Jump to content


Photo

Vowney / Verne V5


  • Please log in to reply
703 replies to this topic

#161
Sere83

Sere83

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 394 posts

same as before ;)


Whoop Whoop! I've Done it! Flashed the rom tooo! Thanks for all your help Tillaz

This rom seems better, GPS working much much better! The true test will be tomorrow though on the bus etc when I test. What I have noticed though is the blue arrow appears even when GPS has not locked an dgives you an approximate location so you can search for directions even with out proper lock.

I also noticed that now there is a 12mp option in camera! I can't say call quality sounds much different, still a bit low/tinny in my opinion.

  • 0

#162
BollyBalls

BollyBalls

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Gender:Male

Quick question. Were you able to track your order as soon as you received the tracking number or did it take a day or two before you could track it . Apparently my number is not valid (I received it today)


That i know we are able to track the order a few days after we receive the tracking number. Keep waiting some days.

Edited by BollyBalls, 20 June 2013 - 10:24 PM.

  • 0

#163
nsmacd1

nsmacd1

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 344 posts
  • Gender:Male
  • Location:Croydon
  • Devices:Vowney (Verne) V5 & G300

Quick question. Were you able to track your order as soon as you received the tracking number or did it take a day or two before you could track it . Apparently my number is not valid (I received it today)


Ordered on the 12th and still can't track it anywhere!

  • 0
Currently using:-

Posted Image

#164
flym

flym

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Female
  • Location:USA
  • Devices:Galaxy Player, Vowney v5

Quick question. Were you able to track your order as soon as you received the tracking number or did it take a day or two before you could track it . Apparently my number is not valid (I received it today)

I also ordered on the 12th. Spoke to Jacqueline from merimobiles who stated my order would be dispatched on the 19th. I received my tracking number on the 17th but it was untraceable until the 19th. As of the19th my order has left the Beijing sort facility according to the tracking number.

Edited by flym, 20 June 2013 - 11:50 PM.

  • 0

#165
ChrisPNE

ChrisPNE

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Vowney V5, Huawei G300
  • Twitter:@ChrisPNE

I also ordered on the 12th. Spoke to Jacqueline from merimobiles who stated my order would be dispatched on the 19th. I received my tracking number on the 17th but it was untraceable until the 19th. As of the19th my order has left the Beijing sort facility according to the tracking number.


I would recommend chasing your order as flym did. I did the same with mine and it was dispatched soon afterwards.

  • 0

#166
rob4x4

rob4x4

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 326 posts
  • Gender:Male
  • Location:GPS off
  • Devices:Nexus 4,Tesco Hudl
Does everyone with a V5 suffer from a rattling flash? Is it a common problem?

  • 0

#167
ChrisPNE

ChrisPNE

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Vowney V5, Huawei G300
  • Twitter:@ChrisPNE

Does everyone with a V5 suffer from a rattling flash? Is it a common problem?


My flash rattles but it doesn't seem much of an issue to me.

It was annoying with haptic feedback turned on, but I don't like that anyway so turn it off.

  • 0

#168
aliaird

aliaird

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 103 posts
OK , so after getting myself frustrated with trying to get the flash tool to work I thought I might as well give Mobileuncle a go - I've never been the brightest tool in the box and just hoped blindly I didn't brick my new V5.

My phone was bought rooted so I was only trying to get CWM on. I took the recovery.img from the Flash Tools file from Tillaz and put it in the main directory on my SD card and fired up Mobileuncle>Recovery Update, selected the recovery I had loaded on, went for it... and it worked! :D :D

I now have CWM, have made a backup and can now start playing with ROMs. Happy days!

As a note of caution... I'm no dev, or anything like that, just someone who thought I'd give it a go and hope for the best, so I take NO responsibility if it doesn't work for you! But it did for me when the SP Flash Tools method wasn't working for whatever reason.

  • 0

#169
blaster99999

blaster99999

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 288 posts
  • Gender:Male
  • Location:rotherham , south yorkshire
  • Interests:Tech hacking gaming, motor sport , snooker
  • Devices:g300/ v970/vowney v5

OK , so after getting myself frustrated with trying to get the flash tool to work I thought I might as well give Mobileuncle a go - I've never been the brightest tool in the box and just hoped blindly I didn't brick my new V5.

