Jump to content


Photo

[Tool]AIO Tool for San Diego and xolo

- - - - -

  • Please log in to reply
1296 replies to this topic

#1241
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,523 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF
I think I've used init.d myself and it didn't throw up any problems for me. As said I inserted the card and ran options 11, 12 and 14 in order with reboots between and it worked perfectly.

Edited by BlueMoonRising, 17 May 2013 - 02:44 PM.

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1242
mr00realist

mr00realist

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:GT-N7000, Xolo X900
I tried steps 11, 12 & 14 again, Killing ADB and rebooting every step
I have the Mass Storage App in the phone now and I'm able to mount the internal memory and sd card when I connect to the PC.

However, I am still unable to access both the locations from within the phone.
ES file explorer says "SDCard Unmounted" if i go to mnt/sdcard.

Similarly, If I go to Settings>Storage>
It says

Internal Storage
------------------------
||||||||| |
Total Space
1.97Gb
------------------------
||| Apps 322Mb
------------------------
|||| Available 1.56Gb
------------------------
USB Storage
----------------
SD CARD

and thats it, no option to mount, nothing :-( :-( :-(

ro.build.characteristics=nosdcard <-------- Is this normal????

Edited by mr00realist, 17 May 2013 - 06:43 PM.

  • 0

#1243
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,523 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF
It was formatted I presume? Maybe try taking it out very carefully perhaps with feeler gauges underneath and reseating it.

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1244
mr00realist

mr00realist

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:GT-N7000, Xolo X900
Oh, no no no, the Card is fine....
I guess I wasn't clear, apologies....

If I connect the phone to the PC and Mount them individually using the Mass Storage App, I am able to see the contents of both the Internal (USB Storage) and SD Card both.
I am also able to create New Folders in those cards. Hence, we can safely deduce that they're in good shape.

But I am not able to view/find/mount the card inside the phone.
Almost as if their path has changed.

Is there any way I can give some manual commands in the phone to mount them?

Edited by mr00realist, 17 May 2013 - 10:33 PM.

  • 0

#1245
mickael

mickael

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:France Joncy
  • Devices:Orange San Diego
SD Card is formated in FAT32 NTFS EXFAT EXT3 EXT4 ?

  • 0

Motorola RAZRi 4.1.2 JB

Unlocked Bootloader - CWM - Root


#1246
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,523 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF

SD Card is formated in FAT32 NTFS EXFAT EXT3 EXT4 ?

That is a point but it wouldn't stop the internal USB storage working.

I did find this online but I'm not at all certain it pertains to yourself :-

Simple solution for external sdcard write access on Android 3.2...if you're rooted


I've found a simple solution for gaining write access to the external sdcard (/mnt/sdcard2) on Android 3.2. The sdcard is mounted r/w, but the owning group is media_rw which is linked to the WRITE_MEDIA_STORAGE permission. Unfortunately, this permission was not required for access to the external sdcard prior to 3.2 so most file management utilities do not request it when they run...meaning they only have read access to the card.

The simple solution, if you're rooted, is as follows:
1. Using a root-enabled file manager, navigate to /system/etc/permissions and make sure you have mounted the file system r/w.
2. Edit platform.xml and find the WRITE_EXTERNAL_STORAGE permission.
3. Add an additional group definition for this permission...<group gid="media_rw" />
4. Save the changes to the file.
5. Restart your tablet.

After this change, any apps that request the WRITE_EXTERNAL_STORAGE permission (which includes almost anything that access either of the sdcards) will gain group membership in both sdcard_rw AND media_rw, giving them r/w access to both sdcard filesystems.



The only other thing I can suggest is starting from a scratch Xolo ICS install presuming you've got the zip on your phones root and recovery can see it(clear the cache too). I'm afraid you've reached my limited knowledge.

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1247
mr00realist

mr00realist

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:GT-N7000, Xolo X900
I did not have the update.zip in the root of my phone's storage and even if i did, I would not have been able to access it.
Got it reset from the service center. No data lost from internal storage, ext sd card is removed for good :-P

  • 0

#1248
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,523 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF

I did not have the update.zip in the root of my phone's storage and even if i did, I would not have been able to access it.
Got it reset from the service center. No data lost from internal storage, ext sd card is removed for good :-P

Glad it's sorted but I made a mistake in saying you need the update.zip on the phone already, it's not strictly necessary.

