Jump to content


Photo

Downgrade & upgrade from recovery


  • Please log in to reply
105 replies to this topic

#81
bidzapfc

bidzapfc

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leva obala Save, direktno iz geta
  • Interests:Meeting someone's mother
  • Devices:Sony Xperia ZR

  • 0

If you are reading this, then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second of your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty you can't honestly think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed by authority that you give respect and credence to all who demand it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think everything you're supposed to think? Buy what you're told you should want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping and masturbation. Quit your job, start a fight, prove you're alive. If you don't claim your humanity, you will become a statistic. You have been warned. ~ Tyler


#82
the_julo

the_julo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Huawei G300 Ascend (U8815)

Thanks bidzapfc!
That link was not for my build (was for B893 or B900), but it made me realise that Huawei has other update packs than the one everybody talks about here.

People with my build (B801) should use:

http://download-c.hu...ownloadId=14301

On a side note, I also realised that my Phone is a G300+, which is an updated version with  tri-band 3G.
The update gets me to build B948, so I am completely off topic, as you kids are switching from B895 to B952.

Thanks to everyone who helped.

 


  • 0

#83
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,164 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W

The update gets me to build B948, so I am completely off topic, as you kids are switching from B895 to B952.

 

This thread is not specifically for going from B895 to B952 or vice versa.


  • 0

#84
the_julo

the_julo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Huawei G300 Ascend (U8815)

I thought it was.
OP does mention these two builds.

Well, if it isn't I can confirm that flashing the upgrade ZIP on a build B801 will brick the phone.


  • 0

#85
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,164 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W

Sorry - I see what you mean about B895 and B952 in the original post.

I am surprised that flashing the upgrade zip would brick a B801 phone.

Is it a hard brick - i.e. not recoverable or just something that can be rectified by flashing a suitable update.app (and, if necessary, middle package to get from A to B)?


  • 0

#86
the_julo

the_julo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Huawei G300 Ascend (U8815)

Yep. Hard brick.
No activity on the screen or USB port.

Note that exactly the same thing happens when on the official Huawei ICS and trying to use the BootloaderG300.exe
Just like this guy: http://www.modaco.co...otloader-brick/

 

I'm on my third g300+ phone now and am too scared to try and unlock the bootloader after the ICS upgrade.

The method described here seems safe enough, but not willing to try without confirmation.


  • 0

#87
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,164 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W

The DCunlocker method should be identical to doing an official unlock using the Huawei code.

But if you're still nervous then get an official unlock code from Huawei and follow the official unlock tutorial thread.

Or just stick with a stock ROM and the locked bootloader.


  • 0

#88
the_julo

the_julo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Huawei G300 Ascend (U8815)

Cheers.
I'll get off this thread now, as I've gone completely off topic for a while now.


  • 0

#89
Z3NG3R

Z3NG3R

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:Coimbra, Portugal
  • Devices:Huawei Ascend G300

If I flash the DOWNGRADE TO GB zip, in what baseband it will be? 2030 or 109808? 
Thanks ;)


  • 0

#90
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,164 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W

If I flash the DOWNGRADE TO GB zip, in what baseband it will be? 2030 or 109808? 
Thanks ;)

 

109808 aka "the GB baseband".


Edited by dalyer, 14 December 2013 - 12:33 PM.

  • 0

#91
Z3NG3R

Z3NG3R

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:Coimbra, Portugal
  • Devices:Huawei Ascend G300

109808 aka "the GB baseband".

hmm, ok, thanks ;)
btw, i read somewhere that i could change the gb baseband (109808) to the ics baseband (2030), can someone upload that file? :s
Thanks :D


  • 0

#92
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,164 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W

What exactly do you want to do?

Are you on the GB/109808 baseband right now?

What ROM are you running?

Can't you install the upgrade zip to go to the 2030 baseband on your current ROM?


  • 0

#93
Z3NG3R

Z3NG3R

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:Coimbra, Portugal
  • Devices:Huawei Ascend G300

What exactly do you want to do?

Are you on the GB/109808 baseband right now?

What ROM are you running?

Can't you install the upgrade zip to go to the 2030 baseband on your current ROM?

Im sorry, I didn't explained very well...
In gingerbread the baseband is 109808, but there is a way to change that baseband in gb to the 2030...

some ROM's GB, requires the 2030, and i would like to change the original baseband, to the 2030 :s

If you can't help me, don't worry, its just a doubt, i made what i wanted to do :)
Thanks for your help ;)


Edited by Z3NG3R, 15 December 2013 - 01:20 PM.

  • 0

#94
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,164 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W

Which GB ROM requires the 2030 baseband?

Flash the upgrade zip to install the 2030 baseband.

Not sure if you can keep running your ROM after doing this or need to reinstall?

Always backup before doing anything.


  • 0

#95
byczasty

byczasty

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Hey. I Have a one question. Im installing this from cwm, my rom is stock + and how i must do correctly? Im do this that im first install zip with baseband and at once im installing rom for example im install atomicmod. But always im stuck on logo screen, im trying with other rom but with the same reason.


  • 0

#96
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,164 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W

Can you clarify exactly what you are installing here?

You have Stock+.

What baseband?

Then you presumably install the downgrade zip?

And then AtomicMod?

And then you have problems?
Did you do a clean install of the ROM will all wipes and formats?

I know I once went from Stock+/2030 baseband to AtomicMod/19808 baseband via the downgrade zip and it all worked fine.

But I always do all wipes and formats when installing a new ROM

Hope this helps.


  • 0

#97
byczasty

byczasty

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Yep i have 2030 baseband and im want install atomicmod with 19808 so i need that zip file to downgrade baseband. On the description they writing that the baseband have cwm so at te beginning im install zip and restart my phone with push volume+ and it freeze at logo screen. I have exacly the same problem when i install baseband zip and then rom with the same result. Im not sure if that time i do all wipes. I try again if that not work i will write you.

 

Yep ill do all wipes, and im stuck on logo screen. So always i must install update.app that my phone work. Im do this from stock rom 4.0 now btw.


Edited by byczasty, 15 March 2014 - 07:12 AM.

  • 0

#98
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,164 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W

I don't know why it's not working for you.

That exact process worked for me before - i.e. Stock+ ICS on 2030 -> downgrade zip -> AtomicMod.

:|


  • 0

#99
byczasty

byczasty

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Yep, but now im trying with other way with restoring imei.


  • 0

#100
byczasty

byczasty

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Finally!! I found the solution. I restore GB method with the imiei hack tool. They cost me 2 day with the method tries and mistakes. I dont know why other method doesnt work but i resolve the solution.


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users