Jump to content


Photo

wi-fi issues

- - - - -

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
apometru

apometru

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:acer cloudmobile s500
so... when i first bought the acer s500 everything worked flawless until i turned on wi-fi. the problem with it was that it connected and worked with some wifi networks or it connected and didn't work with others. since then i bought a tp-link router to have a working wifi and it did. until i messed up the phone (the phone as rooted corectly and i installed a dpi changer from the market that made my acer go in a bootloop state). i flashed back the stock firmware (orange) and the phone works very well now except... again wifi. only this time... not only it does not connect to wifi but when i turn on the wifi that particular setting remains stuck everything else working just fine.

maybe someone can help

here's the logcat and the kernel log (don't know how to copy the complete kernel log :))

Attached Files


Edited by apometru, 07 January 2013 - 02:21 PM.

  • 0

#2
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet
Something you could try (with root access) :

adb shell
$ su
# cp -f /persist/WCNSS_qcom_wlan_nv.bin /system/etc/firmware/wlan/prima/WCNSS_qcom_wlan_nv.bin


Looking at the update script when flashing firmware :

symlink("/persist/WCNSS_qcom_wlan_nv.bin", "/system/etc/firmware/wlan/prima/WCNSS_qcom_wlan_nv.bin");

but the /persist partition is never mounted so the file is not copied while flashing.

Edited by vache, 07 January 2013 - 02:44 PM.

  • 0

#3
apometru

apometru

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:acer cloudmobile s500
adb shell
$ su
# cp -f /persist/WCNSS_qcom_wlan_nv.bin /system/etc/firmware/wlan/prima/WCNSS_qcom_wlan_nv.bin

after i do this it says "sh: cp: not found"
(p.s. the phone is rooted)

i also think it has something to do with the stock rom itself... but i don't know.

Edited by apometru, 07 January 2013 - 04:05 PM.

  • 0

#4
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet
Install busybox after booting with this boot.img -> http://www.modaco.co...ot-cloudmobile/
You can use this app to easily install busybox -> https://play.google....ericson.busybox

  • 0

#5
apometru

apometru

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:acer cloudmobile s500
now it says "cp: can't stat '/persist/WCNSS_qcom_wlan_nv.bin': No such file or directory"

Edited by apometru, 07 January 2013 - 05:05 PM.

  • 0

#6
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet
Here is the file : Attached File  WCNSS_qcom_wlan_nv.zip   3.27KB   36 downloads

Unzip it and push it to system/etc/firmware/wlan/prima (still use the boot.img from devidevinavil)

adb remount
adb push %folder where you unzip the file%\WCNSS_qcom_wlan_nv.bin /system/etc/firmware/wlan/prima

  • 0

#7
apometru

apometru

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:acer cloudmobile s500
oooooh my god. problem solved. the wifi works now.

the problem with the inconsistency of the wifi persists (some networks work some not).
but my home wifi network works flawlessly.

vache you are great thank you very much.

question: does your wifi connect and work on any network? encrypted, with static/dynamic ip and all others?

p.s. i know why i had the problem with no wifi at all: the WCNSS_qcom_wlan_nv.bin file is missing from the update zip of the stock orgrod firmware file (i just checked and it's missing from system/etc/firmare/wlan/prima).

Edited by apometru, 07 January 2013 - 07:14 PM.

  • 0

#8
bilbao1

bilbao1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hey. I am having the same problem, but I'm not able to solve it by pushing that bin fine.

The thing is, I've formatted all the partitions with cwm, including /persist :(

That was really stupid. Now, when trying to install the ROM from zip, it will fail to copy all the files. I'm looking for a firmware that's flashable through ADT or through a different method, because I need my partitions back.

Please guys help me. I can't use my phone like this.

  • 0

#9
trics

trics

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:Acer Cloudmobile
Hello.

I have the same issue as bilbao1. Is there anything we can do about the /persist partition? (we are dumb, we know...)


[Solved] Reflashed the correct stock and I'm back in business.

Edited by trics, 21 March 2013 - 12:04 AM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users