Jump to content


Photo

My phone is bricked

- - - - -

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
JellyCream

JellyCream

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:Huawei Ascend g300
Hello to everyone, sorry for my bad English, i've a big problem with my Ascend g300. This morning I've installed the CyanoGenMod 10.1. I didn't like it and I've installed the official update B954. After, I've tried to downgrade to GingerBread from this package: http://www.modaco.co...from-recovery/. After the restarting, my phone stopped to the Huawei Logo. I restarded the phone in recovery mode and it was dowgraded by the rom. My version was 6.0.1.8. I tried to upgrade the CWM to the last version (touch hybrid) dowloading the touch hybrid archive in this article (http://www.modaco.co...t-updated-1601/), but now it doesn't start. How I can resolve it?

  • 0

#2
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,885 posts
  • Gender:Male
So you cant boot into CWM recovery?

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#3
JellyCream

JellyCream

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:Huawei Ascend g300

So you cant boot into CWM recovery?


Yes. The CMW doesn't start. the bottoms and the led are lighting now when i press VolumeUp+Start bottom.

Edited by JellyCream, 22 March 2013 - 09:37 PM.

  • 0

#4
jsevi83

jsevi83

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 posts
  • Gender:Not Telling
Install CWM5, it should work in GB baseband. Then you can install from recovery the rom you want to use. I think CWM6 and Hybrid recovery don't work in GB baseband.

  • 0

#5
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,885 posts
  • Gender:Male
Try force updating to ICS B960. You need to go to the huawei website and find an update.app.

  • 1

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#6
Pyntux

Pyntux

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 466 posts
  • Gender:Male
  • Devices:G300, Alcatel Idol 6030X
Just install CWM5 or latest TWRP because they work on GB baseband, CMW6 not. TWRP works on GB and ICS roms... :)

  • 0

#7
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,885 posts
  • Gender:Male
Yeah what he said :P

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#8
JellyCream

JellyCream

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:Huawei Ascend g300

Try force updating to ICS B960. You need to go to the huawei website and find an update.app.


Ok now the phone works. I forced the update with B952. I don't find B960 and online upgrade doesn't find it. Now there is a problem: the notify bar doesn't show me the bottom for enable/disable the function as wi-fi, bluetooth, 3G internet connection ecc. Where I can find the official ROM vodafone IT? How I can downgrade the sistem?

  • 0

#9
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,885 posts
  • Gender:Male

Ok now the phone works. I forced the update with B952. I don't find B960 and online upgrade doesn't find it. Now there is a problem: the notify bar doesn't show me the bottom for enable/disable the function as wi-fi, bluetooth, 3G internet connection ecc. Where I can find the official ROM vodafone IT? How I can downgrade the sistem?


What do you mean by notify bar? Can you post a screenshot please :)

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#10
blademaster123

blademaster123

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Interests:Reading, Nexus7 , G300 gaming, Parkour, Guitar :D
  • Devices:Huawei Ascend G300, Nexus 7

What do you mean by notify bar? Can you post a screenshot please :)

i think he is talking about the toggles

  • 0
"Someone who has never made a mistake, has never tried anything new"

Albert Einstein

#11
JellyCream

JellyCream

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:Huawei Ascend g300

What do you mean by notify bar? Can you post a screenshot please :)


ah yes xD

Posted Image

Also, the lockscreen is different:

Posted Image

They was:

Posted Image

(similiar at my old notify menù)

Posted Image

  • 0

#12
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,885 posts
  • Gender:Male
Oh I understand now, your toolbox.apk hasn't been activated yet. Now that you have your phone booted, flash a recovery, and then flash a B960 repack. Stock+ would be a good choice as it is B960, it has tweaks, yet it still has the stock feel. If the stock feel is what you want, use it :)

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#13
JellyCream

JellyCream

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:Huawei Ascend g300
Can I used this archive (http://www.huaweidev...softid=NDY4ODE=) for re-brand the phone and obtain the official vodafone updates? Also, I have a different recovery menù with the logo that exits when I install an official android update. Do I need to re-rooting the phone?

Edited by JellyCream, 23 March 2013 - 03:46 PM.

  • 0

#14
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,885 posts
  • Gender:Male

Can I used this archive (http://www.huaweidev...softid=NDY4ODE=) for re-brand the phone and obtain the official vodafone updates? Also, I have a different recovery menù with the logo that exits when I install an official android update. Do I need to re-rooting the phone?


You can try, but this will take you back to GB.

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#15
JellyCream

JellyCream

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:Huawei Ascend g300

You can try, but this will take you back to GB.


I Know it, i don't use application that requires android 4.0.3. For the dowgrade, do I use volup+voldown+start?

  • 0

#16
george109

george109

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,105 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kent, England
  • Interests:Cycling, Tech and Canoeing
  • Devices:Samsung Galaxy S4 - GT-I9505
Yes, to force an update, you do volume UP + Down +Power, Make sure everything is on the external SD Card, as from what I hear, you just get a pink screen otherwise.

  • 0

Hello. I have an S4 now, and I hardly ever use MoDaCo now. 

Therefore you will receive no replies to any PMs

Please post in the forum instead. You will get more help there :)

:excl:A WARNING TO ALL G300 OWNERS! Please Read! (The Flash Memory Problem!) :excl:

Tutorial: How To (Officially) Unlock Your Bootloader! (The long way, but which definitely works)

Please, Do not use the HuaweiG300.com Tutorial on how to unlock your bootloader, it is better to unlock it officially with my tutorial!

Spoiler

My Device:

Huawei Ascend G300 (U8815) - Sold!

Samsung Galaxy S4 (Black) - The LTE Version - GT-I9505

(Ignore the links above (if there is one). It's a skimwords (advertising) link and nothing to do with me!)

The ROMS I have used:

Spoiler

Download Blink, a great app that controls the status LED on the G300!

Wait for 5 seconds and then click skip ad! Do not download anything in the ad window, that is not the app!

Did I help you?

If I did, Please press the rep_up1.png button, in the bottom right hand corner of my posts.

(If not, Press it anyway!)

If I really helped you, you could also donate to me. Thanks!  :) 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users