Jump to content


Photo

Random Reboots issue

- - - - -

  • Please log in to reply
33 replies to this topic

Poll: Random reboots (98 member(s) have cast votes)

Do you get Random reboots ?

  1. Yes (quite often) (31 votes [33.33%] - View)

    Percentage of vote: 33.33%

  2. Yes (Rarely) (25 votes [26.88%] - View)

    Percentage of vote: 26.88%

  3. No (I use ICS/GingerBread) (8 votes [8.60%] - View)

    Percentage of vote: 8.60%

  4. Never had one (Jellybean) (29 votes [31.18%] - View)

    Percentage of vote: 31.18%

Vote Guests cannot vote

#21
TigTex

TigTex

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 177 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:ZTE Racer and ZTE Blade

With CM10.1 I've experienced another kind of (soft) reboot,not really random: sometimes when waking up the device only the button leds would light up and a few seconds later the startup animation would start (a soft-reboot?).
Today I've disabled the lockscreen and had no more reboots while waking up the device. It's a bit early to say anything, but it seems likely the lockscreen has something to do with it (or my specific lockscreen config, which includes a couple of extra apps and a custom icon stored in the sdcard).
EDIT: Two days later, the reboots when waking up are still gone. I'm guessing they're definitely lockscreen related...


I had this problem... I found that "automatic brightness" was the cause of it. I never had one random reboot after disabling that option and setting brightness manually :)

  • 1
.::. TigTex .::.

#22
_Nuno_

_Nuno_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Devices:ZTE Libra (Sapo a5)

I had this problem... I found that "automatic brightness" was the cause of it. I never had one random reboot after disabling that option and setting brightness manually :)

I always had "automatic brightness" disabled, but I do use another app to manage brightness automatically. Either way, the crashes have stopped since I disabled the lockscreen (which I didn't really need) so the "problem" may have multiple causes...

  • 1

#23
vNa5h

vNa5h

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 774 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Devices:Dell XCD35 (ZTE Blade)

Finally switched from cm10.1 to this rom again...

no reboots till now...
and the phone was OCed to 652 / playing music and DH poker at the same time...
im pretty sure cm10.1 would have had at least 3-5 reboots in the same span

and btw guys if you think that additional features means additional bugs then you are wrong...
used both cm10 and this rom...equally for testing...
im sure both were the same...
and with this rom you get hell lot of additional features too


son of a biitch!!!
the RR returned...
yesterday the phone was running all fine w/o a single reboot...
got 2-3 reboots within a span of an hour

this IS REALLY ANNOYING... :angry2: :angry2: :angry2:
the only thing left is to buy a new phone!!!

  • 0

Dell XCD35 a.k.a ZTE Blade a.k.a Orange San Fransisco

Powered by

CM10.1 KonstaKANG, Soundmagic PL11 earphones, Samsung class 6 16GB



Apps installed

TV Shows / Movies .....I have watched....


#24
elrond_bs

elrond_bs

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 395 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade
Have you tried a clean install of a stable GB ROM (ex. Swedish Snow), without ext on SD and with very few programs installed (as clean as possible)? At lest to check if RRs are prevented this way. If not - it's almost certainly a hardware fault. You could even try restoring stock ROM.

Also your poll is not very valid, because it doesn't mention which version of Jelly Bean (4.1 or 4.2) you are referring to. 4.2 is not so stable and RRs are common, while 4.1 is very stable with no RRs in most cases.

Edited by elrond_bs, 04 February 2013 - 06:34 PM.

  • 0

ZTE Blade with CyanogenMod 11 (Android 4.4.4 KitKat)


#25
hudynko

hudynko

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia
  • Devices:Orange San Francisco
Hi i have RR
mostly in opera mini 7.51
sometimes in setting, when i scroll down fast... i will try to generate logcat :)
and rom is PA 2.66

  • 0

#26
vNa5h

vNa5h

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 774 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Devices:Dell XCD35 (ZTE Blade)

Have you tried a clean install of a stable GB ROM (ex. Swedish Snow), without ext on SD and with very few programs installed (as clean as possible)? At lest to check if RRs are prevented this way. If not - it's almost certainly a hardware fault. You could even try restoring stock ROM.

