Jump to content


Photo

[Guide] How To Flash CWM / Gapps / and Root The Vowney V5


  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#61
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,860 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Moto X

Hi Guys !! i followed the TWRP guide to the letter in the 3rd or 4th post but i still have CWM any ideas??


replace the recovery.img with this and try again (i might of included cwm by mistake)
http://www.solidfile...m/d/23b64d68cb/

  • 0

#62
kieranswhite

kieranswhite

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 443 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Acend g300
  • Twitter:@@kieran9969

replace the recovery.img with this and try again (i might of included cwm by mistake)
http://www.solidfile...m/d/23b64d68cb/


I seem to get an error with the flash tool , not all of the recovery writes

Attached Files


  • 0

#63
kieranswhite

kieranswhite

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 443 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Acend g300
  • Twitter:@@kieran9969
Any solutions i still can't flash TWRP with the error above ^???

  • 0

#64
jamjamjam

jamjamjam

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Devices:Omnia i900
Thanks for the guide tillaz.

I'm hope you don't mind but I thought I'd post an alternative method, which I found a little easier as a noob!

ROOT

Download the 6589 rooter http://d-h.st/H62

Follow this guide if you need ADB Drivers: http://droidchina.co...er-on-Windows-7

Unzip 6589 Rooter

Check USB Debugging under System settings >Developer Options > Debugging

Plug in phone

Click run.bat in the mt6589_rooter folder

Follow the on-screen instructions

CWM

Install Mobileuncle tools from Play market

Put this recovery.img on your sd card: http://www.speedysha...sR/recovery.img

Open Mobileuncle and give superuser permissions

Go Recovery update and click recovery.img listed under 'Recovery file in SDcard'

Click OK to the pop-up then OK again to the next pop-up

You should reboot in to CWM where you can flash a custom rom

Edited by jamjamjam, 11 July 2013 - 07:43 PM.

  • 0

#65
kieranswhite

kieranswhite

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 443 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Acend g300
  • Twitter:@@kieran9969
That's what I used yesterday when the flash tool didn't work

  • 0

#66
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_

CWM

Install Mobileuncle tools from Play market

Put this recovery.img on your sd card: http://www.speedysha...sR/recovery.img

Open Mobileuncle and give superuser permissions

Go Recovery update and click recovery.img listed under 'Recovery file in SDcard'

Click OK to the pop-up then OK again to the next pop-up

You should reboot in to CWM where you can flash a custom rom


Following the above method am I right in saying that every time I want boot into CWM I have to go through Mobile Uncle?

  • 0

#67
kieranswhite

kieranswhite

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 443 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Acend g300
  • Twitter:@@kieran9969
No not after it is installed its the same as normal cwm

  • 0

#68
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_

No not after it is installed its the same as normal cwm


Ah Ok then this isn't working for me. After installing CWM using Mobile Uncle, it boots in CWM as the instructions indicate but then after that if I boot up with Volume +, it just boots into the stock Android recovery.

  • 0

#69
jamjamjam

jamjamjam

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Devices:Omnia i900
That's strange, maybe a stupid question but did you give mobileuncle root permission? Once in CWM for the first time have you tried installing a custom rom with CWM installed? I'm sure that would work and is what I did but I also thought CWM stayed regardless.

  • 0

#70
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_

That's strange, maybe a stupid question but did you give mobileuncle root permission? Once in CWM for the first time have you tried installing a custom rom with CWM installed? I'm sure that would work and is what I did but I also thought CWM stayed regardless.


Yeah I have root and had to give Mobileuncle root permission also when I booted into CWM I flashed a GPS file, so it's working while I'm CWM recovery through MU. But when I try to boot into CWM with power/ volume+ I just boot into Android stock recovery..

  • 0

#71
zagaboo

zagaboo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Incredible S, Vowney V5

Any solutions i still can't flash TWRP with the error above ^???


Any progress on overcoming SP Tools 'error 8038' when trying to flash TWRP?

  • 0

#72
kieranswhite

kieranswhite

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 443 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Acend g300
  • Twitter:@@kieran9969

Any progress on overcoming SP Tools 'error 8038' when trying to flash TWRP?


nope i hoped tillaz had an idea but it might be to do with the SP flash tool version

  • 0

#73
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_
Having an issue here, maybe someone can help;

Every time I flash CWM it gets overwritten with the stock android recovery. I have tried mobile uncle and reflashed as instructed on page 1, however after it installs I can only boot into CWM once and then after shutting down, restart volume +, I boot back into stock android?

What is going on? Anyone with any ideas? It worked perfectly before I upgraded but now CWM just wont stay installed.

  • 0

#74
bryfly

bryfly

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 610 posts
  • Gender:Male
  • Location:portsmouth
  • Devices:Vowney V5 and coolpad F1 8297w

Having an issue here, maybe someone can help;

Every time I flash CWM it gets overwritten with the stock android recovery. I have tried mobile uncle and reflashed as instructed on page 1, however after it installs I can only boot into CWM once and then after shutting down, restart volume +, I boot back into stock android?

What is going on? Anyone with any ideas? It worked perfectly before I upgraded but now CWM just wont stay installed.


after update I did cwm through mobileuncle, towards the end of the install I got a message something like " at reboot will overwrite stock recovery" I had to select yes or no, I selected yes and I can boot in and out of cwm fine. hope this helps

however I always go to cwm via "rom manager"

Edited by bryfly, 18 July 2013 - 07:45 PM.

  • 0

#75
Misa94

Misa94

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Vowney v5
I have a problem. I'm connect the phone in the pc without battery. The windows install the driver but the phone is connect up and down all the time.
I tried 3 usb cables and i tried a different computer but the same problem.
Her a video my problem.

  • 0

#76
xaris-cd

xaris-cd

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:v5
how i read what rom i have?sorry i am new in android
is the last rom? i buy it 2 weeks ago
how i know that my is root?
can you see that...in this screenshot?

Attached Files


Edited by xaris-cd, 28 July 2013 - 08:00 AM.

  • 0

#77
Northstandhero

Northstandhero

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 118 posts

how i read what rom i have?sorry i am new in android
is the last rom? i buy it 2 weeks ago

That's the same Stock Rom that came with mine, All though very stable and smooth, couldn't get any GPS lock with it, so I Rooted, Installed CWM and flashed Tillaz's latest Custom Rom from 04/07 and phones running amazing and getting GPS locks quickly.

  • 0

#78
xaris-cd

xaris-cd

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:v5

That's the same Stock Rom that came with mine, All though very stable and smooth, couldn't get any GPS lock with it, so I Rooted, Installed CWM and flashed Tillaz's latest Custom Rom from 04/07 and phones running amazing and getting GPS locks quickly.

is you phone have this problem ?
"I have one big problem with my vowney v5, when I make a call the other side do not heard me very well. Is this have any solution for my problem, can I change anything or something else?"
in skype the sound little more louder but not clear in other side

Edited by xaris-cd, 28 July 2013 - 08:33 AM.

  • 0

#79
Northstandhero

Northstandhero

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 118 posts
I can't say anything about the stock Rom because I didn't make or receive any calls on it before putting Tillaz's Rom on, Which has been fine making,receiving calls and fine on Skype too.

  • 0

#80
xaris-cd

xaris-cd

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:v5

I can't say anything about the stock Rom because I didn't make or receive any calls on it before putting Tillaz's Rom on, Which has been fine making,receiving calls and fine on Skype too.

i just speak with china shop that i buy it and they tell me that is mic problem and i must sent it back ...do you think i try to put this rom and see what happent or then i lost warranty....

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users