My phone was bought rooted so I was only trying to get CWM on. I took the recovery.img from the Flash Tools file from Tillaz and put it in the main directory on my SD card and fired up Mobileuncle>Recovery Update, selected the recovery I had loaded on, went for it... and it worked! :D :D

I now have CWM, have made a backup and can now start playing with ROMs. Happy days!

As a note of caution... I'm no dev, or anything like that, just someone who thought I'd give it a go and hope for the best, so I take NO responsibility if it doesn't work for you! But it did for me when the SP Flash Tools method wasn't working for whatever reason.

can you do a step by step guide to help others

  • 0

#170
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_

Ordered on the 12th and still can't track it anywhere!


Did you use free China post? Mine was saying it was still in China even though I had it for a few days ... Now its started saying that it's in Scotland lol
http://www.trackingk...-post-tracking/

Does everyone with a V5 suffer from a rattling flash? Is it a common problem?


I have to shake mine like maracas to hear it, in normal use I don't notice it. Anyway sometime today I'm going to see if I can stop the rattle.


Looks like I missed yesterdays evening secession :) I'll check out the new rom today and see how it goes.

Edited by Rico_89, 21 June 2013 - 08:39 AM.

  • 0

#171
aliaird

aliaird

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 103 posts
I'll give it a go...

Your phone needs to be rooted for Mobileuncle Tools to work btw so this is only for rooted phones.

Download Tillaz' "SP_Flash_Tool_v3.1304.0.119" from here; http://www.solidfile...m/d/e7410e92e5/
Unpack somewhere (doesn't matter where for the purposes of this exercise)
Go to wherever you have unpacked the Zip and find the "recovery.img" file. Mine was 5,872kb if that helps?

Copy that file to the root directory of your phone's SD card however you wish. I just plugged my phone into my PC and copied it that way.

Download and install Mobileuncle Tools from Google Play onto your phone; https://play.google....e.toolbox&hl=en

Open Mobileuncle Tools on your phone. Give it root permissions if its your first time!

Click on "Recovery Update". You should see the file you copied across earlier in there, under the "Recovery File in SDCard section. Select it.

Select Yes to "Are you sure flash recovery" and again Yes to "Into Recovery Mode"

and that should be it - it should do it's thing and it should install CWM Recovery and boot into Recovery for you to do your first Nandroid backup!

It's very straightforward, hope that is enough detail?

  • 2

#172
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_
Nicely done aliaird, :) very clear.. Is there a way to back up the stock recovery using Mobileuncle before you install CWM?

It would be great if we could move stuff like this to the top of the thread.

  • 0

#173
bryfly

bryfly

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 603 posts
  • Gender:Male
  • Location:portsmouth
  • Devices:Vowney V5 and coolpad F1 8297w

looking at this i might just grab one... assuming its available in all black like below (including the buttons)


Vowney V5 on sale here for £108 also got it in black....it says.

http://www.buysku.co...ml?currency=GBP

Don't know if they are any good though

  • 0

#174
kieranswhite

kieranswhite

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 443 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Acend g300
  • Twitter:@@kieran9969
Does anyone know of a way of rooting because that would save a whole lot of time if I can use mobile uncle when I get my phone ?

  • 0

#175
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_

Does anyone know of a way of rooting because that would save a whole lot of time if I can use mobile uncle when I get my phone ?


Once you have CWM installed then all you have to do is flash a zip to root. Link is in my Sig. Go to post 4.

Edited by Rico_89, 21 June 2013 - 09:55 AM.

  • 0

#176
kieranswhite

kieranswhite

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 443 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Acend g300
  • Twitter:@@kieran9969

Once you have CWM installed then all you have to do is flash a zip to root. Link is in my Sig. Go to post 4.


I know that but I wanted to use mobile uncle tools to install cwm. This would save me having to use the tool tillaz supplied for flashing cwm. I was wondering if there was a way to root without cwm recovery. I can do the other way but it is less convenient.

