Jump to content


Photo

[Tool]AIO Tool for San Diego and xolo

- - - - -

  • Please log in to reply
1295 replies to this topic

#1221
Ashbeard

Ashbeard

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 127 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Diego
I managed to root my phone using this tool, but some other things will not work. For instance the Kernel mods and flibblesan's tweaks. Oddly, the GL drivers worked fine.

I am wondering if the 27MB update had something to do with this. I downgraded by using the update.zip and the stock recovery, but perhaps the downgrade didn't remove all the changes?

  • 0

#1222
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,511 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF

I managed to root my phone using this tool, but some other things will not work. For instance the Kernel mods and flibblesan's tweaks. Oddly, the GL drivers worked fine.

I am wondering if the 27MB update had something to do with this. I downgraded by using the update.zip and the stock recovery, but perhaps the downgrade didn't remove all the changes?

If you managed to get Xolo ICS on to it, the next thing after rooting would be to add flibblesans mods. They SHOULD install fine normally(ensure adb is dead first), did you do anything else in between?

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1223
Ashbeard

Ashbeard

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 127 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Diego

If you managed to get Xolo ICS on to it, the next thing after rooting would be to add flibblesans mods. They SHOULD install fine normally(ensure adb is dead first), did you do anything else in between?


Flibblesan's mod bricks it and I have to reinstall ICS from recovery. So the thing I should be doing is making sure adb insecure is dead before I install the other mods?

  • 0

#1224
Ashbeard

Ashbeard

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 127 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Diego

Flibblesan's mod bricks it and I have to reinstall ICS from recovery. So the thing I should be doing is making sure adb insecure is dead before I install the other mods?


OK I think it's working now. I installed Flibble before the OpenGL drivers. Still have to see about the kernel tweaks.

  • 0

#1225
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,511 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF
Couldn't help you with the kernel tweaks as not only have I never used them I don't even know what they're for. :blush:

What are they exactly(or even roughly)?

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1226
Ashbeard

Ashbeard

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 127 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Diego
They enable things like USB on the Go so you can plug in a USB stick and it will be recognised. They aren't that important but I like to try these things.

  • 0

#1227
Ashbeard

Ashbeard

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 127 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Diego
It appears the setup tool is downloading the roms but not renaming them properly, for instance the orange ics comes down as update.zip.tag=blahblah but it doesn't get renamed to update.zip. Whenever I try to use the AIO ICS tool it doesn't push the file because it's got the wrong name. It doesn't seem to put some of the files into the right folder e.g. system for the GB dump files. So far all that has worked for me has been root, init.d, flibblesan's mod and the opengl drivers. I can't install Orange ICS or any of the Xolo themes.

Edited by Ashbeard, 03 May 2013 - 02:53 AM.

  • 0

#1228
Ashbeard

Ashbeard

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 127 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Diego
I manually renamed the ics to update.zip and unzipped the dump to the correct location using a line from one of your.bat files and then ran the Install ICS option. All appears shipshape. Woot!

  • 0

#1229
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,511 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF

I manually renamed the ics to update.zip and unzipped the dump to the correct location using a line from one of your.bat files and then ran the Install ICS option. All appears shipshape. Woot!

Ahh, Windows 8 is it?(Windows 7 could do it too maybe?). The setup.bat file uses the wget command with the -p parameter rather than -o and then tries to use REN to rename them which doesn't work for some reason. As you've found just lose the rubbish on the end of the zips.

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1230
glossywhite

glossywhite

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,876 posts
The proper syntax for specifying an output path and filename with renaming of the downloaded file, in wget, is:


wget http://domain.name/path/file.zip -O path/to/save/location/renamedZIP.zip


Edited by glossywhite, 04 May 2013 - 12:36 PM.

  • 0

#1231
Ashbeard

Ashbeard

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 127 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Diego

The proper syntax for specifying an output path and filename with renaming of the downloaded file, in wget, is:


wget http://domain.name/path/file.zip -O path/to/save/location/renamedZIP.zip


The files seem to have a random number tagged on e.g. update.zip@token_hash=AAFpIA40X7p8W9k-vBqXwqIc_2Pm2VNfVvBFN22j1Z-bcg. Could I use a wildcard character after the .zip so it would work no matter the token?

  • 0

#1232
glossywhite

glossywhite

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,876 posts

The files seem to have a random number tagged on e.g. update.zip@token_hash=AAFpIA40X7p8W9k-vBqXwqIc_2Pm2VNfVvBFN22j1Z-bcg. Could I use a wildcard character after the .zip so it would work no matter the token?


Not as far as I am aware. As I have said, the proper syntax, which the AIO tool is not using, is above. Mixing Windows DOS commands and Linux BASH commands is not good practice, and this is what has been done in the AIO tool.

