Jump to content


Photo

Beta 13: MoDaCo.SWITCH HTC One support topic

* * * * * 9 votes

  • Please log in to reply
1799 replies to this topic

#361
Lennyuk

Lennyuk

    Addict

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPip
  • 690 posts
  • Gender:Male
  • Location:Essex, UK
  • Devices:HTC One, Nexus 4, Nexus 7
  • Twitter:@Lennyuk

After deselecting fastboot and switching to gpe for the first time it went straight to the HTC splash screen and stayed there forever. I turned it off and it went back to the same splash screen over and over. Stuck now.


Read this whole thread there is an adb command which runs the script manually to get you switching.

  • 0

#362
Lennyuk

Lennyuk

    Addict

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPip
  • 690 posts
  • Gender:Male
  • Location:Essex, UK
  • Devices:HTC One, Nexus 4, Nexus 7
  • Twitter:@Lennyuk

installed it today and tested for few hours while setting it up.
tried using some xposed modules too. they works fine and survived through reboots but app_process doesn't survive a switch.
install/update after switching and a soft reboot will make it work again.


Known issue fix is coming soon ;-)

  • 0

#363
ijotech

ijotech

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Devices:htc on m7
  • Twitter:@ijotech
hi from honduras central america .
thks for the invite to try this masterpice it is realy great , i just flash the zip with CLOCKWORKMOD and i got the isue with the untrusted zip every time i switch , the i starte all over again and flash the TWRP recovery and it is happening the same after a full clean install i even used the RUU on my phone then i unlock de bootloader again , root, and super su the flash TWRP recovery and it still takes me to recovery mode on each switch on rom but the diference is that TWRP dos the install automaticly of the untrusted zip .
is there any fix for this probleme on each switch?

ps¨ sorry for my english
and tks again for de oportunity to participate

  • 0
HTC ONE M7 UL / ModacoSwitch beta 8.

#364
Dante07

Dante07

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Hi everyone!! At first thanks so much to Paul for this opportunity. I'm downloading the files and I have a doubt. I know that it seems a stupid question but, if my M7 is S-OFF I understand that don't need to flash the S-ON package, I'm right. Yes, it seems obvious and stupid, but i want to be sure.
Thanks again

  • 0

#365
battletank

battletank

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 224 posts
  • Gender:Male
  • Location:London UK
  • Devices:Galaxy Note, S3 on order
  • Twitter:@@processguru

Anyone else getting this on Sense, I just noticed this. The lockscreen does not have the shortcuts enabled on the bottom (you know like phone, text, web) and If i go the the options in settings where I select the look of my screen it does show the shortcurs, If I select the lockscreen with the photo album it just shows a black screen with unlock widget.


Yes - just noticed I have the same. I assumed this was because I disabled Sense launcher and used Nova, but that isn't right. I dirty-flashed, so will try clearing data for screensaver.

  • 0
Smartphone enthusiast since the Nokia N9000i; owned almost everything since
Current Android Devices: Advent Vega, Dell Streak, HTC Desire, Samsung Galaxy S2
Current iOS Devices: iPad, iPhone 4

#366
mathiias

mathiias

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Hi everyone!! At first thanks so much to Paul for this opportunity. I'm downloading the files and I have a doubt. I know that it seems a stupid question but, if my M7 is S-OFF I understand that don't need to flash the S-ON package, I'm right. Yes, it seems obvious and stupid, but i want to be sure.
Thanks again


You are correct. If you are S-OFF, do not flash the S-ON package.

  • 0

#367
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,455 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@@paulobrien

Anyone else getting this on Sense, I just noticed this. The lockscreen does not have the shortcuts enabled on the bottom (you know like phone, text, web) and If i go the the options in settings where I select the look of my screen it does show the shortcurs, If I select the lockscreen with the photo album it just shows a black screen with unlock widget.


Have you disabled the sense launcher perhaps?

