modaco may be more suitable for her needs?

you can download maps of play store my advice would be to root and install cwm and then flash cm9 its the best rom for the g300 in my opinon

  • 0

#289
edwardecl

edwardecl

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
So would running something like droidwall and firewalling every app from WIFI before disabling/enabling the connection be a temp fix?

  • 0

#290
feival

feival

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:HTC Desire
Thanks Andy. No point hanging around then. It is installing now :) Much appreciated.

  • 0

#291
snsn

snsn

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:8815
  • Twitter:@snsn
for me the battery life is too short, is there any switch to turn off the HD Accelerate?

sorry for my poor english.

  • 0

#292
shockdj

shockdj

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds
  • Interests:Electronics, Music, Technology.
  • Devices:vivacity, skate, g300
  • Twitter:@shockdj

I know I'm going to sound like a sycophant but seriously, to say you are a credit to the android community is an understatement. Respect where due.

THIS+1:p

  • 0
Head Honcho of Leeds most famous Underground Radio Station – Radio Frequency – Shock has held residency at club night Jungle Jam in Leeds since Day Dot along with regular sets at Subdub, Exodus and Metropolis and is also the official old school Jungle DJ for DJ Steppas Audio Warfare outfit.


WWW.RADIOFREQUENCYFM.CO.UK

@SHOCKDJ

@RADIOFREQLEEDS


#293
Dellboy2012

Dellboy2012

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgrade, Serbia
  • Devices:Huawei Ascend G300
  • Twitter:@Dellboy2012

THIS+1:p


I can't enable led flash widget on notification, it's greyed out in the options. Is there a way to enable it?

  • 0

#294
samjam

samjam

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 557 posts
Movie studio: the video clip cannot be added to the project

For all my clips

  • 1

#295
mack_

mack_

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 897 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Interests:Im a techy who tests phones to the max!!
  • Devices:Xperia SP
For all of those wanting to use Radio.
Go on the play store and download tune in radio and it works .
Attached File  uploadfromtaptalk1353052588486.jpg   42.96KB   62 downloads

  • 0
I was once a noob like you.... until i bricked my G300. ^_^
If i helped you or you just like my topic/post ,give me some rep with the green button

#296
ursman

ursman

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:huawei ascend g300
Hello Dazz! I have the CM9 rom for3 days and only had 2 wifi crashes. Mai main problem is the volume sound when i talk to someone. Yes the volume in speaking on the phone is much better than ICS but it;s not as clearer. Is there a way to solve this problem? Does DSP Manager have a role in this issue? thx

  • 0

#297
b4da55

b4da55

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 919 posts
So from daz explanation i assume the best way to minimize the chance of wifi crash have as less as possible apps processes ect running as the more stress on the phone the more chance of it happening. Thats how i read it anyways.

  • 0

#298
goekane

goekane

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Devices:G300

For all of those wanting to use Radio.
Go on the play store and download tune in radio and it works .
Attached File  uploadfromtaptalk1353052588486.jpg   42.96KB   62 downloads


TuneIn is internet radio, listening to steams. We want radio using the atenna built into the default headphones.

  • 0

#299
feival

feival

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:HTC Desire
Perhaps someone can help me. I have a Vodafone UK handset, now upgraded to ICS and CM9 ROM installed on it. I have purchased an unlock code but now when I power up the phone with a non-Vodafone SIM in it I am not prompted to enter the SIM unlock code. I presume I should have done this first. What should I now do. I am very capable of following instructions but this is confusing so if in your response you can include the appropriate hyperlink with instructions I will be VERY grateful :)

Thanks.

  • 0

#300
Dante2070

Dante2070

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 163 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei G6-L11

For all of those wanting to use Radio.
Go on the play store and download tune in radio and it works .
Attached File  uploadfromtaptalk1353052588486.jpg   42.96KB   62 downloads


Like goekane pointed it out, this is an online radio, which works via data or wifi connection streaming from the internet.

Does anyone know if it's possible to clear or disable the frequently called list in cyanogenmod?

Edited by Dante2070, 16 November 2012 - 09:53 AM.

  • 0




3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users