Jump to content


Photo

Help please - Can't Update/Downgrade

- - - - -

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Mattmac

Mattmac

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:Huawei G300
  • Twitter:@n/a
Hi,

Please can someone help me?...

I was using Cydas Stock+ Rom whilst waiting for Cyanogenmod 10 to be released in a working version.

I've just attempted to intall via the clockworkmod .zip update method but for some reason my sd card won't read/mount. It's been fine in the past to get me to this point and I've just carried out a software test on it for corruption etc and it's showing as good.
As this wasn't working I thought I try a 'downgrade' to B926 as a kind of 'reset'. I followed the Guide on Upgrades/Downgrades and managed to change my IMEI but still just getting a pink screen when attempting an update.app.

Basically I'm now left what looks to be a blank/fresh Stock+ Rom installation with an incorrect IMEI and SD card not working for some reason.

What can do to get out of this please? I've ordered new SD card as I don't have a spare. Can I use ADB to update? If so does anyone have a step by step guide please?

Thanks for reading and Merry Xmas!

Matt

  • 0

#2
Mattmac

Mattmac

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:Huawei G300
  • Twitter:@n/a
Please can someone help me out of this situation? :(

I have tried my existing SD card in my PC and it works fine. I've checked it with dedicated sd card software for errors and it's fine. I've tried it in my daughters Huawei G7105 and it works fine.
I bought a new sd card to double check and that doesn't work either. <_<

I got my IMEI back and now I'm basically stuck on a screwed up version of Stock+ with missing apps, it's laggy and has random crashes. I want to somehow get to CM10.
I have CWM based recovery v4.0.1.5 and if I try to update via .zip i get the following..

E:Cant mount /sdcard

If I try 'hold vol up/down' update method, I either get a pink screen or the progress bar gets to about 1/3rd of the way and stops.

Is this an eMMC type error? Can someone pls talk me through what I need to do to resolve this? I'm fairly technically minded but don't know linux code or adb commands to sort this out so some step by step commands would be appreciated please? ;)

I had a stock ICS working fine and SD working before all this and Stock+ was good but I don't know why the SD stopped working?

Thanks.

  • 0

#3
fuzzyy

fuzzyy

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 138 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Moto G, Huawei G300
Has the SD card port on your device just broken do you think? Do you put cards in and out a lot?

  • 0

Moto G 8GB

Tesco 4.4


#4
Mattmac

Mattmac

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:Huawei G300
  • Twitter:@n/a
It's possible I suppose.

One time I had a video clip on the SD card that the kids wanted to watch on tv and my daughter couldn't wait for me to sort it out and removed the card without unmounting or powering down the phone. I got a message on the screen about the card not being removed properly but when I properly re-inserted the card everything was ok.

I can't think of a work around other than using ADB and I don't have the knowledge of ADB commands or what files I should use to push to the phone and repair/update that way if possible. CWM appears to be working but again I don't know enough to be sure all is well.

While my phone isn't bricked (it nearly was!) It's not very usable as it's unstable. I can live without the SD if I have to for storage but I would like to at least get it running properly again.

I'd really appreciate any help!

Thanks.

  • 0

#5
Mattmac

Mattmac

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:Huawei G300
  • Twitter:@n/a
I ordred a genuine Sandisk 32GB card which was also advertised as high speed, android specific etc.. and that doesn't work either. :blink:

I checked the card on my PC and it recognizes it and read/writes fine (even in a cheapo usb adapter!). I tried it in my girlfriends Ace 2 and that didn't register either?

Please please can someone help me out here? :unsure:

I either need to get my SD cards working or some instructions for ADB please?

This forum is the main reason I bought this phone - because of the amazingly talented people out there that have the technical know how to perform minor miracles. I'm surprised I can't get any advice? :huh:

If nobody can help I'm gonna give up and use my 3 month old G300 as an alarm clock or a paperweight. :(

Apologies, but I'm a little frustrated as I've followed all forum post instructions to letter and got nowhere.

  • 0

#6
bladebuddy

bladebuddy

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 955 posts
  • Gender:Male
  • Interests:All things outdoors , family and phone
  • Devices:zte blade + Huawei Ascend G300
Can you see the phones internal sd card in you're p.c ?
Have you tried mounting your sd card in CWM/ mounts and storage.

  • 0
Biohazard

#7
Mattmac

Mattmac

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:Huawei G300
  • Twitter:@n/a
Hi Bladebuddy,

In response to your Q's; - Yes and Yes.

The pc usb connection shows the internal SD's contents.

Trying to mount the SD in CWM gives the following error... "E:Cant mount /sdcard".

Thanks for your input. ;)

  • 0

#8
Mattmac

Mattmac

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:Huawei G300
  • Twitter:@n/a
I finally managed to find a get around by installing a later cwm via adb which then allowed me to update via .zip. :D

I now have a new problem though :( ...

I installed Cyanogenmod 10 which said it was successful but when the nice spinning boot screen appears, it starts loading and then gives a message similar to " Unfortunately 'com.android.phone' could not be opened". It continues to boot into the main OS screen and then boot loops continously.

Does anyone have a fix for this please? :blink:

Thanks!

  • 0

#9
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,370 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W
Did you do a totally clean install of the ROM and gapps? E.g. see here:

http://www.modaco.co...43#entry2081943

  • 0

#10
Mattmac

Mattmac

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:Huawei G300
  • Twitter:@n/a
TBH No, It was more by luck than judgement.

I've since cleared everything and now have CM10 installed but I didn't install the gapps. Can I do this at anytime or does it have to be with the cm10 zip?

Also I can't download anything at present and even the apps I've already paid for and previously installed. - Is this because I don't have gapps?

Thanks

  • 0

#11
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,370 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W

now have CM10 installed but I didn't install the gapps. Can I do this at anytime or does it have to be with the cm10 zip?

You can just install it now.

Also I can't download anything at present and even the apps I've already paid for and previously installed. - Is this because I don't have gapps?

I guess so - you won't have Google synchronization or the Market/Play Store etc. until you install gapps.

  • 0

#12
Mattmac

Mattmac

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:Huawei G300
  • Twitter:@n/a
gapps installed and can now download apps to internal SD but camera, some other apps and unofficial apps still say they need external SD?

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users