Jump to content


Photo

[DEV][ROM][24.7.] CyanogenMod 10.1 (Android 4.2.2)

* * * * * 69 votes

3448 replies to this topic

#3301
hajj_3

hajj_3

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 posts
  • Devices:Orange San Francisco
youtube app won't play videos, i get "This action isn't allowed" when i run the app, videos say "unsupported video format". They won't play in firefox either but they play in google's browser. Any solutions to this?

  • 0

#3302
peetu20

peetu20

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 927 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Zte Blade, Zte Blade III
This rom isnt supported of no one. Bt works fine as long you turn it on from toggle. And this rom will not get updates. As KonstaT says, whining of non-working things isnt allowed!

  • 0

#3303
TheMagician

TheMagician

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:ZTE Blade
Hello to everyone!
just a question to anyone.

I've just wasted my time compiling this rom with the linaro tool chain?
I found no differences/ no benefits versus KonstaT ROM!

It is expected?
thank you.

Edited by TheMagician, 23 August 2013 - 11:44 AM.

  • 0

#3304
khizhny

khizhny

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ukraine
  • Devices:ZTE Libra (ak Blade, Spark)

I'm having the same problem with MMS (Portugal). I only can send MMS using Wi-Fi or disabling Data network. I'm having also problems with battery drain with this last ROM. But even with this problems, it's a great ROM! Keep the good and hard work! :)

Once again, thanks KonstaT for the ROM!
Have the same problem as yashin.
I have 2 APNs in my settings. One for Mobile Data and another for MMS. If I delete any of them the other one is working properly. But when I leave both of them I cant send/recieve MMS. Only disabling mobile data can make MMS sending/recieving work. It looks like MMS.apk is using wrong APN to access MMS service.
Does it worth trying to use MMS.apk from different ROM to solve this issue?

  • 0

#3305
Master One

Master One

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts
  • Devices:ZTE Blade
My observation concerning the BT problem:

I usually switch to Flight Mode over night, when I turn off flight mode, BT is not working, and toggling does not help, it keeps telling me that it tries to connect to my BT headset and searching for new devices just does not work (the moving circle does not appear).

The BT headset is the only paired device so far. If I remove the pairing and toggle a few times BT is working again, means it starts searching (the moving circle appears) and I have to pair my headset again.

  • 0

#3306
jessevdijk

jessevdijk

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Devices:zte blade
using this great rom now for a while, but however i got a problem:
if i turn off my wi-fi, i cant turn it on again, because it get stucks in the middle of the button.
the problem is i got the same problem with other roms (tried eco cm9).
does anybody knows what the problem is and how to solve it?

  • 0

#3307
Hexfire

Hexfire

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:ZTE Blade 3
Re post since I placed it in the wrong forum the first time, should be ok now :P.


Hi. First of all, thanks allot for all the work. I'm using CM 10.1 for a few days now and everything works great.

Well almost everything, which brought me here.

The hardware buttons backlight only stays on for a few seconds and its a bit irritating at night. Is there a way to make it last longer or just have it on all the time when screen is turned on? Like it works on stock ROM. I only found a way to disable the backlight completely.

Edited by Hexfire, 26 August 2013 - 10:47 AM.

  • 0

#3308
elrond_bs

elrond_bs

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 389 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade
You are in the wrong topic again. Here it's CM10.1 for ZTE Blade 1, not ZTE Blade 3.

Find the ZTE Blade 3 section of the forum and post there. It's entirely different phone.

Edited by elrond_bs, 26 August 2013 - 02:35 PM.

  • 0

ZTE Blade with CyanogenMod 11 (Android 4.4.4 KitKat)


#3309
Hexfire

Hexfire

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:ZTE Blade 3
It seems I'm retarded :(

Tnx mate, I posted again, hopefully in the right place now. Damn I feel so embarrassed.

Edited by Hexfire, 26 August 2013 - 02:51 PM.

  • 0

#3310
idleness

idleness

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Hey, this rom is great and i really enjoy using it, Have been using this rom for quite some time however there is one issue that i have that i hope some body has experienced or knows how to resolve. My phone randomly does not like to deep sleep. When i load better battery stats, it displays that "msm_otg" is a kernal wakelock that is continuously running however even google search doesnt help what app is running to cause this to prevent it to sleep or what it is on this rom. Is anyone able to provide any information on what it could be or how could i fix?

