Jump to content


Photo

Nitroglass: How to get on our skate 1GB internal memory???

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
80 replies to this topic

#21
Viento del Sur

Viento del Sur

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:spain
  • Devices:ZTE Montecarlo
At the request of a user, I add information about the script...

I Edit the first post for everyone know.

Edited by Viento del Sur, 06 February 2013 - 06:26 PM.

  • 0

#22
warimation

warimation

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Devices:zte skate
I installed on C3CO's PA 2.63 (cm10) and works fine. Did a fresh install thou..

  • 0

#23
themarkoface

themarkoface

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 102 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Zte Skate
I read it, your answer, so that means that internal memory is used like a RAM memory? Am I wright?
Also I have two questions more:
1) When I made third partition od SD Card, (512 MB for example) do I need to make any swap size on SD Card?
2) Could you tell us the right (perfect) way to install it? I gess first we have to make partitions, then wipe data....


Thanks a lot Viento del Sur !
This is really great work!

Edited by themarkoface, 07 February 2013 - 08:32 AM.

  • 1

#24
Viento del Sur

Viento del Sur

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:spain
  • Devices:ZTE Montecarlo

I read it, your answer, so that means that internal memory is used like a RAM memory? Am I wright?
Also I have two questions more:
1) When I made third partition od SD Card, (512 MB for example) do I need to make any swap size on SD Card?
2) Could you tell us the right (perfect) way to install it? I gess first we have to make partitions, then wipe data....


Thanks a lot Viento del Sur !
This is really great work!



0) Nitroglass has no relation to the ram! The ram is intact.

1) Nitroglass not use swap. It is not necessary that partition.

2) installation:
(you included my file-script 04nitroglass-v2 into init.d, with permissions 0775 or 0777 of course)


- Recovery:
1.--- Format sd-ext (if not exist, make partition ext512/ 0swap /)
2.--- 3 wipes
3.--- also Format /system (always my personal recommendation)
4. --- install zip from sd
5. --- reboot system

(see private)

Edited by Viento del Sur, 07 February 2013 - 07:35 PM.

  • 0

#25
Omar korom

Omar korom

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Technologie , Internet , Sport
  • Devices:ZTE SKATE
  • Twitter:@korom
(you included my file-script 04nitroglass-v2 into init.d, with permissions 0775 or 0777 of course)

Where I can find the init.d ? is it a floder ? and how to add permissions ?

Edited by Omar korom, 07 February 2013 - 08:03 PM.

  • 0

#26
Viento del Sur

Viento del Sur

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:spain
  • Devices:ZTE Montecarlo

(you included my file-script 04nitroglass-v2 into init.d, with permissions 0775 or 0777 of course)

Where I can find the init.d ? is it a floder ? and how to add permissions ?


Caution!
  • The previous post instructions are for developers only. IS TO PUBLISH A ROM
  • Anyone can add nitroglass in your favorite rom. To do that it is only necessary:
In recovery:

- Format sd-ext (or create ext if necessary):
- 3 wipes
- Flash rom-zip (NOT-REBOOTSYSTEM)
- Flash nitroglass-zip (REBOOT)

Note to everyone: Be patient on first boot. Take some time ...

Edited by Viento del Sur, 07 February 2013 - 08:22 PM.

  • 0

#27
mhstrijbos

mhstrijbos

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 235 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
  • Devices:Medion Life P4310
Don't get past boot logo in PAJelly 2...

  • 0

#28
Viento del Sur

Viento del Sur

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:spain
  • Devices:ZTE Montecarlo

Don't get past boot logo in PAJelly 2...


Are you flashed zip-rom first, and followed, flashed the zip.nitroglass (without reboot sytem between them)?

Be patient with the first boot!

  • 0

#29
meso87

meso87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:Subotica, Serbia
  • Devices:ZTE Skate
hi, i instaled it just about 10 mins ago and still booting.first i flashed PJ2+gaap and then i formated sd-ext and after that flashed nitroglas. is it ok this way?

Edited by meso87, 08 February 2013 - 01:59 PM.

  • 0

#30
Viento del Sur

Viento del Sur

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:spain
  • Devices:ZTE Montecarlo

hi, i instaled it just about 10 mins ago and still booting.first i flashed PJ2+gaap and then i formated sd-ext and after that flashed nitroglas. is it ok this way?


