Jump to content


Photo

Spanish forums


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
strowger

strowger

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Seems to be a wealth of information about the G510 (aka Orange Daytona) in Spanish out there: http://www.htcmania....play.php?f=1009
Google translate does a good enough job on them to be able to make sense of what's being said.

  • 0

#2
KenBW2

KenBW2

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 334 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Y300 & G510, ZTE Blade
That looks incredibly handy, might save some effort with the bootloader etc.

Any confirmation that the ROMs are cross-compatible? I know there's different chips inside various of the G510s flying around

  • 0

Huawei Y 300 Stock 4.1 + Root Tweaks > FusionX > CM10 > CM10.1 > CM10.2 > CM11 | Clockwork Recovery
Huawei Y 300 Stock 4.1 > CM 10.1 Sisco 1.0 kernel > TouchMeZ v1.4.1 > b190 Firmware Update > CM10.1 | TWRP Recovery
Huawei G510 Stock 4.1 > TouchMe v7 + AOSP Mod
Z.T.E. Blade TFT Stock 2.1 > CM7 > [GEN1>GEN2] > Ginger Stir Fry 9 > Blue Ginger V2 > [GEN2 > GEN3] > CM9 Alpha 5 > Simple Stir Fry Lite b27 > CM9 ColdFusionX 28/02/12 > KonstaT's CM10 > KonstaT's CM10.1 | Clockwork 5.0.2.0
Z.T.E. Blade OLED Stock 2.1 > JJ RLS5 > CM7 RC1 > Ippe H's Honeycomb A5 > Finnish Fillyjonk RLS6 > CM7 RC1 > Stock 2.1 | Clockwork 2.5.1.8 > 3.0.0.5
ZTE Blade TFT Stock 2.1 > MCR r3 | Clockwork 2.5.1.3 (
Replaced)
T-Mobile Pulse (Lots) > FLB2 > CM7 > CM6.1, Clockwork Recovery


#3
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404
At last, my Spanish skillz will pay off...

Me gustaría comprar la pelota de playa inflable naranja y ese pequeño cubo y la pala!

I've dated two spanish speaking girls in a row and all I ever picked up was obscenities :)


Of course I have another problem, the bootloader unlocker program only works on windows..

  • 0

#4
dam ZTE

dam ZTE

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Gender:Male
  • Location:España
  • Devices:ZTE Link (N600) - Huawei G510

Any confirmation that the ROMs are cross-compatible? I know there's different chips inside various of the G510s flying around


I´m not sure that you mean, but you can upgrade the firmware, but not downgrade it, with the official update.app firmware
And you must be carefull with the chinese firmware that begins for G510-0010.....Bxxx, the spanish firmware is G510-0200.....Bxxx, and it´s seems that the difference is the CPU (i´m not sure of that).

Here is a summary of forum´s advance: (thanks to megasamu)

http://www.htcmania....ad.php?t=592016

Edited by dam ZTE, 17 April 2013 - 11:39 PM.

  • 0

#5
KenBW2

KenBW2

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 334 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Y300 & G510, ZTE Blade
I mean how much is it possible to just download the ROMs from the forum and flash to our UK phones

  • 0

Huawei Y 300 Stock 4.1 + Root Tweaks > FusionX > CM10 > CM10.1 > CM10.2 > CM11 | Clockwork Recovery
Huawei Y 300 Stock 4.1 > CM 10.1 Sisco 1.0 kernel > TouchMeZ v1.4.1 > b190 Firmware Update > CM10.1 | TWRP Recovery
Huawei G510 Stock 4.1 > TouchMe v7 + AOSP Mod
Z.T.E. Blade TFT Stock 2.1 > CM7 > [GEN1>GEN2] > Ginger Stir Fry 9 > Blue Ginger V2 > [GEN2 > GEN3] > CM9 Alpha 5 > Simple Stir Fry Lite b27 > CM9 ColdFusionX 28/02/12 > KonstaT's CM10 > KonstaT's CM10.1 | Clockwork 5.0.2.0
Z.T.E. Blade OLED Stock 2.1 > JJ RLS5 > CM7 RC1 > Ippe H's Honeycomb A5 > Finnish Fillyjonk RLS6 > CM7 RC1 > Stock 2.1 | Clockwork 2.5.1.8 > 3.0.0.5
ZTE Blade TFT Stock 2.1 > MCR r3 | Clockwork 2.5.1.3 (
Replaced)
T-Mobile Pulse (Lots) > FLB2 > CM7 > CM6.1, Clockwork Recovery


#6
dam ZTE

dam ZTE

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Gender:Male
  • Location:España
  • Devices:ZTE Link (N600) - Huawei G510
If your device is G510-0200..................Bxxx, (like mine: G510-0200..........B172) is compatible. The ROMs are Huawei´s internatinal update.apps, and you can flash it with the device´s recovery (vol -, vol + and power). The last update is the B173 international, and you can´t leave it at moment. (You got a few of them: B176, B177 and B178)

If you preffer the custom ROMs, you can flash the Kra1o5´s recovery ( http://www.htcmania....ad.php?t=591253 ) and you can use the 2 custom ROMs that they have in the forum, both in evolution. But at moment you can´t return to official ROMs (i think)

Edited by dam ZTE, 19 April 2013 - 04:26 PM.

  • 0

#7
dam ZTE

dam ZTE

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Gender:Male
  • Location:España
  • Devices:ZTE Link (N600) - Huawei G510
Here the official update.apps, thaks to jsevi83:

http://www.htcmania....ad.php?t=571600

  • 0

#8
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404

If your device is G510-0200..................Bxxx, (like mine: G510-0200..........B172) is compatible. The ROMs are Huawei´s internatinal update.apps, and you can flash it with the device´s recovery (vol - and power). The last update is the B173 international, and you can´t leave it at moment. (You got a few of them: B176, B177 and B178)


Mine UK/Vodafone model is : G510-0100V100R001C02B171 so it seems to be slightly lagging, I did find the B173 firmware and was considering flashing it.. but thought I'd wait for my bootloader unlock before I mess with it.

