Jump to content


Photo

[ROM] [CM10.1+AOKP+PA3] Root Box for ZTE Blade (Updated 17/9/13)

* * * * * 6 votes

  • Please log in to reply
342 replies to this topic

#321
xy87

xy87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:V880

I do not know why the quick setting button is Unavailable.I test many roms,everything is ok,but this rom,otherthings are all ok but the quick setting button.Sorry for my bad English.I test for many times,and wipe date boot and cache Partition for many times,but lead to the same result。Can you help me,please?


  • 0

#322
Fizziebaunz

Fizziebaunz

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 posts

I do not know why the quick setting button is Unavailable.I test many roms,everything is ok,but this rom,otherthings are all ok but the quick setting button.Sorry for my bad English.I test for many times,and wipe date boot and cache Partition for many times,but lead to the same result。Can you help me,please?


The quick settings is there.... I can't remember where exactly... just play with rom control settings or rootbox settings. and you will find it...

  • 0

#323
SpeedFight_100_GR

SpeedFight_100_GR

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
  • Devices:ZTE_BLADE 4.1.2

Rom is fast but phone no... but the results is great ! Thanks...

One question.

Where is the storage of this beautiful default wallpaper ???


  • 0

#324
jarsvob

jarsvob

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Hi, thanks for stable rom. Please fix Bluetooth connection. See: 

KNOWN ISSUES:

Bluetooth sometimes might not initialize (workaround: toggle BT off/on until it starts searching)

 

...thanks


  • 0

#325
Quercus

Quercus

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:ZTE Blade

Hello. Can someone update the links? Thanks


  • 0

#326
black4gee

black4gee

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Thanks for an amazing ROM Zee. 

 

Can someone please update the goo.im links for the newest version?

 

Thanks.


  • 0

#327
zeelog

zeelog

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malta

links updated, i included an unreleased version back from september'13 (final).


  • 1

#328
Fizziebaunz

Fizziebaunz

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 posts

links updated, i included an unreleased version back from september'13 (final).


Nice job Master Zeelog..... Will be testing it in a few days.... I loved the goodies Rootbox brought for the blade.

  • 0

#329
alfonso72

alfonso72

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:zte blade

Good evening, you can replace icons batt. hack. plane, in the drop down menu above? thanks


  • 0

#330
Lister Of Smeg

Lister Of Smeg

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 388 posts
  • Devices:ZTE Blade (San Fran)

Hi @Zeelog,

We meet again... lol....

Just wondered if there is any updated sources/builds for this great rom too??

Thanks, Lister


  • 0

#331
zaxxon

zaxxon

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:ZTE Blade & ZTE Crescent

First and foremost - Zeelog - you are the master!  This ROM is just amazing... fast, smooth and the best battery life I have seen in a 4.x ROM.  A massive thank you for all your time and effort.

 

A few days ago I decided to try the latest 4.4.2 from the master himself and having read all the posts I upgraded my CWM from 3.x to 6.0.1.2 (from this thread http://www.modaco.co...-recovery-6012/) but could not find the find 'Partition SD Card' in 'Advanced'... so I installed TPT Helper from the market and chose GEN2v1a (the one with the largest data partition) & CWM 5.x and flashed it.

 

Next I used CWM to partition my 16Gb SD Card with a 2Gb partition (0 swap), installed 4.4.2 and the GAPPS, rebooted and when I checked the partition sizes it worked!!!!  I went into Settings>Partition info and it recognised the EXT partition and I had about 1.7Gb free - GREAT!  I was happy enough to have this ROM on my phone with the full knowledge it was a DEV ROM, but found 2 problems...

  1. For the life of me, I could not get it to sync my contacts from my Google account - I did some digging and even tried stopping and clearing the data & cache in 'Contacts' and Contacts Storage' but it would not sync my contacts.  I even tried re-installing the ROM 3 times, but it just would not sync my contacts
  2. I also found that it was just eating the battery too quickly - I even tweaked the Performance Options, but it was just eating the batter a little faster than I liked

So I then did some more digging and decided to go for this 4.2.2 ROM.

 

Now for the reason for this post - a cry for help to all the good people of Modaco out there.  I have carefully read every post and every page in this thread to ensure I understand (as best I can) how to get this ROM to use /sd-ext, but whatever I try I cannot get it to work.  My apologies for the extreme length of the rest of this post.