  • 0

#177
Sere83

Sere83

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 394 posts

Does everyone with a V5 suffer from a rattling flash? Is it a common problem?


Yep mine rattles, common issue it seems. I tried a bit of electrical tape around the flash edges, helped a little bit...


Now with regards to my damn GPS. I flashed the new rom, first time I launched Gmaps it showed the blue arrow and ever since then approximate location via Data connection has worked every time, unless I turn on EPO assistance in which case it does not.

HOWEVER, I went outside restarted the app got a lock fine and I continued getting locks out of me bedroom window for the rest of yesterday evening. Then today I start the app walk out my house NO BLOODY LOCK. I try all the way to work on the bus....NO LOCK. Come out of the tube and try in central London....NO LOCK.

This is exactly what used to happen on the old rom, like locking would work for a bit after i'd changed some settings or ran a gps tool, then the next day it just completely stops working...

This is damn annoying, although not as bad now as at least location over data works. Anyone got any ideas?

Also on this new rom using nova launcher I find the buttons can be unresponsive at times.

How is the rom working for everyone who has flashed by the way? Any one still got GPS issues in google maps?

Also anyone know how to get your network name to display in the black status bar? Mine doesn't appear

And can someone try the new video feature in instagram? Doesn't seem to work on mine :-(

Edited by Sere83, 21 June 2013 - 11:16 AM.

  • 0

#178
kieranswhite

kieranswhite

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 443 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Acend g300
  • Twitter:@@kieran9969
nice http://www.modaco.co...ng-android-421/

this is also in the other section :P

Edit: Also there is this : http://droidchina.co...-One-click-root

all of the comments in this thread seem to suggest that it works on almost any device.

Edit 2: there is another root method on the chinese v5 forum : http://bbs.v5zn.com/...d-9883-1-1.html

Yup Edit 3 :P : There seems to be a sort of english V5 website with some videos and information on it : http://en.v5zn.com/videos/review

Edited by kieranswhite, 21 June 2013 - 02:02 PM.

  • 0

#179
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,853 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Nexus 4

It would be great if we could move stuff like this to the top of the thread.


I already have the stock recovery.img in with the flash tool,
Was waiting for someone to confirm the app working :)

will add this method to the guide.

I will also add a guide how to root first,

  • 0

#180
blaster99999

blaster99999

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 288 posts
  • Gender:Male
  • Location:rotherham , south yorkshire
  • Interests:Tech hacking gaming, motor sport , snooker
  • Devices:g300/ v970/vowney v5

I'll give it a go...

Your phone needs to be rooted for Mobileuncle Tools to work btw so this is only for rooted phones.

Download Tillaz' "SP_Flash_Tool_v3.1304.0.119" from here; http://www.solidfile...m/d/e7410e92e5/
Unpack somewhere (doesn't matter where for the purposes of this exercise)
Go to wherever you have unpacked the Zip and find the "recovery.img" file. Mine was 5,872kb if that helps?

Copy that file to the root directory of your phone's SD card however you wish. I just plugged my phone into my PC and copied it that way.

Download and install Mobileuncle Tools from Google Play onto your phone; https://play.google....e.toolbox&hl=en

Open Mobileuncle Tools on your phone. Give it root permissions if its your first time!

Click on "Recovery Update". You should see the file you copied across earlier in there, under the "Recovery File in SDCard section. Select it.

Select Yes to "Are you sure flash recovery" and again Yes to "Into Recovery Mode"

and that should be it - it should do it's thing and it should install CWM Recovery and boot into Recovery for you to do your first Nandroid backup!

It's very straightforward, hope that is enough detail?

just done mine using mobileuncle , well that was very easy , done a backup , checked it boots into cwm with vol up and power on and it does , spot on , this got to be another big plus for the vowney , custom roms must be coming think and fast soon , well we hope. Fixed my slight rattle on flash , took rear cover off and put a tiny drop and super glue at bottom of lense waiting for glue to go off, put back on and no more rattle.

Edited by blaster99999, 21 June 2013 - 02:28 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users