Jump to content


Photo

[ICS] [4.0.4] CyanogenMod 9.1 [ROM]


  • Please log in to reply
2442 replies to this topic

#1181
Ludak021

Ludak021

    Regular

  • Banned
  • PipPip
  • 139 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300

Quadrant seems OK, at least the results can be replicated, unlike Antutu.



I pointed it at /mnt/emmc. I didn't claim to test any other mountpoint. Yes, it appears to perform a simple sequential read/write and output it's throughput... And the result is replicable.


thats your internal sd card dude ;) lol it is not system storage. Yes, I get 9kb/s write and 30kb/s read from there, but that is single large file program is measuring. We want smallllll fileees. ;) Trust me, your sd class 10 is much faster with small files then some chineese whopti dopti doo internal memory.

edit: anyhow: the point is: having an option to mount SD card as system storage would be amazing! I have seen some (most if I take into account that I was looking at htc devices) CM roms with these options and it is great. Most ZTE blade users wouldn't be so happy with their phones if there wasnt a switch that turned sd card into internal memeory or a mod that linked sd card to internal memory since zte blade is really low with memory for apps and roms.
Anyway, why bash me? CM devs implment OPTIONS that users can make and add sd cards to internal or swap those, all on their own risk. If your sd card is slower - dont do it. :)

Edited by Ludak021, 29 November 2012 - 03:42 AM.

  • 0

#1182
darthmaul88

darthmaul88

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 89 posts
  • Devices:Huawei g300
Just want to say that I'm on CM9 R3 and despite some minor issues (that have been previously mentioned here) I'm very happy with it.
Thank you Daz and all other contributors.

  • 1

#1183
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,556 posts
  • Gender:Male

edit: anyhow: the point is: having an option to mount SD card as system storage would be amazing!

Apologies if this is a dumb comment but ... I thought that this is effectively what the likes of link2sd did...?

  • 0

#1184
rob4x4

rob4x4

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 326 posts
  • Gender:Male
  • Location:GPS off
  • Devices:Nexus 4,Tesco Hudl
Just tried CM9 for the first time (was on Infusion before) and its great! Two questions though (sorry if they've been asked before but I couldn't find the answers)...

1 - Is there a flashable zip of the Go Backup app that Infusion uses so I can install before booting?
2 - Is there a circle battery mod zip for CM9? I'm sure I read about one somewhere but can't find the zip for it.

Thanks everyone!

  • 0

#1185
mstate

mstate

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

2 - Is there a circle battery mod zip for CM9? I'm sure I read about one somewhere but can't find the zip for it.

Thanks everyone!


You can use Cobalt Theme from google play

  • 0

#1186
unaszplodrmann

unaszplodrmann

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 400 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei G300

thats your internal sd card dude ;) lol it is not system storage.


Lets be clear; the "internal sd card" you're talking about is the 4GB eMMC NAND flash hardmounted to the PCB. This consists of one block device, therefore /system, /data and /mnt/emmc are located on the same block device, and it is where I assume you're running your nav app from (the source of your experience). Is this block device actually two physical devices presented to the system as a single unit? I doubt it, but please correct me if I'm wrong!

Yes, I get 9kb/s write and 30kb/s read from there, but that is single large file program is measuring.


Yeah, and that suggests that the internal flash isn't terribad. I can also state anecdotally that the mapping app I use loads tiles faster from the internal storage.

We want smallllll fileees. ;)


I already conceded that you may well have a point.

Trust me, your sd class 10 is much faster with small files then some chineese whopti dopti doo internal memory.


And trust me, that eMMC flash was probably designed in Japan and my Samsung SD might have come from a Chinese factory.

Anyway, why bash me?


I didn't, I bashed Antutu :P

Edited by unaszplodrmann, 29 November 2012 - 01:17 PM.

  • 0
Kill the bee... and ultimately... you'll have nothing to spread on your toast — John Shuttleworth

#1187
kVu

kVu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
  • Twitter:@SnejkVu
Confirming caller ID lag on incoming calls.. It won't occasionaly show the name and picture until it's answered or rejected. With other minor issues and bugs I can live with. Great work Daz! It's almost perfect rom for this phone. Thanks!

  • 0

#1188
Huaweian

Huaweian

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 25 posts

For some reason, it takes time for my home screen to load after I'm on an app for a few minutes. Any help?

I am using stock launcher as in trebuchet.