 

Here is what I have done:

 

I downloaded the latest files from the first post...

RootBox-JB-blade-Nightly-20130917.zip

gapps-jb42-20130805-KonstaKANG.zip

 

I also went to XDA (http://forum.xda-dev...d.php?t=1716124) and downloaded Int2Ext+...

CronMod-INT2EXT+_signed.zip (from http://d-h.st/Otj)

 

Copied the above 3 files onto my partitioned SD card, then rebooted into CWM (v5.0.2.0) and did the following:

  • wipe data/factory reset
  • wipe cache partition
  • advanced>wipe dalvik cache
  • mounts and storage>format /boot
  • mounts and storage>format /cache
  • mounts and storage>format /data
  • mounts and storage>format /system
  • mounts and storage>format /sd-ext
  • install zip from sdcard
  • chose zip from sdcard
  • ROM then GAPPS then Int2Ext+

I rebooted, waited with patience as instructed and voila - all is well.  I followed the setup wizard, connected to my WiFi, logged into my Google account... but when I went into Settings>Partition Info it showed that the EXT partition was unavailable.  I repeated the whole process about 3 or 4 times and the ROM installed just fine, but I just could not get it to see the EXT partition.  I tried Mounts2SD from the market, did the test, it installed the test file, so I enabled it and reboted, but still no EXT partition.  I started installing some apps - but ran out of space after about 9 apps so I don't think it worked.

 

I then wondered if my /sd-ext was the problem, so I put the SD card into my T-Mobile Vivacity and booted into CWM and partitioned the SD card on that phone (the CWM on that phone seemed to have the screen allowing me to chose either ext3 or ext4) so I tried ext3, rebooted that phone, plugged the USB cable in, copied the 3 files over, took the SD card out and put it into my Blade, then tried again - still no EXT partition.

 

I used the CWM on the TMV to partition it with ext4 and tried again, still no EXT partition.  At this point I was ready to cry - but I didn't give up.  My next thought was to use GParted to ensure the partition was good... so I put a new HDD in my laptop, installed Ubuntu and GParted.  I rebooted my Blade into CWM and did all the wipes as above, took out the SD card and put it into my laptop.  I copied the ROM, GAPPS and Int2Ext+ onto the laptop, wiped the SD card clean, removed all the partitions and then started from scratch...

 

1st partition = Primary FAT32 15Gb

2nd partition = Primary ext3 1Gb

 

I then copied the 3 files back onto the SD card and took it out the laptop, put it in the phone then...

  • install zip from sdcard
  • chose zip from sdcard
  • ROM then GAPPS then Int2Ext+
  • reboot phone

Still showing EXT partition as unavailable.  I put the SD card back into the laptop and tried the whole thing again, but this time with ext4, still no good.  I also tried ext2.  I tried a different SD card with ext2, ext3 and ext4, still not seeing the EXT partition in the ROM.  The final thing I tried is installing TPT Helper and making my own TPT...

 

2Mb Cache

200Mb System

254Mb Data

CWM 5.x

 

TPT Helper checked it and said it was ok, so I rebooted the Blade (MENU & VOL+ & PWR), it flashed the TPT and rebooted into CWM.  I then did the following...

  • wipe data/factory reset
  • wipe cache partition
  • advanced>wipe dalvik cache
  • mounts and storage>format /boot
  • mounts and storage>format /cache
  • mounts and storage>format /data
  • mounts and storage>format /system
  • mounts and storage>format /sd-ext

I took the SD card out, put it in the laptop, re-partitioned it with GParted, copied the 3 files back on (ROM & GAPPS & Int2Ext+) and tried again.  I have tried all manner of combinations (wiping and re-partitioning the SD card every time and doing all the wipes in CWM every time).

 

I have tried ext2, ext3, ext4 partitions with Int2Ext, Int2Ext+.  I tried Int2Ext4 and Int2Ext4+ with only ext4.  I have tried 2 different SD cards with all these combinations.  I even tried Fixed-INT2EXT+_android-4.2..1.zip and Fixed-Int2ext4+-Android-4.2.1.zip as suggested in post #296 but I just cannot get the ROM to see the EXT partition.  When I install the ROM & GAPPS and the Int2Ext zips I never get any errors - it always says completed.