Hey Paul,

I have just installed the beta 1 and then flashed the beta 8 on top and the switching ROM's is not working for me I have tried running the two CMDs you post back at the very beginning and neither ones are working any help?


Nevermind got it working flash the stock RUU wiped the phone flashed the ROM again and all is well :)


Great! :)

installed it today and tested for few hours while setting it up.
tried using some xposed modules too. they works fine and survived through reboots but app_process doesn't survive a switch.
install/update after switching and a soft reboot will make it work again.


An Xposed fix is to follow!

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#368
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,455 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@@paulobrien

OK, on switch it didnt keep the performance kernel. no biggie. still testing the features of the device. WIFI and hotspot functionality has been working fine thus far


EDIT *WIFI is actually not functioning on the Sense ROM at the moment. It shows "turning on" but it does not activate


You need to copy the boot.img to /system/SWITCH/sense/boot/ for Sense and /system/SWITCH/gpe/boot/ for GPE as well as any modules to the /system/SWITCH/sense/ for Sense and /system/SWITCH/gpe for GPE.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#369
NeidRider

NeidRider

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:Switzerland
  • Devices:HTC One 32GB, Silver
  • Twitter:@MartechInfo

You need to copy the boot.img to /system/SWITCH/sense/boot/ for Sense and /system/SWITCH/gpe/boot/ for GPE as well as any modules to the /system/SWITCH/sense/ for Sense and /system/SWITCH/gpe for GPE.


Be careful with kernel-mods: e.g. faux123 won't work, because it doesn't properly support init.d. That means, I got it to run in both roms, but couldn't switch automatically anymore, had to use the adb-command to switch.
I played around with elementalX yesterday, that will work with switching, but seems to use up more power than faux123.
In case you wanna try elementalX, someone uploaded his elementalx.conf for me over on XDA yesterday, because you wont be able to use the aroma installer for initial configuration.

Attached Files


Edited by NeidRider, 23 July 2013 - 08:24 AM.

  • 0

#370
Dante07

Dante07

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

You are correct. If you are S-OFF, do not flash the S-ON package.

Thanks!!! This evening I'll try

  • 0

#371
illmatic416

illmatic416

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male

Be careful with kernel-mods: e.g. faux123 won't work, because it doesn't properly support init.d. That means, I got it to run in both roms, but couldn't switch automatically anymore, had to use the adb-command to switch.
I played around with elementalX yesterday, that will work with switching, but seems to use up more power than faux123.
In case you wanna try elementalX, someone uploaded his elementalx.conf for me over on XDA yesterday, because you wont be able to use the aroma installer for initial configuration.


Are you referring to this "adb shell /data/SWITCH/sense/firstrun.sense"? I don't even have that script in that folder anymore...and when i did on beta5, i kept getting permission denied. I saw your post last night on XDA with the .conf request and downloaded it also thinking it would be beneficial down the line to try elementalx. I asked flar2 about calling in "install-recovery.sh" in the ramdisk for elementalx and he said he would look into it for the next version. My question is, how did you get elementalx to stick when switching? I installed teamSeven and wifi is borked on the Sense side. I flashed teamSeven on it, then booted to GPE, flashed teamSeven there, everything runs fine there...switched to Sense, no wifi...next i copied the boot image and modules like Paul suggested, and still no wifi.

  • 0

#372
mathiias

mathiias

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Just flashed the root version of Cerberus from Sense. When I switched to GpE, it was not installed. Switched back to Sense and it was still there. Flashed it again from GpE, and now it's all good, including shared settings. Just FYI.

  • 0

#373
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,455 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@@paulobrien

Are you referring to this "adb shell /data/SWITCH/sense/firstrun.sense"? I don't even have that script in that folder anymore...and when i did on beta5, i kept getting permission denied. I saw your post last night on XDA with the .conf request and downloaded it also thinking it would be beneficial down the line to try elementalx. I asked flar2 about calling in "install-recovery.sh" in the ramdisk for elementalx and he said he would look into it for the next version. My question is, how did you get elementalx to stick when switching? I installed teamSeven and wifi is borked on the Sense side. I flashed teamSeven on it, then booted to GPE, flashed teamSeven there, everything runs fine there...switched to Sense, no wifi...next i copied the boot image and modules like Paul suggested, and still no wifi.