Also , I noticed the newer firmwares you mention are for the G510-0200, rather than the G510-0100... you had any reports of problems?

  • 0

#9
dam ZTE

dam ZTE

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Gender:Male
  • Location:España
  • Devices:ZTE Link (N600) - Huawei G510
The first firmwares that they found was the chinese ones, and the people i think that didn´t had any problem, just they don´t have the google apps, like market, and they can´t update to the international firmwares, is not bad for a different chipset (now they can put any firmware flashing oeminfo partition)

Other known problems, in any update, you lose some configuration, (the toggles i think is the name), but is easy to repair, just changing the cust folder, when you are root.

  • 0

#10
asturf3nix

asturf3nix

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
in Spain the characteristics of the g510-0200 / orange Daytona are these (quadrant sys info)
Posted Image

  • 0

#11
frazer_cooper

frazer_cooper

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
Are g510-0100 and g510-0200 both the same as in i could flash g510-0200 international firmware on the g510-0100 model?

  • 0

#12
dam ZTE

dam ZTE

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Gender:Male
  • Location:España
  • Devices:ZTE Link (N600) - Huawei G510
With Quadrant Standard, my system information is:
- OS version: 3.4.0-perf-gf909b34-00173-g4071c6e
- Board: U8951-1
- CPU name: ARMv7 Processor rev 1 (v7l)
- Arquitecture: 7
- Hardware: MSM8x25 U8951 BOARD

  • 0

#13
frazer_cooper

frazer_cooper

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
Everything else the same except os version and board: u8951N-1

  • 0

#14
dam ZTE

dam ZTE

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Gender:Male
  • Location:España
  • Devices:ZTE Link (N600) - Huawei G510
I think that the best way to take is asking here: [email protected] , about if you can upgrade to http://www.huaweidev...softid=NDcxNDM= (they just say G510, without any differece)

  • 0

#15
frazer_cooper

frazer_cooper

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
Had reply from Huawei service here's what they said:

Dear Customer,

Thank you for contacting Huawei device.

Sorry about G510-0100 and G520-0200 was different models so that you can’t upgrade your device to G510-0200,Android 4.1,Emotion UI,V100R001C00B173,General Version on g510-0100 b171 uk version.

Once again thank you for contacting Huawei device.

Best Regards.

Huawei Device Customer Care Team.

  • 0

#16
KenBW2

KenBW2

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 334 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Y300 & G510, ZTE Blade

Had reply from Huawei service here's what they said:

Dear Customer,
Thank you for contacting Huawei device.
Sorry about G510-0100 and G520-0200 was different models so that you can’t upgrade your device to G510-0200,Android 4.1,Emotion UI,V100R001C00B173,General Version on g510-0100 b171 uk version.
Once again thank you for contacting Huawei device.
Best Regards.
Huawei Device Customer Care Team.


Just because they don't officially encourage it doesn't necessarily mean it won't work.

That said, what's the situation with them having to release sources for the 0100 model?

  • 0

Huawei Y 300 Stock 4.1 + Root Tweaks > FusionX > CM10 > CM10.1 > CM10.2 > CM11 | Clockwork Recovery
Huawei Y 300 Stock 4.1 > CM 10.1 Sisco 1.0 kernel > TouchMeZ v1.4.1 > b190 Firmware Update > CM10.1 | TWRP Recovery
Huawei G510 Stock 4.1 > TouchMe v7 + AOSP Mod
Z.T.E. Blade TFT Stock 2.1 > CM7 > [GEN1>GEN2] > Ginger Stir Fry 9 > Blue Ginger V2 > [GEN2 > GEN3] > CM9 Alpha 5 > Simple Stir Fry Lite b27 > CM9 ColdFusionX 28/02/12 > KonstaT's CM10 > KonstaT's CM10.1 | Clockwork 5.0.2.0
Z.T.E. Blade OLED Stock 2.1 > JJ RLS5 > CM7 RC1 > Ippe H's Honeycomb A5 > Finnish Fillyjonk RLS6 > CM7 RC1 > Stock 2.1 | Clockwork 2.5.1.8 > 3.0.0.5
ZTE Blade TFT Stock 2.1 > MCR r3 | Clockwork 2.5.1.3 (
Replaced)
T-Mobile Pulse (Lots) > FLB2 > CM7 > CM6.1, Clockwork Recovery


#17
frazer_cooper

frazer_cooper

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
Ive sent them another message asking will there be any firmware release for the G510-0100 so hopefully we can upgrade officially.

  • 0

#18
dam ZTE

dam ZTE

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Gender:Male
  • Location:España
  • Devices:ZTE Link (N600) - Huawei G510
M..... F.....s :wacko:

  • 0

#19
rosco-85

rosco-85

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen
  • Devices:LG Nexus 4

Ive sent them another message asking will there be any firmware release for the G510-0100 so hopefully we can upgrade officially.


The Spanish guy in this topic seems to thing you can flash G510-200 ROM's without any issue on the G510-100. He even said he had been flashing G510 ROM's on a Y300.

http://www.modaco.co...10#entry2117810

Edited by rosco-85, 25 April 2013 - 10:49 AM.

  • 0

#20
frazer_cooper

frazer_cooper

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
Hmm well im going to wait untill i have root and a unlocked bootloader just to be safe before i do anything!!! :)

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users