Also your poll is not very valid, because it doesn't mention which version of Jelly Bean (4.1 or 4.2) you are referring to. 4.2 is not so stable and RRs are common, while 4.1 is very stable with no RRs in most cases.


no point in checking...
i can live with a 100 RR a day...but will never go back to GB :P

anyway afaik i never had a single RR in GB...
its only after i flashed JB...even cm10(but it wasnt as frequent as the one i got in cm10.1)
never had one in ics too

  • 0

Dell XCD35 a.k.a ZTE Blade a.k.a Orange San Fransisco

Powered by

CM10.1 KonstaKANG, Soundmagic PL11 earphones, Samsung class 6 16GB



Apps installed

TV Shows / Movies .....I have watched....


#27
vNa5h

vNa5h

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 774 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Devices:Dell XCD35 (ZTE Blade)
the RR ahave a weird pattern ...

sometimes i go a whole day w/o it...(doing the same things...)
and on other days i get 3-4 RR within a short time interval...

and mostly the RR are usually during scrolling or playing games...
so i think it might have something got to do with it...

  • 0

Dell XCD35 a.k.a ZTE Blade a.k.a Orange San Fransisco

Powered by

CM10.1 KonstaKANG, Soundmagic PL11 earphones, Samsung class 6 16GB



Apps installed

TV Shows / Movies .....I have watched....


#28
chris710

chris710

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:ZTE Blade
Got lots of reboots during playing games and other demanding actions on cm10 (with and without s2e), even the slightest intervention in cpu resulted in reboot to. Back when i had cm7 i could oc to 750mhz w/o a problem and play all day! Now I got cm 10.1, uninstalled s2e, quit playing and oc to 672mhz and phone is rock stable.

EDIT.
Never got a totally random reboot (apart from oc ofc)

Edited by chris710, 12 February 2013 - 02:21 PM.

  • 0

#29
Spider-Vice

Spider-Vice

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade/Sapo a5
The random reboots were one of the reasons I went back to GB, it's a bit of a hassle.

  • 0

#30
vNa5h

vNa5h

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 774 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Devices:Dell XCD35 (ZTE Blade)
guys is there still no solution to this problem... Other than getting a new phone or flashing gb rom

  • 0

Dell XCD35 a.k.a ZTE Blade a.k.a Orange San Fransisco

Powered by

CM10.1 KonstaKANG, Soundmagic PL11 earphones, Samsung class 6 16GB



Apps installed

TV Shows / Movies .....I have watched....


#31
Fizziebaunz

Fizziebaunz

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 posts
Well using ROOTBOX now close to a month.... everything is fine... overclocked to 672Mhz... no RANDOM REBOOTS... THOUGH I'M NOT A GAME maniac I only play.... Angry Birds

  • 0

#32
Shadow_2k

Shadow_2k

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 7, Nexus 5, Moto G

I own 2 Blades and sadly one reboots at random regardless of installed ROM and type of SD-Card used.


  • 0

#33
vNa5h

vNa5h

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 774 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Devices:Dell XCD35 (ZTE Blade)

I own 2 Blades and sadly one reboots at random regardless of installed ROM and type of SD-Card used.


yeah its definitely a hardware issue..
ZTE is the culprit here

  • 0

Dell XCD35 a.k.a ZTE Blade a.k.a Orange San Fransisco

Powered by

CM10.1 KonstaKANG, Soundmagic PL11 earphones, Samsung class 6 16GB



Apps installed

TV Shows / Movies .....I have watched....


#34
coolizard

coolizard

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:ZTE Blade (Sapo a5)
I had very RR in games in a stock GB rom. The phone was still in garanty so they gave me another blade that now works fine with all rom´s and with all kind of apps. I use s2e.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users