Jump to content


Photo

[ICS][B960] ϟTesla ROM For The Huawei Ascend G300ϟ ✰31/05/2013✰


  • Please log in to reply
450 replies to this topic

#321
plewis1981

plewis1981

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 398 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham
  • Interests:Technoligy, F1 and Cycling
  • Devices:Moto G
  • Twitter:@plewis1981

Hi Kyan, I still unable to make my phone reboot.. :( the pink progress bar always stops somewhere before it reaches the middle of update.. i waited until my battery got drained.. :(

do you guys know what else can i do? im stuck now.. :(

Log message that i found inside the dload foleder:

filename = /mmc1/dload/update.app
new partition same as old.
call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = QCSBLHD_CFGDATA
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
CMD=0xf,moduleaddr = 0xe2000000, len_tmp=0x8000
dload_sd_ram_data_proc->(retry >= DLOAD_RETRY) failed!
filename = /mmc1/dload/update.app
new partition same as old.
call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = QCSBLHD_CFGDATA
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
CMD=0xf,moduleaddr = 0xe2000000, len_tmp=0x8000
dload_sd_ram_data_proc->(retry >= DLOAD_RETRY) failed!
filename = /mmc1/dload/update.app
new partition same as old.
call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = QCSBLHD_CFGDATA
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
CMD=0xf,moduleaddr = 0xe2000000, len_tmp=0x8000
dload_sd_ram_data_proc->(retry >= DLOAD_RETRY) failed!


You could try a different stock ROM I hear b926 is the best to use to unbrick.

  • 0
Nobody is perfect, I am nobody, therefore I am perfect :)

If I have helped you PLEASE Press the +1 button
and don't forget to push the Dev's +1 buttons to.

#322
crisdale

crisdale

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
  • Interests:Huawei G300, Samsung Galaxy Grand Duos
  • Devices:Huawei G300

You could try a different stock ROM I hear b926 is the best to use to unbrick.

Hi Plewis, can you tell me where to get this stock ROM?? thanks much!

  • 0

#323
plewis1981

plewis1981

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 398 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham
  • Interests:Technoligy, F1 and Cycling
  • Devices:Moto G
  • Twitter:@plewis1981

Hi Plewis, can you tell me where to get this stock ROM?? thanks much!


http://www.modaco.co...oms-u8815u8818/

This is a plus hear on modaco of all stock ROMs. You will need to make sure to download .app file and not .zip as this list contains both.

  • 0
Nobody is perfect, I am nobody, therefore I am perfect :)

If I have helped you PLEASE Press the +1 button
and don't forget to push the Dev's +1 buttons to.

#324
crisdale

crisdale

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
  • Interests:Huawei G300, Samsung Galaxy Grand Duos
  • Devices:Huawei G300

http://www.modaco.co...oms-u8815u8818/

This is a plus hear on modaco of all stock ROMs. You will need to make sure to download .app file and not .zip as this list contains both.

Im stock now :( still the pink progress bar stops and takes forever... :(

anyway thanks for the help..

  • 0

#325
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,889 posts
  • Gender:Male

Hi Kyan, I still unable to make my phone reboot.. :( the pink progress bar always stops somewhere before it reaches the middle of update.. i waited until my battery got drained.. :(

do you guys know what else can i do? im stuck now.. :(

Log message that i found inside the dload folder:

filename = /mmc1/dload/update.app
new partition same as old.
call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = QCSBLHD_CFGDATA
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
CMD=0xf,moduleaddr = 0xe2000000, len_tmp=0x8000
dload_sd_ram_data_proc->(retry >= DLOAD_RETRY) failed!
filename = /mmc1/dload/update.app
new partition same as old.
call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = QCSBLHD_CFGDATA
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
CMD=0xf,moduleaddr = 0xe2000000, len_tmp=0x8000
dload_sd_ram_data_proc->(retry >= DLOAD_RETRY) failed!
filename = /mmc1/dload/update.app
new partition same as old.
call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = QCSBLHD_CFGDATA
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
QCSBL fail.
QCSBLHD_CFGDATA,is_rx_finish=0,is_operate_succ=1,current_operate=2
call dload_machine data process failed,module = QCSBL
CMD=0xf,moduleaddr = 0xe2000000, len_tmp=0x8000
dload_sd_ram_data_proc->(retry >= DLOAD_RETRY) failed!


What update.app are you using?

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#326
crisdale

crisdale

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
  • Interests:Huawei G300, Samsung Galaxy Grand Duos
  • Devices:Huawei G300

What update.app are you using?

At first i used the B952 International version that i got from the huawei official website. and then i tried the suggestion of plewis to use B926 update... both did not work for me...im so frustrated that i cant use my only phone now :(

  • 0

#327
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,889 posts
  • Gender:Male

At first i used the B952 International version that i got from the huawei official website. and then i tried the suggestion of plewis to use B926 update... both did not work for me...im so frustrated that i cant use my only phone now :(


Did you put the .app in the dload folder, not just on your SD card?

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#328
crisdale

crisdale

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
  • Interests:Huawei G300, Samsung Galaxy Grand Duos
  • Devices:Huawei G300

Did you put the .app in the dload folder, not just on your SD card?

yes. i made a folder named dload..and put the .app inside...