If you need further info, consult the wget manual:

http://www.gnu.org/s...anual/wget.html

Edited by glossywhite, 04 May 2013 - 01:17 PM.

  • 0

#1233
nraju17

nraju17

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:Xolo X900
C:\SanDiego\tools>fastboot -i 0x8087 erase system
erasing 'system'... OKAY [ 2.090s]
finished. total time: 2.090s

C:\SanDiego\tools>fastboot -i 0x8087 erase cache
erasing 'cache'... OKAY [ 2.090s]
finished. total time: 2.090s

C:\SanDiego\tools>fastboot -i 0x8087 erase factory
erasing 'factory'... OKAY [ 1.966s]
finished. total time: 1.966s

C:\SanDiego\tools>fastboot -i 0x8087 erase /sdcard
erasing '/sdcard'... FAILED (remote: unable to format)
finished. total time: 0.343s

C:\SanDiego\tools>


Unable to format SD Card

  • 0

#1234
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,511 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF

C:\SanDiego\tools>fastboot -i 0x8087 erase system
erasing 'system'... OKAY [ 2.090s]
finished. total time: 2.090s

C:\SanDiego\tools>fastboot -i 0x8087 erase cache
erasing 'cache'... OKAY [ 2.090s]
finished. total time: 2.090s

C:\SanDiego\tools>fastboot -i 0x8087 erase factory
erasing 'factory'... OKAY [ 1.966s]
finished. total time: 1.966s

C:\SanDiego\tools>fastboot -i 0x8087 erase /sdcard
erasing '/sdcard'... FAILED (remote: unable to format)
finished. total time: 0.343s

C:\SanDiego\tools>


Unable to format SD Card

Replied to in http://www.modaco.co...tool-installed/. Don't post the same message in multiple threads, it just confuses things.

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1235
Thedarkphonetech

Thedarkphonetech

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 173 posts
  • Devices:Orange San Diego
Please can someone explain step by step how to do it?
Thanks!

  • 0

#1236
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,511 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF
Stop posting multiple threads for gods sake, it's on http://www.modaco.co...2444-need-help/

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1237
abellesle

abellesle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Xolo x900
hi
i am new to this topic
i Had installed a 12 mb patch which cancles root. how to Downgrade

  • 0

#1238
mr00realist

mr00realist

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:GT-N7000, Xolo X900
Help Please!!!!
I rooted the phone using option 7
It rooted successfully, I checked the boxes in adbd insecure.
Rebooted, Phone was rooted successfully.

then I used option 9 to enable init.d
and finally, option 11 to enable sd card.

since then, if I check under storage,I am not even able to see the 10gb internal memory, leave alone the 16 gb card.
I tried option 14 (Enable both sd cards xolo) rebooted, but still the same...

Help Help Help please :-(

Edit: If i check the Social Gallery, first it says: SD card unmounted or not present, and says USB storage unmounted.....

Edited by mr00realist, 17 May 2013 - 10:38 AM.

  • 0

#1239
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,511 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF

Help Please!!!!
I rooted the phone using option 7
It rooted successfully, I checked the boxes in adbd insecure.
Rebooted, Phone was rooted successfully.

then I used option 9 to enable init.d
and finally, option 11 to enable sd card.

since then, if I check under storage,I am not even able to see the 10gb internal memory, leave alone the 16 gb card.
I tried option 14 (Enable both sd cards xolo) rebooted, but still the same...

Help Help Help please :-(

Edit: If i check the Social Gallery, first it says: SD card unmounted or not present, and says USB storage unmounted.....

This is how I did it :-
Presuming you're rooted of course insert the SD card and close up and restart.
Use option (11) Enable Sdcard and after the restart use option (12) Enable Mass Storage(I restarted again and plugged the phone out to be safe).
Lastly run option (14) Enable Both sdcard xolo, it will tell you that you need to be deodexed to continue, this is incorrect(it may apply for the Orange rom however). After yet another reboot Windows recognises both storage areas as does ES File Manager and Google Music Player.

If it still is not working then first question is did you insert the card correctly? Not a sarcastic question because of course it wasn't supposed to be enabled and it is possible to not get it fully seated. The contacts are face down by the way. There is an app installed by the tool(called Mass Storage) that allows you to mount the internal and external storage although I never required it. Try it.

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1240
mr00realist

mr00realist

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:GT-N7000, Xolo X900
Will give it a shot and revert
Thanks :-)

So, the enable init.d was not required it seems,
That won't have anything to do with the issue then, right?

Sure hope it works, else I may not get dinner for a few days (if you know what I mean) ;-)

Edited by mr00realist, 17 May 2013 - 01:42 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users