No... do this:

- Recovery:
1.--- Format sd-ext (if not exist, make partition ext512/ 0swap /)
2.--- 3 wipes
3.--- also Format /system (always my personal recommendation)
4. -- install zip-rom (NO-REBOOT)
5. -- install zip-nitroglass
6. --- reboot system

  • 0

#31
utternoob

utternoob

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,660 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chatham
  • Interests:Laughing at chavs, Formula 1, Football and general technology
  • Devices:Skate, OSD, GT-P1010
  • Twitter:@terrymalyon2
Just to add, when partitioning ALL data on SD is lost, so backup and also put ROM and script on SD through Mount USB storage option in CWM

  • 0
ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD

I may not know a lot, but there are others that do. If you have a problem, just ask

Sent with magic :)

#32
meso87

meso87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:Subotica, Serbia
  • Devices:ZTE Skate
Ok, my bad... It was loading more than 30 min and i thought that it wan't load at all... Il try tomorrow in order as you say. Thanks btw ;)

  • 0

#33
valeksandar

valeksandar

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:zte skate
I tried being patient but it seems that it'll never stop booting. How long is too long? I think I did everything as described.

  • 0

#34
Viento del Sur

Viento del Sur

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:spain
  • Devices:ZTE Montecarlo

I tried being patient but it seems that it'll never stop booting. How long is too long? I think I did everything as described.


As I said, I have no experience with 4.+, I don't use it's.

In 2.3.x roms, the first boot takes 3-4 min.

When reading to another user, about JB and int2ext+, it is possible that it is also important "when" install gapps ... He said that install gapps after the first boot ....

I suggest testing well, and then add a step to the installation:

- Recovery:
1.--- Format sd-ext (if not exist, make partition ext512/ 0swap /)
2.--- 3 wipes
3.--- also Format /system (always my personal recommendation)
4. -- install zip-rom (NO-REBOOT)
5. -- install zip-nitroglass
6. --- reboot system
(...)
7. flash gapps
8. Reboot system

Edited by Viento del Sur, 09 February 2013 - 10:15 AM.

  • 1

#35
Viento del Sur

Viento del Sur

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:spain
  • Devices:ZTE Montecarlo

Notice:



1. I have checked for myself that rom fails to start when the Ext-partition is not fully empty. <<===============

2. It is always necessary to perform step 1. (Format sd-ext)

3. I also found a small bug in CWM 4.1.14: not always clean the EXT partition (even format it). I've seen it with linux .... After many installations followed, the sd-ext sd-fat corrupted data are stored, that cwm can not erase ...

4. [have elapsed multiple installations roms] RECOMMEND DO NEW PARTITIONS INTO YOUR SD (...PREVIOUS backup rom and FAT-partition, of course!!)

Edited by Viento del Sur, 09 February 2013 - 10:25 AM.

  • 0

#36
valeksandar

valeksandar

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:zte skate
Tried in several different ways but without success. I've got cmw 4.0.14 but I also tried partitioning on my pc, used two different cards... I give up for now.
Thanks anyway.

  • 0

#37
Viento del Sur

Viento del Sur

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:spain
  • Devices:ZTE Montecarlo
Ok, I will study the problem for PJ2...

  • 0

#38
gbosh

gbosh

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 433 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Devices:ZTE Atlas W (Vivacity)
Just in case it helps you, Int2Ext doesn't work either

  • 0

#39
Viento del Sur

Viento del Sur

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:spain
  • Devices:ZTE Montecarlo

Just in case it helps you, Int2Ext doesn't work either


Of course, it helps me! I've seen that this is a problem of the busuybox of these rom. Now try to adapt the code to new busybox.

Thx!!

  • 0

#40
Viento del Sur

Viento del Sur

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:spain
  • Devices:ZTE Montecarlo
Two things ...

1. Sorry, but PJ3.+ Ceco has a different busybox, and my script does not run correctly. For now I have no solution for that. You can use int2ext-modified.by-CECO for that rom.

2. important notice:
  • Available nitroglass-v3 in my link of HTCMania forum. INSTALL ONLY FOR TPTs with 2Mbs of cache ... (it provide cache downloads)
  • For all other cases, use v2.1

Edited by Viento del Sur, 11 February 2013 - 06:27 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users