Jump to content


Photo

Put the wrong rom on the wrong baseband.

- - - - -

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
drewthomson

drewthomson

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Apologies in advance for being so stupid to have to start this topic. If anyone can find the time to help with a reply I'd be grateful.

Picked up a G300 on Friday, second hand and I assume wiped to factory settings. It was on GB 2.3.6. Baseband obviously 109808. Started trying to update through the OTA method using the device and kept getting "update failed", during the unpacking stage. Tried downloading the official roms from huawei and here and updating through the sd card with the same result. Tried to force the updates through the volume up & down method and ditto. Tried the middle package stuff. Ditto.

Then made sure it was rooted and installed CWM using a gingerbread method. Then stupidly flashed a .zip rom (I think B927 or B926) which I assume requires a 2030 baseband. The phone is now stuck hanging on the boot logo. If left it goes into CWM recovery then back to the boot logo. I the bootloader mode works fine still but I can't work out anything else I can do to get it to boot a rom. It wasn't backed up. I've tried different zip files of different roms. Tried wiping data and cache each time. Tried forcing updates using the update.app method with "update failed" each time still.

I have the imei backed up but no other backups unfortunately.

Any improvement over the current situation would be great - any ideas?

  • 0

#2
sssingletrack

sssingletrack

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, ZTE Blade
Download a gingerbread cwm repack. Wipe all, including system under the mounts menu. Flash the GB ROM. Should work?

  • 1
Huawei Ascend G300, running different roms all the time!

#3
drewthomson

drewthomson

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Thanks very much, can't believe in my panic I didn't think of using a GB repack! That worked anyway, now just got to find a working method to get it up to ICS.

  • 0

#4
sssingletrack

sssingletrack

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, ZTE Blade
Are you in the UK?

  • 0
Huawei Ascend G300, running different roms all the time!

#5
drewthomson

drewthomson

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Yeah why?

  • 0

#6
sssingletrack

sssingletrack

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, ZTE Blade
Have you tried a different SD for the ota updates?

  • 1
Huawei Ascend G300, running different roms all the time!

#7
drewthomson

drewthomson

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Thanks again. Knew about trying one but forgot and had one to hand tonight. Now happily setting up CM10 . Can't thank you enough for having the time to reply to this absolute idiot.

Cheers.

  • 0

#8
sssingletrack

sssingletrack

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, ZTE Blade
Not a problem, glad to help. Remember to change the build.prop on cm10 to stop the notification freezes!

  • 0
Huawei Ascend G300, running different roms all the time!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users