Jump to content


Photo

No audio through bleutooth headset on UK Y300


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
zootzoot

zootzoot

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Hi
I have a UK Y300 unlocked and sim free.
The problem I have is that I have no sound from my jabra bt8040 headset or my Motorola oasis headset.
The headset connects without a problem, but the sound comes out of the handset.

Thanks

  • 0

#2
ZolaIII

ZolaIII

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 892 posts
  • Devices:Huawei Y300-100
It's disabled for mono bluetooth headsets bi default... You can enable it through this app or some other that you prefer!

https://play.google....nobluetoothfree

  • 0

#3
_androgenous

_androgenous

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Y300-0100
Hi All,

Have a similiar problem, just bought the Y300 for my wife when her Arc S died, so far everything is fine. BUT, (there's always a but.... :angry: ) it won't forward audio to her Jabra Cruiser 2 handsfree unit. When she gets home later I'll try the above solution, but is there not a way to inject a later/better/newer/fully working bluetooth apk? rather than having to add another 3rd party app?

The inference appears to be the Bluetooth in the Y300 is either faulty or the controlling app (Bluetooth.apk?) is. Any idea which is the case.

Unfortunately can't play around with it too much as it's her only/daily mobile.

TIA

  • 0

#4
ZolaIII

ZolaIII

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 892 posts
  • Devices:Huawei Y300-100
Only stereo Bluetooth works as a default on all Android phones for reproduction of MMC! Mono Bluetooth output is reserved only for calls!

  • 0

#5
_androgenous

_androgenous

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Y300-0100
@ZolaIII, sorry friend might be a bit slow here, but I'm not sure I understand your point. :wacko:

I have no preference to the audio type, only that I can get it to the Jabra Handsfree.
My wife just wants to make and receive calls via the Jabra Cruiser 2 as she could with the Arc S.

Edited by _androgenous, 16 September 2013 - 03:18 PM.

  • 0

#6
TangerineTractor

TangerineTractor

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,473 posts
OK, I had this issue on CM on the G300. This was the solution I worked out, and I just checked the Y300, and it's the same:

The A2DP sampling rates are wrong. Edit \system\etc\audio_policy.conf (use root browser, back it up first, change permissions first!)

Near the bottom, you'll find an A2DP section, and it has "sampling rates 48000" - you need to add 44100, so change it to "sampling rates 44100|48000", save and reboot.

Having said that, A2DP streaming already worked fine on my intempo Bluetooth speaker, but if you`re having issues...

Edited by TangerineTractor, 16 September 2013 - 03:21 PM.

  • 0
I'm saving up for a sofa so I can sit in the other room and tweak my phone without my wife nagging... thanks!

#7
_androgenous

_androgenous

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Y300-0100
Ok, TangerineTractor, I tried ZolaIII's suggestion, which didn't work at all -- so more than happy to give this a whirl, unfortunately haven't done this before, could you possibly break it down a bit more please?

Mainly the permissions part...

Thanks

  • 0

#8
ZolaIII

ZolaIII

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 892 posts
  • Devices:Huawei Y300-100
As the phone is locked you can't change permissions or write to system partitions.
Tell me the ID code for Jabra Cruiser 2 handsfree unit. The one that shows up when you pair it with phone like 00:JB:01;02:HF:F3. I em curious about this!

  • 0

#9
_androgenous

_androgenous

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Y300-0100
@TangerineTractor -- tried that too -- no luck I'm afraid. :( Worked out how to do it, but nothing. Is there supposed to be a space between the bit rates and the pipe symbol? (48000|44100 or 48000 | 44100)?

@ZolaIII, willdo, but wife is using the phone atm, so have to wait a short while.

Not sure that this will help, but I get the connected/disconnected message when BT finds the device, and Call ended, after terminating the call, but absolutely nothing else, no audio at all (no ringing, no voice etc). The messages we can hear are those generated from the Jabra itself.

  • 0

#10
_androgenous

_androgenous

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Y300-0100
@ZolaIII -- sorry can't give you the physical address -- it flashes up and disappears quickly to be replaced by the 'friendly-name' JABRA CRUISER2

Is there anywhere I can find this?

  • 0

#11
_androgenous

_androgenous

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Y300-0100
Ok, finished playing about 2.30 this morning -- tried everything I can think of, found an old (1 year or so) Plantronics BT earpiece, refuses to behave with that too.
Tried about 8 or 10 other fixes found at various sites, some repeated with minor differences. Absolutely nothing!

So at 6.30 this morning, my wife decided to let me take it back and I'll replace it with something else.

Just wanted to thank ZolaIII and TangerineTractor for your your help guys -- but at my age life is far too short to spend all this time on something that should work out of the box.

Shame really, for a lower end phone, it really is pretty good and would have done the job. Unfortunately my wifes job relies heavily on her Blackberry and personal phone.

Thanks again.

  • 0

#12
ZolaIII

ZolaIII

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 892 posts
  • Devices:Huawei Y300-100
My ear piece works fine, tangaerines speaker also.
If your bluetooth device didn't work the chances are it will not work with any Android from 4.0.4 and up! This is of course if the problem is not caused be hardware failure.
So this actually don't have anything to do with Huawei or the phone it self!

Old fashion tipe of guy! Fixing things & so...
I agree with you about that tech should be used & not wandered how to!
Only the shoes work out of the box! :-)

  • 0

#13
_androgenous

_androgenous

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Y300-0100
@ZolaIII -- thanks, but the phone has been returned and in fact, although the guy behind the counter (Carphone Warehouse) didn't come right out and say it, they've had a fair number of returns for faulty Y300's, hinting it was the same issue.

Just a bit more clarification too -- it most definitely was the phone/Huawei -- I have an S4 (i9505) on 4.2.2, a SGS2 on 4.1.2 and an HTC HD2 on CM10 and SE x10i on 4.0.3, all of which happily connect to the Jabra and my old-ish Plantronics earpiece.

Under normal circumstances I would have been more than happy to play for much longer, but my wife needs both phones for her job, so wasn't able to.

Thanks again for the help.

Edited by _androgenous, 18 September 2013 - 09:53 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users