Yeah I tried Apex Launcehr and ticked keep in memory but still the system seems to do something that makes the home screen take a long time to load. It works fine in the mornings though for some reason.

  • 0

#1189
Colossae3.23

Colossae3.23

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 606 posts
  • Gender:Male
  • Location:South Wales
  • Devices:Nokia Lumia 720
Try Nova. It's got a faster than light setting that really does the business ;-)

  • 0

#1190
andyjbee

andyjbee

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
How long does it hang on the Huawei splash when updating to R3?

Mines hanging for more than 10 minutes, which I'm thinking is too long, so I've pulled the battery and gone into CWM to recover to R2.

Should I be a bit more patient?!?

Edited by andyjbee, 29 November 2012 - 05:51 PM.

  • 0

#1191
Huaweian

Huaweian

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 25 posts

Yeah I tried Apex Launcehr and ticked keep in memory but still the system seems to do something that makes the home screen take a long time to load. It works fine in the mornings though for some reason.


When I went to Running apps, I saw that I had 0 bytes of free RAM. Perhaps this is what is causing the problem?
The phone also seemed to lag a lot.

I did accidentally unzip this sense multi task file http://bit.ly/Qv8Otg although I resotred my backup as it stopped it from functioning.

Any help?

Edited by Huaweian, 29 November 2012 - 06:43 PM.

  • 0

#1192
Redflake

Redflake

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 414 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend G300
yes you can install infusion or any cwm flashable rom with "Daz's custom CWM"

  • 1

#1193
rob4x4

rob4x4

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 326 posts
  • Gender:Male
  • Location:GPS off
  • Devices:Nexus 4,Tesco Hudl
I read in an earlier post that the FM radio wont be implemented on CM9/CM10. Is it because its a low priority app for the CM9 developers or is it that it only works on Stock ROMs.? If its that it only works on stock ROMs then I'm just curious (and ignorant) as to why it cant be ported across?

  • 0

#1194
ScutulatusCrotalus

ScutulatusCrotalus

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 149 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend G300

I read in an earlier post that the FM radio wont be implemented on CM9/CM10. Is it because its a low priority app for the CM9 developers or is it that it only works on Stock ROMs.? If its that it only works on stock ROMs then I'm just curious (and ignorant) as to why it cant be ported across?


Cyanogenmod never supported FM radio natively because of different implementations on almost all platforms if I understood well. If you need FM radio, just use stock ROM or play with CM9 and device sources when it comes out.

  • 0

#1195
drink.union

drink.union

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
hi
how i can disable ad in status bar, i dont understand what this doing in cyanogen rom.

  • 0

#1196
fuzzyy

fuzzyy

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 138 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Moto G, Huawei G300
One of your apps will be doing that, not CyanogenMod.

  • 0

Moto G 8GB

Tesco 4.4


#1197
ALiiSTAiR

ALiiSTAiR

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:Huawei G300
Just out of curiosity, when CM10 is released will I be able to update to that OTA from this without wiping or will that require a complete reset? Thanks.

  • 0

#1198
bladebuddy

bladebuddy

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 955 posts
  • Gender:Male
  • Interests:All things outdoors , family and phone
  • Devices:zte blade + Huawei Ascend G300

Just out of curiosity, when CM10 is released will I be able to update to that OTA from this without wiping or will that require a complete reset? Thanks.


Almost certainly a full wipe as CM9 is ICS based and CM10 is jelly bean so as its across platforms I would personally recommended a full wipe unless Dazz says something different.

  • 0
Biohazard

#1199
nsmacd1

nsmacd1

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Croydon
  • Devices:Vowney (Verne) V5 & G300
With this ROM I can only see 5 out of approx 15 SD card folders in Windows explorer (even though they are all fine on the phone) - Any ideas on how all files and folders can be viewed?

(I have 'Show hidden files & folders enabled in windows explorer')

Thanks in advance!!

Edited by nsmacd1, 29 November 2012 - 09:30 PM.

  • 0
Currently using:-

Posted Image

#1200
Dazzozo

Dazzozo

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,319 posts
  • Gender:Male
  • Location:York, UK
  • Devices:Crescent, G300, Y300, Nexus 5
  • Twitter:@Dazzozo

Just out of curiosity, when CM10 is released will I be able to update to that OTA from this without wiping or will that require a complete reset? Thanks.


You will just be able to upgrade. You might want to flash CM10 Google apps on top, though.

  • 3
Like my work? Give me rep!

Like my work a lot? Donate! Remember to leave your forum name if you want to be credited!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users