Jump to content


Photo

games

- - - - -

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
nzmnisam

nzmnisam

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender:Male
  • Devices:telenor touch plus
Fg

Edited by nzmnisam, 29 April 2013 - 10:53 AM.

  • 0

#2
dodgetimmy

dodgetimmy

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Sussex, UK.
  • Devices:ZTE Crescent, HTC Desire
I suspect it's down to hardware acceleration not working on ics.

  • 0

#3
nzmnisam

nzmnisam

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender:Male
  • Devices:telenor touch plus

I suspect it's down to hardware acceleration not working on ics.

so it will work on gingerbread?

  • 0

#4
gbosh

gbosh

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 432 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Devices:ZTE Atlas W (Vivacity)

I suspect it's down to hardware acceleration not working on ics.

That's not true at all, Hardware rendering in games and such works in GB ICS and JB but Hardware accelerated UI exists and works only in ICS and above
Games are somewhat slower on ICS and above on our devices because of how bad our device's hardware is.
If you mean Video hardware decoding, that doesn't have any effect on game or UI performance, also it does work on ICS.

Why games like nfs most wanted doesnt work on our devices while runing 4.2.2,also modern combat 1 and rest of 3d games that are brought to armv6? Any specific reason or is my phone the problem,or i dont know how to install them or what? (Ofc i folow instructions for installation) pls help

Make sure to get the armv6 WVGA version, if that doesn't work either you could try gingerbread.

Edited by gbosh, 28 April 2013 - 11:49 AM.

  • 0

#5
dodgetimmy

dodgetimmy

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Sussex, UK.
  • Devices:ZTE Crescent, HTC Desire
Oh sorry I thought there was a problem with ZTE not releasing the libs for ICS>JB and thats why Hardware Decoding wasn't working properly, at least at first with CM on those platforms.

I tested the games you said and can confirm what gbosh has already said. Problem is, although modern combat has an armv6 version it does not have a WVGA version, so when you play it takes up a small corner of the screen.

NFS does have a WVGA version and I'm downloading now to verify.

All my testing is on a GB rom though so I'm not sure if the same will be the case on ICS or JB

  • 0

#6
nzmnisam

nzmnisam

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender:Male
  • Devices:telenor touch plus
what about chainfire 3d?

  • 0

#7
nzmnisam

nzmnisam

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender:Male
  • Devices:telenor touch plus
When i try to install assassins creed altairs chronicles, i first install the WVGA apk, than i extract data to target folder which is root of the sd card (zip file is already gameloft\games\assassinscreed).
Afther that when i open the app it asks me do i want to download aditional tada of 64mb on sdCard etc., it wont start the game like it should.
If i try to download what the app says, when i start the app again it just exits.
I transferd to androlum rom which is 2.3.5 gingerbread.
Pls help and tell me if im mistaking.
Regards from Serbia :)

Edited by nzmnisam, 28 April 2013 - 02:46 PM.

  • 0

#8
dodgetimmy

dodgetimmy

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Sussex, UK.
  • Devices:ZTE Crescent, HTC Desire
If you start the app and it is exiting it sounds like you have installed an ARMV7 version, not ARMV6.

Btw this is the wrong place to ask if you are downloading the game data from somewhere else. I don't think this forum condones piracy ;)

Btw I tested NFS and it works a charm, just have to make sure you use the ARMV6 WVGA compatible version like gbosh said.

Edited by dodgetimmy, 28 April 2013 - 06:27 PM.

  • 0

#9
nzmnisam

nzmnisam

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender:Male
  • Devices:telenor touch plus

If you start the app and it is exiting it sounds like you have installed an ARMV7 version, not ARMV6.

Btw this is the wrong place to ask if you are downloading the game data from somewhere else. I don't think this forum condones piracy ;)

Btw I tested NFS and it works a charm, just have to make sure you use the ARMV6 WVGA compatible version like gbosh said.

i m, i tryed even hero of sparta, but it works, i checked that ac is armv6 but stil it wont start

Edited by nzmnisam, 28 April 2013 - 06:49 PM.

  • 0

#10
dodgetimmy

dodgetimmy

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Sussex, UK.
  • Devices:ZTE Crescent, HTC Desire
I can't find a definitive source that these games have ARMv6 versions, or where to purchase them. I think if you purchase in the play store, you will just get an ARMv7+ version since that seems to be the case also for NFS and other apps.

Do you have a source stating its armv6 compatible?

  • 0

#11
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,341 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Please ensure you are in compliance with our 'no piracy' stance.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users