 

My phone was one of the first GEN 1 OLED phones being sold by Orange in the UK and it has previously had SS7 and JJ9 on it.  It was unlocked and rooted within days of getting it all that time ago.  Please, please, pretty please can anyone help me?  I have spent 3 days trying to get the EXT partition working and I am now at the end of my knowledge point.  Finally, again, sorry for this extremely long post.

 

EDIT - I have just spotted 'QCT Unknown' in Baseband Version - looks like I have some more digging to do tomorrow and see what impact this is having.


Edited by zaxxon, 12 February 2014 - 12:40 AM.

  • 0

#332
zaxxon

zaxxon

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:ZTE Blade & ZTE Crescent
So after some quick googling, seems like the 'QCT unknown' could just be that the line is missing in build.prop (now I have to google what that is)... the 2 main points are that I should check my calls and texts are working properly (which I guess will confirm the radio is ok and the baseband are ok)... but more importantly, looks like it's not related to my problem.

I also forgot to mention that during one of many clean wipes/installs I tried installing the modified s2e.apk as mentioned in an earlier post in this thread. I also installed (on a separate clean install) busy box and init.d toggler (https://play.google....tdtoggler&hl=en) and ran the test, rebooted and saw the test file, so enabled it, rebooted again, but still not working. I installed root explorer and checked for the init.d folder and the other 2 files needed (can't remember what they are called right now) and I can clearly see them. So now I really am at the end of my knowledge limit and would be grateful for someone with more brain power than me to help please.

Edited by zaxxon, 12 February 2014 - 11:05 AM.

  • 0

#333
Wajid Hussain

Wajid Hussain

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:ZTE Blade (SF)

can someone upload the rom on another server or website, download failed 3 times and there's no resume support...


  • 0

#334
Wajid Hussain

Wajid Hussain

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:ZTE Blade (SF)

.


Edited by Wajid Hussain, 13 March 2014 - 07:12 PM.

  • 0

#335
Lister Of Smeg

Lister Of Smeg

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 388 posts
  • Devices:ZTE Blade (San Fran)

Hi Wajid / Anyone else,

Please find mirror here...

http://www.fileswap.com/dl/D6eZ64WxZ/

Hope this helps, Lister


  • 0

#336
ExCaL1BuR

ExCaL1BuR

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei U8510,ZTE Blade

Can anyone upload the final version of PAC... I can only find this version ---> blade_PAC_JB_4.2.2-v22.2.0_20130513

I want the last version

 

Thanks


  • 0

#337
Lister Of Smeg

Lister Of Smeg

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 388 posts
  • Devices:ZTE Blade (San Fran)

Hi ExcaL1BuR,

Not sure what happened to the thread for the other PAC rom (ie: the one you are seeking). There only appears to be the thread for PAC 19.6.0 left on these forums now...

However, if you can hold on till Monday, I shall upload it when I get to work... Just my internet is so rubbish here, it will practically take me the whole weekend just to upload!!! lol

So yeah, check the thread for PAC 19.6.0 on Monday and I shall leave a copy of it up there...

Cheers, Lister

 

Can anyone upload the final version of PAC... I can only find this version ---> blade_PAC_JB_4.2.2-v22.2.0_20130513

I want the last version

 

Thanks


  • 0

#338
Lister Of Smeg

Lister Of Smeg

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 388 posts
  • Devices:ZTE Blade (San Fran)

Hi ExcaL1BuR,

 

As promised, please find the rom you seek at this new post.. Hope this is what you are after....

http://www.modaco.co...elog/?p=2201619

 

Thanks, Lister


  • 1

#339
Lucas Dracul

Lucas Dracul

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange sanfrancisco/ ZTE blade
  • Twitter:@Lucas_Dracul
best rom I have tried. beats kitkat exept for the power consumption and dsnt seem to connect BT with other devices

  • 0

#340
zeelog

zeelog

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malta

Hi ExcaL1BuR,

 

As promised, please find the rom you seek at this new post.. Hope this is what you are after....

http://www.modaco.co...elog/?p=2201619

 

Thanks, Lister

many thanks, much appreciated, will update links when i find some time


  • 1




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users