You have to switch at least once for it to take effect.

If you're having trouble with WiFi I would suggest trying the S-ON package.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#374
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,455 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@@paulobrien

Just flashed the root version of Cerberus from Sense. When I switched to GpE, it was not installed. Switched back to Sense and it was still there. Flashed it again from GpE, and now it's all good, including shared settings. Just FYI.

That's because it install to the system partition, which are effectively seperate for each ROM.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#375
NeidRider

NeidRider

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:Switzerland
  • Devices:HTC One 32GB, Silver
  • Twitter:@MartechInfo

My question is, how did you get elementalx to stick when switching? I installed teamSeven and wifi is borked on the Sense side. I flashed teamSeven on it, then booted to GPE, flashed teamSeven there, everything runs fine there...switched to Sense, no wifi...next i copied the boot image and modules like Paul suggested, and still no wifi.


I managed to switch by doing a "regular" switch, which results in another boot into the OS you came from.
Then "adb shell su -c /etc/install_recovery.sh", that did the trick.

Flashing is exactly your problem; once you're on Switch, you can forget about normal flashing of kernels, but you have to proceed as Paul mentioned above:
Unzip the kernel-zip, copy boot.img to /system/SWITCH/(gpe|sense)/boot/, and copy everything that's under lib/modules (most likely) to the according directory in /system/SWITCH/(gpe|sense)/lib/modules.
Then perform a switch, and the kernel will be active, and it will stick.

Edited by NeidRider, 23 July 2013 - 09:20 AM.

  • 1

#376
jackos2500

jackos2500

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Carlow, Ireland
  • Interests:Programming and Stuff
  • Devices:HTC One,HTC Sensation,Nexus 7
  • Twitter:@jackos2500
Anybody else having issues syncing Facebook contacts on GPe? (Sense works fine) Is it something to do with the fact that Sense has 'Facebook for HTC Sense' as well as the normal app?

  • 0

#377
illmatic416

illmatic416

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male

I managed to switch by doing a "regular" switch, which results in another boot into the OS you came from.
Then "adb shell su -c /etc/install_recovery.sh", that did the trick.

Flashing is exactly your problem; once you're on Switch, you can forget about normal flashing of kernels, but you have to proceed as Paul mentioned above:
Unzip the kernel-zip, copy boot.img to /system/SWITCH/(gpe|sense)/boot/, and copy everything that's under lib/modules (most likely) to the according directory in /system/SWITCH/(gpe|sense)/lib/modules.
Then perform a switch, and the kernel will be active, and it will stick.

That's because it install to the system partition, which are effectively seperate for each ROM.

P


Thanks for the help, I will give it another try. Also thanks again for providing this for us Paul, cheers!

  • 0

#378
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,455 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@@paulobrien

Anybody else having issues syncing Facebook contacts on GPe? (Sense works fine) Is it something to do with the fact that Sense has 'Facebook for HTC Sense' as well as the normal app?


Stock Android doesn't support Facebook contact syncing! Try HaxSync maybe?

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#379
jackos2500

jackos2500

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Carlow, Ireland
  • Interests:Programming and Stuff
  • Devices:HTC One,HTC Sensation,Nexus 7
  • Twitter:@jackos2500

Stock Android doesn't support Facebook contact syncing! Try HaxSync maybe?

P

Oh yeah, forgot about that... Feel like a complete idiot now. I remember that I used HaxSync before on my Sensation with CM10.

  • 0

#380
mathiias

mathiias

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

That's because it install to the system partition, which are effectively seperate for each ROM.

P


That's what I figured, just kinda wanted confirmation on that.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users