Jump to content


Photo

New Bootloader that (potentially) fixes "3G reboot" issue released

- - - - -

  • Please log in to reply
120 replies to this topic

#21
Dazzozo

Dazzozo

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,319 posts
  • Gender:Male
  • Location:York, UK
  • Devices:Crescent, G300, Y300, Nexus 5
  • Twitter:@Dazzozo
You only need to run the root script if you're not already rooted. It's there for first timers on stock. These scripts have been around for a while.

  • 0
Like my work? Give me rep!

Like my work a lot? Donate! Remember to leave your forum name if you want to be credited!

#22
grabster

grabster

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newtownabbey
  • Devices:Moto g
Installed it on my infusion b06 setup.
I get regular reboots during the working day as i go in and out of the back of beyond so it should not take too long to see if this fix works or not.

Edited by grabster, 03 February 2013 - 09:37 PM.

  • 0

#23
pan smajl

pan smajl

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Devices:Huawei G300, SE X8
Wow! After all this time, after so many unsuccesfull attempts (RIL "fix").. If this works, I will love you Dazz.. me love you long time. :D
I will see tommorow if this helps!

Edited by pan smajl, 03 February 2013 - 10:45 PM.

  • 0

#24
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,889 posts
  • Gender:Male
Wait, so can I just apply this over CM10.1. I sometimes (very rarely) get a random reboot, so I might as well try it.

Edited by kyan31, 03 February 2013 - 10:45 PM.

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#25
fiah84

fiah84

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300

Wait, so can I just apply this over CM10.1. I sometimes (very rarely) get a random reboot, so I might as well try it.

Yes you can, I did it tonight with 0 problems. The bootloader is separate from the OS, as such it doesn't matter whether you have CM9, CM10, CM10.1 or any other custom ROM on it.

  • 0

#26
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,889 posts
  • Gender:Male

Yes you can, I did it tonight with 0 problems. The bootloader is separate from the OS, as such it doesn't matter whether you have CM9, CM10, CM10.1 or any other custom ROM on it.


Cool, I will try this tomorrow :)

@Dazzozo you should make your own topic as this is your creation, and then get it pinned ;)

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#27
vibracopilu

vibracopilu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
An early report:

-no reboots in almost 6 hours of 3G standby & use (wifi disabled)
-battery not affected by the new bootloader
-performance not affected

  • 0

#28
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,544 posts
  • Gender:Male
3G reboots (on CM10.1 right now but ROM shouldn't be significant as far as I know...) are quite common for me so I have installed this bootloader and will test it.
I have been switching to 2G in sleep/screen off mode to avoid the problem.
I still have SIM PIN lock enabled and SIM Locked Notifier app installed so I know when I get these reboots.
Fingers crossed!
(Although even if it works I might still switch to 2G because it seems to have a significantly positive impact on battery lifetime! :))

BTW Does the [re]locked bootloader affect future ROM installs - or anything else? For example if I want to switch from CM10.1 to some other ROM? Or if I want to replace my current TWRP with CWM?

Edited by dalyer, 04 February 2013 - 01:30 AM.

  • 0

#29
mnirun

mnirun

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
Sadly, I still got 3G random reboot.

Maybe this happens only me.

Posted Image

Posted Image

  • 0

#30
carrthee89

carrthee89

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 126 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Devices:Lg optimus one Ascend G300
Its must for everyone or only for those who are having issues? Btw I don't even had a single 3g reboot..

  • 0

#31
soulhand

soulhand

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • Devices:Huawei G300, San Francisco 2
  • Twitter:@soulhand
> If you're on Windows, you must have the USB driver installed ("Handset WinDriver") that is packaged with stock ROMs as a USB CD.


Is there any way of getting these drivers without using a stock ROM? I had to reinstall Win7 and so lost the drivers previously installed, and I'd prefer not to reflash back to stock just for those

  • 1

#32
Higgy69

Higgy69

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Devices:Huawei G300

> If you're on Windows, you must have the USB driver installed ("Handset WinDriver") that is packaged with stock ROMs as a USB CD.


Is there any way of getting these drivers without using a stock ROM? I had to reinstall Win7 and so lost the drivers previously installed, and I'd prefer not to reflash back to stock just for those


Found on the:
[GUIDE] Upgrade and Downgrade the G300 between GB, ICS and JB with downloads.


http://www.mediafire...4s79363jywob97i

  • 0

#33
Higgy69

Higgy69

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Devices:Huawei G300
I had occasional reboots (once a week?). I have installed the new Bootloader (Thanks Daz) and will keep an eye out. Oh, currently on Infusion B06 with a few jumps to CM10.1 to test the latest work :D

I also use SIM PIN lock enabled and SIM Locked Notifier app installed, so will know if I get a reboot.

  • 0

#34
mnirun

mnirun

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300

> If you're on Windows, you must have the USB driver installed ("Handset WinDriver") that is packaged with stock ROMs as a USB CD.


Is there any way of getting these drivers without using a stock ROM? I had to reinstall Win7 and so lost the drivers previously installed, and I'd prefer not to reflash back to stock just for those


You can d/l from here http://www.modaco.co...r/#entry1997535

  • 0

#35
vhristenco

vhristenco

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • Gender:Male
  • Devices:G300, G630
Tried this bootloader "fix" on stock B952, with no luck. Reboots still appear randomly.

  • 0

#36
vibracopilu

vibracopilu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300

Tried this bootloader "fix" on stock B952, with no luck. Reboots still appear randomly.


I believe you didn't install it correctly. I've been running on 3G with the wifi turned off since yesterday evening and I didn't get single reboot; and believe me, I used to have plenty of them. Make sure you correctly installed the drivers that come with the stock rom. A successful install of the bootloader will give this result in a console.
(the 8192+0 in and out stuff is what you are looking for, correct me if I'm wrong Daz :P)

Posted Image

  • 0

#37
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,544 posts
  • Gender:Male

Its must for everyone or only for those who are having issues? Btw I don't even had a single 3g reboot..

If you don't get these "random/3G reboots" then count yourself lucky and you don't need to use this bootloader. :)

  • 0

#38
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,544 posts
  • Gender:Male
A couple of people have mentioned having wifi off. Is there any significance to this other than to force 3G usage while testing? I leave wifi on but when out an about will be out of wifi coverage and using 3G. When wandering around town near my workplace I usually get the reboots. Is it OK to test this way or should I explicitly switch wifi off too?

BTW - I'm assuming that to test this you need to install the locked bootloader AND reboot? Rebooting doesn't seem to be mentioned explicitly anywhere...

Edited by dalyer, 04 February 2013 - 10:41 AM.

  • 0

#39
vibracopilu

vibracopilu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300

A couple of people have mentioned having wifi off. Is there any significance to this other than to force 3G usage while testing? I leave wifi on but when out an about will be out of wifi coverage and using 3G. When wandering around town near my workplace I usually get the reboots. Is it OK to test this way or should I explicitly switch wifi off too?

BTW - I'm assuming that to test this you need to install the locked bootloader AND reboot? Rebooting doesn't seem to be mentioned explicitly anywhere...


The thing is that when I used to leave my mobile with the old bootloader on the desk, wifi off, 3G on, it rebooted every now and then (like very often). Now it doesn't reboot at all. I even installed Boot Logger to be sure.

  • 0

#40
daVil

daVil

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:G300
I believe this new bootloader is unlocked too, just done right ;) I did a reboot, yes. I think a bootloader is only used while booting so I did a reboot.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users