Jump to content


Photo

Suddenly bad battery

- - - - -

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
i am not a hacker

i am not a hacker

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 791 posts
  • Gender:Male
  • Location:Maidenhead, England
  • Devices:ZTE Blade and Orange San Diego
I installed the GPU Mod and the next day, the battery was AWFUL!
In the battery usage settings, it said 61% media server. Any ideas as to what that is or how I can stop it?
Or does anyone else have this issue/ know how to fix it?
I am losing 60% on standby over a 5 hour period

Thanks

  • 0
Nexus 10
Orange San Diego

#2
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,523 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF
You tried a restart?

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#3
i am not a hacker

i am not a hacker

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 791 posts
  • Gender:Male
  • Location:Maidenhead, England
  • Devices:ZTE Blade and Orange San Diego
Yes of course, that's what everyone does first...
No I didn't try that.
I installed the stock GPU back and there is no media server thing anymore

  • 0
Nexus 10
Orange San Diego

#4
Pondlife

Pondlife

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 684 posts
  • Gender:Male
  • Devices:nexus 7
Think I've got the gpu mod, only thing I'm finding with media in the name in battery stats is com.intel.android.gallery.media but I know that's connected with Google Music cloud playback.
Do seem to be finding worse battery life, but not as dramatically as that, and not really losing much on standby.

  • 0

#5
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,523 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF
Well if we're talking about option 38 "Borqs W32T GPU lib's", I've got them installed (to enable Chrome) and have got exactly the same battery stats as far as I can tell.
Try it again, you may just have had some sort of software glitch.

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#6
i am not a hacker

i am not a hacker

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 791 posts
  • Gender:Male
  • Location:Maidenhead, England
  • Devices:ZTE Blade and Orange San Diego
Ok I will try it again.
But when I did have it installed, the new chrome worked, but was quite laggy

  • 0
Nexus 10
Orange San Diego

#7
i am not a hacker

i am not a hacker

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 791 posts
  • Gender:Male
  • Location:Maidenhead, England
  • Devices:ZTE Blade and Orange San Diego
My battery is bad now, and I'm still on the stock mod. I need to find out what the media server is

  • 0
Nexus 10
Orange San Diego

#8
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,523 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF
Hmm, don't know what the problem is but I can assure you that Chrome isn't laggy with the Lib upgrade. It must be an underlying problem that's using all your processing cycles.

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#9
i am not a hacker

i am not a hacker

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 791 posts
  • Gender:Male
  • Location:Maidenhead, England
  • Devices:ZTE Blade and Orange San Diego
Yes it probably is. My phone is lagging a lot now. Games such as subway surfer worked fine before, but not anymore. They lag a lot.

  • 0
Nexus 10
Orange San Diego




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users