Many thanks for your help in advance

  • 0

#3311
Master One

Master One

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts
  • Devices:ZTE Blade
Well, I had some time to play around with it, but unfortunately this ROM makes it too difficult for me to use my BT headset. One thing with BT being dead every time I switch to Flight Mode and back (requiring endless toggles or unpairing), the other thing that the audio level is way too low (I have set it to max, a call comes in, audio really quiet, headset says it's already max, volume keys on the phone can make it a little louder, but still not loud enough).

So if this CM 10.1 is a no-go for me, what would be the next best recommendation for a ROM of previous version(s) with working BT?

Edited by Master One, 27 August 2013 - 11:02 AM.

  • 0

#3312
Fizziebaunz

Fizziebaunz

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 posts

Well, I had some time to play around with it, but unfortunately this ROM makes it too difficult for me to use my BT headset. One thing with BT being dead every time I switch to Flight Mode and back (requiring endless toggles or unpairing), the other thing that the audio level is way too low (I have set it to max, a call comes in, audio really quiet, headset says it's already max, volume keys on the phone can make it a little louder, but still not loud enough).

So if this CM 10.1 is a no-go for me, what would be the next best recommendation for a ROM of previous version(s) with working BT?

.
I don't know if this Bluetooth issue is really a rom problem... though have never paired a Bluetooth headset... I have paired successfully with other phones.... You can try Rootbox by Zeelog before you downgrade.

  • 0

#3313
Master One

Master One

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts
  • Devices:ZTE Blade

I don't know if this Bluetooth issue is really a rom problem... though have never paired a Bluetooth headset... I have paired successfully with other phones.... You can try Rootbox by Zeelog before you downgrade.

It can only be a ROM issue, since I have upgraded to this ROM from an old CM7.2.0 Kang, which had no issues with my BT headset at all. It already has been mentioned, that CM10.1 has issues with BT on the Blade, but it's always only about the on/off toggle. That BT headphone loudness problem is very annoying for me too. Even if I get it louder on one call, it's back to silent on the next call. My headset is a Plantronics Voyager+ btw.

Edited by Master One, 27 August 2013 - 01:10 PM.

  • 0

#3314
Master One

Master One

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts
  • Devices:ZTE Blade

CM10.1 have some problems with Bluetooth on some devices, if it's so important for you - just use CM10 instead.

Yes, as seen in my former posts, it's just too annoying for me, as I never actually use the phone as phone without BT headset. Any recommendation which CM10 to try? Which one do you use?

  • 0

#3315
adrez

adrez

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Yes, as seen in my former posts, it's just too annoying for me, as I never actually use the phone as phone without BT headset. Any recommendation which CM10 to try? Which one do you use?

CM10 by daemond (Konstat's continuation). I'm on it because of bt problems with CM10.1 too

  • 0

#3316
commander_keen

commander_keen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Devices:San Francisco (ZTE Blade)
I "updated" from KonstaT's CM9 to CM10.1 (wiped data and cache, so no real update) and I'm surprised that it's way more sluggish. Is it supposed to be normal that scrolling is not fluent, keyboard input is extremely laggy etc. compared to CM9/Android4.0.4?
As CM9 was very fluent, might there be something I could need to/should do to achieve a similar performance?
(not moaning about just a bit of loss, it's a very big difference, e.g. typing text is like hammering on the keyboard and watching the characters to appear, it's really strange)
As CM9 was deprecated for CM10.x, I guess CM10 should offer a similar experience, so I hope I just missed a point.
Thanks for hints/suggestions.

  • 0

#3317
commander_keen

commander_keen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Devices:San Francisco (ZTE Blade)
double-post due to server-error.
This one can safely be removed.

Edited by commander_keen, 27 August 2013 - 03:02 PM.

  • 0

#3318
sweet_satan

sweet_satan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:ZTE Blade
@commander_keen
My keyboard was also laggy. Turning off pop-up, sound and vibration on key press helped. I also turned off sugestions, auto correction, gesture typing and all the the rest i dont use.
I also dont have any problems with scrolling or laggy response. My settings are 122/604 MHz, SIO scheduler, disabled memory compression.
Sometimes it's getting laggy, like after week or two after last restart. But then i just restart device and it works like charm.
Unlike you i did format system partition before flashing.

btw you just made me want to find and play one of commander keen games :)

  • 0

#3319
GizmoTheGreen

GizmoTheGreen

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Devices:ZTE Blade, HTC Sensation
if you don't have a sim card inserted try activating airplane mode, that will help.

  • 0

#3320
coolizard

coolizard

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:ZTE Blade (Sapo a5)
What´s your opinion about this mod http://forum.xda-dev...d.php?t=2360985 in this ROM?
It kind works but maybe is ilusion because it deactivate all the animations and it seems apps open faster.

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users