Jump to content


Photo

Battery problem. Urgent!

- - - - -

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
nestlew

nestlew

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:ZTE Blade (Sapo a5)
Hey there guys , I am having some trouble with my battery, let's say i somehow deleted my battery log, like the txt file, and ever since then, my phone stopped charging proprerly, wasting lots of battery, etc. I used to let him through the night charging, and waking up with 100% , but now, somehow, it doesn't even charge, it has the icon like it's charging, but very rarelly it does, i have it charging since 4pm , and it's now 2 am , and it still goes with 40% of charge , what can i do ? i have Tejo Sunshine on it.

  • 0

#2
alex_slx

alex_slx

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade
nestlew, did you have clockworkMod recovery installed on your phone? reboot into recovery, there's a command of "battery calibration", do it may help. try searching the forum for detailed instructions.

  • 0

#3
nestlew

nestlew

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:ZTE Blade (Sapo a5)
Allready wiped battery cache, I changed my rom to cm9 and it's kinda better, yet I'm thinking about getting a 2x battery pack so I can handle myself till I'll get another phone... Thanks for the tip anyway

  • 0

#4
iShubham

iShubham

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 133 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Devices:ZTE Blade (Chinese)
  • Twitter:@iShubhamRaj
Or maybe just flash back to stock then root again and put a rom?

  • 0
Please visit my sites :
www.iToole.com - mostly iPhone related + Technology news
www.TasteOfAndroid.com - All Android related stuff

#5
HDuser

HDuser

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 268 posts
  • Devices:Zte blade
Callabirate your battery after 100% charging via 3rd party app Or you might has faulty charger/data cable whatever you use to charge, I recommend you to charge your phone with different charger/data cable and check.

  • 0

#6
paskaapaskaa

paskaapaskaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
Have you tried charging it while not powered? Back 2½ years ago when i bought my blade there was some sort of "battery calibration tutorials" which was shortly this:
-shut down phone and connect charger
-wait until fully charger (check the notification led)
-unplug the charger cable and power the phone
-now plug in the charger again and charge until the notification light turns to (i guess white?)
-unplug charger, shut down the phone and repeat from beginning until the notification light wont turn red anymore.


not sure at all if this would help but worth trying i guess...

Edited by paskaapaskaa, 13 May 2013 - 07:31 PM.

  • 0

#7
nestlew

nestlew

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:ZTE Blade (Sapo a5)
I already tried all the stuff you guys said, less the charging while turned off, I guess I will get it to 0% now and let it charge through the night, I will post the results here tomorrow. Thanks you guys

  • 0

#8
yangjinwen

yangjinwen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
我也和你一样,我换过USB接口,但过了几个月又出现相同的问题,并且这次比上次更坏,因为电池充不进电的同时并主板发热严重,可以是主板的某个地方漏电导致短路了,我估计就是那个USB接口有问题。所以你可以换个USB接口试试

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users