Edited by crisdale, 30 June 2013 - 12:51 PM.

  • 0

#329
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,889 posts
  • Gender:Male

yes. i made a folder named dload..and put the .app inside...


I'm really not sure what the problem is then :(

I myself have never bricked a phone, so you should probably start a thread so you can get some answers from more knowledgeable people. However I'll help as much as I can :)

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#330
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,889 posts
  • Gender:Male

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#331
crisdale

crisdale

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
  • Interests:Huawei G300, Samsung Galaxy Grand Duos
  • Devices:Huawei G300

I'm really not sure what the problem is then :(

I myself have never bricked a phone, so you should probably start a thread so you can get some answers from more knowledgeable people. However I'll help as much as I can :)

Yeah it's ok. thanks much Kyan :)

  • 0

#332
crisdale

crisdale

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
  • Interests:Huawei G300, Samsung Galaxy Grand Duos
  • Devices:Huawei G300

@Crisdale

Try this:

http://www.modaco.co...c/362681-Guide/

I tried the link and done the first scenario... the problem now is that in the middle of installation of the ROM (still writing on system) the phone will restart and will stock on ascend logo...

  • 0

#333
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,889 posts
  • Gender:Male

I tried the link and done the first scenario... the problem now is that in the middle of installation of the ROM (still writing on system) the phone will restart and will stock on ascend logo...


Can you post another log, maybe there is a way of stopping the phone from rebooting.

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#334
Pain_Deluxe

Pain_Deluxe

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 603 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:skating,hardware,cars
  • Devices:Huawei G300 [email protected]
and now try again the update.app zip.It must be the cn b926.

Got the same brick month ago. But i solved it withB926 update.app.

(phone restarting on boot splash)

  • 0

#335
crisdale

crisdale

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
  • Interests:Huawei G300, Samsung Galaxy Grand Duos
  • Devices:Huawei G300

Can you post another log, maybe there is a way of stopping the phone from rebooting.

Hi Kyan, the phone does not reboot now while installing the ROM. the ROM installation completes..but still when i restart the system it will hang up on ascend logo...

i followed this:

1. Phone stuck at Huawei logo and CWM can be accesed:
  • Enter CWM
  • Wipe Data and Cache
  • Go to mounts & storage -> format \system
  • Go to advanced -> wipe dalvik cache
  • Flash any custom rom you want, but pay attention to the baseband!
So i tried installing tesla again..no good..still hangs on ascend logo.
i tried electra..same happenned.
i tried .APP b926 through +/- and power button...but the pink bar stops in the middle..

Edited by crisdale, 01 July 2013 - 06:55 AM.

  • 0

#336
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,889 posts
  • Gender:Male

Hi Kyan, the phone does not reboot now while installing the ROM. the ROM installation completes..but still when i restart the system it will hang up on ascend logo...

i followed this:

1. Phone stuck at Huawei logo and CWM can be accesed:

  • Enter CWM
  • Wipe Data and Cache
  • Go to mounts & storage -> format \system
  • Go to advanced -> wipe dalvik cache
  • Flash any custom rom you want, but pay attention to the baseband!
So i tried installing tesla again..no good..still hangs on ascend logo.
i tried electra..same happenned.
i tried .APP b926 through +/- and power button...but the pink bar stops in the middle..


I think you should make a new thread then, as I can't really help out much more :(

Make sure it's at the starting forum, not in the development/mods sub-forums.

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#337
crisdale

crisdale

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
  • Interests:Huawei G300, Samsung Galaxy Grand Duos
  • Devices:Huawei G300

I think you should make a new thread then, as I can't really help out much more :(

Make sure it's at the starting forum, not in the development/mods sub-forums.

Ok thanks much Kyan :)

  • 0

#338
klezkk

klezkk

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 72 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perugia - Italy
  • Devices:Ascend G300
Kyan, i get FCs on the standard clock app whenever i try to open general alarm settings or to add a new alarm. I can only modify a standard alarm or enter the desk clock mode.

  • 0

#339
kyan31

kyan31

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,889 posts
  • Gender:Male

Kyan, i get FCs on the standard clock app whenever i try to open general alarm settings or to add a new alarm. I can only modify a standard alarm or enter the desk clock mode.


Can you do a log for me? Thanks.

  • 0

e2199c4dbb.png823c51b6b0.pngc3f6e04cdb.pngbc36a18046.pngead60d1912.pnge46a22ae54.png

 

Phones: Samsung Galaxy S4 Qualcomm & Huawei Ascend G300

PC: AMD FX 8350 8 CORE 4.2Ghz CPU, 16GB 1600Mhz Kingston HyperX RAM, Gigabyte R9 270X Winforce Edition GPU

Like my work? Hit that +1 button as a thank you! Want to support me? You could consider donating!  :)

Subscribe to my YT Channel: https://www.youtube.com/user/thekyan31


#340
klezkk

klezkk

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 72 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perugia - Italy
  • Devices:Ascend G300

Can you do a log for me? Thanks.

Link to procedure?

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users