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1249
mr00realist

mr00realist

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:GT-N7000, Xolo X900
ThAnks,
I did have the update.zip in the AIO folders on my pc.
Wud selecting the "flash ics xolo" option have flashed the phone?

  • 0

#1250
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,523 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF
The "Flash Xolo ICS" script consists of :-


C:\SanDiego\tools\adb.exe reboot bootloader
sleep 25
C:\SanDiego\tools\fastboot.exe -i 0x8087 flash update xolo\update.zip

and that's it. It should just flash a stock Xolo ICS rom, you would then need to root(if required). This only applies if you HAVE NOT installed any of the upgrades via OTA obviously, if so you need to downgrade first.

The "Flash Orange ICS" script is more complicated because Orange never released the rom to update via USB storage. It has to downgrade to Ginger Bread first before flashing the patched update that was caught by the clever people on here.

Edited by BlueMoonRising, 24 May 2013 - 12:03 PM.

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1251
Cheejy

Cheejy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Just received my OSD today and tried to root it using the option 7 method. Adb-insecure is pushed to the phone but when opening the app I’m told that superuser access is needed. Tried option 7 anyway which just hangs at the running...

Posted Image

The mobile came with ics so I thought I could try the downgrade via option 32 but I get this error.

Posted Image

Any ideas?

  • 0

#1252
Ashbeard

Ashbeard

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 127 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Diego
Did you do what it says on the screen there and click restore on the phone?

  • 0

#1253
Cheejy

Cheejy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
yes, I clicked on restore.

I think the problem lies with not being able to check the tick boxes in adb-insecure, dont know how to get around that.

  • 0

#1254
Ashbeard

Ashbeard

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 127 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Diego
When you are first rooting you don't need adb-insecure. The AIO tool just has that step in by default. All you need is usb debugging enabled. I wonder if your San Diego came with the latest patch which disables the root exploit. If that's the case you can downgrade by putting the xolo udpdate on the internal storage and using the update from usb option in the advanced settings. This will remove the orange branding of course, but it also means less junk.

  • 0

#1255
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,523 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF
For anyone just downloading the AIO tool I've updated the SanDiego.bat, setup32.bat and setup64.bat files which should hopefully sort any problems. just install the tool as normal and then download these and replace the existing ones. I've sent Ricky a pm to ask him to have a look and update the tool if they are OK.

https://www.dropbox....8b/SanDiego.bat

https://www.dropbox....cbc/setup32.bat

https://www.dropbox....jru/setup64.bat

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1256
Omkara Murthy

Omkara Murthy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Intel Xolo X900

Edited by Omkara Murthy, 27 June 2013 - 03:47 PM.

  • 0

#1257
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,523 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF

https://www.facebook...13&l=b68e04cfc6

Please help

Difficult since :-



"This content is currently unavailable"

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1258
Omkara Murthy

Omkara Murthy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Intel Xolo X900
Dude... something went totally wrong....My mobile is Up-to-date now after seeing instructions i tried to install Update.zip of 299 mb and now it messed up ... I only see XOLO logo now after that it just changing the screen colors or stays in white color screen... It looks like Software itself corrupted... Can anyone help asap ????

  • 0

#1259
BlueMoonRising

BlueMoonRising

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,523 posts
  • Gender:Male
  • Location:Here, there and everywhere...
  • Devices:Orange San Diego, OSF

Dude... something went totally wrong....My mobile is Up-to-date now after seeing instructions i tried to install Update.zip of 299 mb and now it messed up ... I only see XOLO logo now after that it just changing the screen colors or stays in white color screen... It looks like Software itself corrupted... Can anyone help asap ????

It's not corrupted, you just didn't bother reading anything before trying to install an earlier version of ICS. Try http://www.modaco.co...m/#entry2124098

  • 0
Whoever exalts himself will be humbled, and whoever humbles himself will be exalted.

Matthew 23:12

#1260
raghav1357

raghav1357

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:xolo x900
i have the same problem.....can anyone help me using vnc viewer

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users