Jump to content


Photo

[ROM][ICS] Stock+ ROM [B960 - R6 | Updated: 06-03]


1227 replies to this topic

#1061
Caskarut

Caskarut

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hamburg, Germany
  • Devices:Huawei G300
Is it normal that my phone is laggy after booting and turning on wifi?

When do you experience lags?

Edited by Caskarut, 19 June 2013 - 08:01 PM.

  • 0

#1062
mnirun

mnirun

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300

I keep having problems where I can't open the phone/phonebook and it just dumps me back to the Home screen. I find everything very unresponsive and it takes a second or two for menus to open or respond to input. Today I checked and still had 95MB free. I seem to have fixed the problem by killing CIPSimple now but I'm not sure why that would prevent accessing the phonebook, as that's normally only presented as a choice after I've chosen a number to dial.


I've found this issue before, to permanent fix you need to flash this [MOD] FIX THE CALLER ID LAG [updated]

  • 0

#1063
doveman

doveman

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend G300
I thought I'd installed that buI maybe I reinstalled the ROM or reverted to an earlier backup since then.

However, it says in that thread that the mod is actually CAUSING contacts to FC, so I'm not sure it's a fix for that problem.

Are you using the version in the first post or cjcandrei's on p3?

  • 0

#1064
Feahnor

Feahnor

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 123 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Zte Blade S, Huawei G300
  • Twitter:@jmphotos
I'm using last stock+ and Touch Recovery v.6.0.2.1. If I make a backup with it will it also backup my 2GB internal partition data?. I'm using link2sd to install all my apps there.

  • 0

#1065
mnirun

mnirun

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300

I thought I'd installed that buI maybe I reinstalled the ROM or reverted to an earlier backup since then.

However, it says in that thread that the mod is actually CAUSING contacts to FC, so I'm not sure it's a fix for that problem.

Are you using the version in the first post or cjcandrei's on p3?


I use file from 1st post, no contact FC for sure

  • 0

#1066
doveman

doveman

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend G300

I use file from 1st post, no contact FC for sure


Thanks I'll try that one then.

  • 0

#1067
Cyda

Cyda

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,448 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wales
  • Devices:Nexus 4 & 7 running PAC

I'm using last stock+ and Touch Recovery v.6.0.2.1. If I make a backup with it will it also backup my 2GB internal partition data?. I'm using link2sd to install all my apps there.

There are settings in that recovery version to enable backing up the internal partition but it is not enabled by default. I can't remember exactly which settings because it's a long time since I used CWM, I used TWRP as I find it miles better.

Edited by Cyda, 20 June 2013 - 03:51 PM.

  • 0

#1068
Cyda

Cyda

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,448 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wales
  • Devices:Nexus 4 & 7 running PAC

Weird problem this morning. Got up to find battery nearly depleted as my screen had been on all night displaying something like "You have not backed up your data for x. Back up now?" (Can't remember exact words).

I have all back up and synch turned off in settings. Can I stop this from happening again? Why does this message disable sleep? Is it a bug?

There is likely an app or something you have installed that is creating this message because I don't recall seeing it in all the time I used Stock+ and I have not seen it mentioned before. I'd check through the installed app or try to grab a screenshot of the message and post it here so we can try to work out the cause.

Is it normal that my phone is laggy after booting and turning on wifi?

After booting the phone will normally be doing quite a lot in the background and it will also run the media scanner service, both of which can cause the phone to feel laggy. Also, when you enable wifi after it has been disabled for a while the phone starts to sync and check for app updates etc which again can cause the phone to lag a bit.

So in short - yes, it is normal for this phone (i.e. an entry level single core device) to lag at these times.

Edited by Cyda, 20 June 2013 - 03:57 PM.

  • 0

#1069
cashmerecardi

cashmerecardi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Female
  • Location:West Country, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300

There is likely an app or something you have installed that is creating this message because I don't recall seeing it in all the time I used Stock+ and I have not seen it mentioned before. I'd check through the installed app or try to grab a screenshot of the message and post it here so we can try to work out the cause.


Thanks Cyda.

So it's the Huawei "All Backup" app, which looks to have come bundled with stock+ (?? At least, I didn't install it individually so don't know how else it got there.) Is there a quick and easy way to uninstall or do I need a special app to do it? It's bugging the hell out of me!

Edited by cashmerecardi, 20 June 2013 - 10:34 PM.

  • 0

#1070
oldfella

oldfella

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
Titanium Backup will uninstall it

  • 0

#1071
Cyda

Cyda

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,448 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wales
  • Devices:Nexus 4 & 7 running PAC

Thanks Cyda.

So it's the Huawei "All Backup" app, which looks to have come bundled with stock+ (?? At least, I didn't install it individually so don't know how else it got there.) Is there a quick and easy way to uninstall or do I need a special app to do it? It's bugging the hell out of me!

That's weird, I wonder if it only starts this 'you must backup' countdown after being used the first time because I've never seen that message even though All backup has been included with almost all version of Stock+. Anyway, how to fix it... Download Link2SD from here: https://play.google....om.buak.Link2SD Once you have it installed open it and find All backup on the app list then longpress on it, a menu will appear, select freeze. This will freeze the app and stop it running so you don't get any more messages. If you ever decide you wish to use it do the same again but select unfreeze.

Titanium Backup will uninstall it

Or you can do this ^^

Although I am not sure if the free version will uninstall apps, it used to be only the paid version that could uninstall but then I haven't used TB for ages so it could have changed.

Edited by Cyda, 21 June 2013 - 03:01 PM.

  • 0

#1072
rikard0__

rikard0__

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HUAWEI G300
hello guys, i have a question its possible include flashlight and screenshot in power.menu in this rom!?

thanks.

  • 0

#1073
hasjee

hasjee

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:huawei g300
On the op you say to set I/O to noop in no-fringe cpu controle. But on xda in your op you say to put it on sio. Which one is correct?

  • 0

#1074
Cyda

Cyda

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,448 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wales
  • Devices:Nexus 4 & 7 running PAC
The post on xda hasn't been updated for a while. I used to always recommend sio but noop seems the better choice on the G300. I doubt you will see that much difference either way though in truth.

Edited by Cyda, 23 June 2013 - 09:36 PM.

  • 0

#1075
hasjee

hasjee

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:huawei g300
Ok thnx for the Quick response.

  • 0

#1076
doveman

doveman

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend G300
My phone seems to have got into a bit of a mess and is vibrating about 5-6 times on incoming calls before it starts ringing, by which time it only rings once or twice before going to voicemail, so I keep missing calls as I don't hear them. Anyone know how to fix this please?

  • 0

#1077
Feahnor

Feahnor

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 123 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Zte Blade S, Huawei G300
  • Twitter:@jmphotos

My phone seems to have got into a bit of a mess and is vibrating about 5-6 times on incoming calls before it starts ringing, by which time it only rings once or twice before going to voicemail, so I keep missing calls as I don't hear them. Anyone know how to fix this please?


I had this bug too. I had to change rom to fix it.

  • 0

#1078
doveman

doveman

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend G300

I had this bug too. I had to change rom to fix it.


Damn, I'm not trying to hear that :(

Which did you switch to?

  • 0

#1079
Feahnor

Feahnor

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 123 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Zte Blade S, Huawei G300
  • Twitter:@jmphotos
I switched to Slim.

  • 0

#1080
worg3

worg3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
Well, is there anyway to get the volume expandable menu? I really want it, because you can only change the media volume when it's actually using it. And that's a pain.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users