Jump to content


Photo

[ROM] FusionX Huawei Y300 v1.0 [B199] [Full HWA]


  • Please log in to reply
2575 replies to this topic

#2381
Alluisses

Alluisses

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:Huawei Y300-100

No.

 

It will do a Factory Reset.

Guess i got no choice :'( this rom is so damn fast stock sucks tbh... Hope there be a fix soon for the 3g thing. I also tried simapn like someone used in this thread to find my apn setting and also the automatic system from tele2 (the provider) and no lucks. Btw can it also be cuz i didnt reset the phone or cache or anything after i installed rom?


  • 0

#2382
Victod

Victod

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • Gender:Male
  • Location:Venezuela
  • Interests:Future!
  • Devices:Samsung Galaxy SIII mini

Btw can it also be cuz i didnt reset the phone or cache or anything after i installed rom?

Maybe, so try to install this rom again with a clean installation
 
Wipe Data, system, cache, dalvik cache,  and android secure and install it.
 
Good luck.!

  • 0

#2383
Alluisses

Alluisses

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:Huawei Y300-100

 

Maybe, so try to install this rom again with a clean installation
 
Wipe Data, system, cache, dalvik cache,  and android secure and install it.
 
Good luck.!

 

Funny thing the phone has same problem on CM11 so i decided to take phone to store tomorrow since i has this new dataplan for 2 days atm maybe i can cancell it and get another provider.Cuz this really sucks. And the phone works with any other sim card.


  • 0

#2384
NaqiKiller

NaqiKiller

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pakistan
  • Interests:Learning Things!!
  • Devices:Huawei Ascend Y300 (U8833)

Yes, it will erase the whole system and data to back to stock like from factory.

and you need to be on Stock to restore that backup...

Here is an UPDATE.APP (internacional version)

inside the file should be a file with instructions to install

Bro i am using B190,,,
Does B189 update work for me??

  • 0

#2385
Alluisses

Alluisses

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:Huawei Y300-100

 

Maybe, so try to install this rom again with a clean installation
 
Wipe Data, system, cache, dalvik cache,  and android secure and install it.
 
Good luck.!

 

Hey mate new day today i called with the provider Tele2 the reason phone wasnt working its cuz they roaming on T-Mobiles network and we were installing tele2 network so yeah it sucks. But now it works again the R keeps on signal bar since they roaming. I still wanna thank u and Addict for taking the time and helping.


  • 1

#2386
Victod

Victod

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • Gender:Male
  • Location:Venezuela
  • Interests:Future!
  • Devices:Samsung Galaxy SIII mini

Bro i am using B190,,,
Does B189 update work for me??

Yep!


  • 0

#2387
Scopewiz

Scopewiz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Devices:Huawei Ascent Y300-0100
I've been using this ROM for a fair few weeks and now all of a sudden the phone has started to restart it's self out of the blue.

Has anyone else encounter this issue and any ideas on how to resolve it?

  • 0

#2388
Gliwusss

Gliwusss

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 263 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
  • Devices:Huawei ascend y300

You mean blue screen? Have you used Swap? Because it looks that you broken your phone file system (mess with partition or something like that)


  • 0

Sorry for sometimes 'poor' english ;)

Device: Huawei Ascend Y300
ROM: MIUI v5 by Tirimosqui
Kernel: Cexstel 0.60 407mb RAM
Recovery: TWRP 2.7.0.2

#2389
trendkill97

trendkill97

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

The link to the ROM is dead. Anyone know where I can find it? 


  • 0

#2390
Scopewiz

Scopewiz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Devices:Huawei Ascent Y300-0100

You mean blue screen? Have you used Swap? Because it looks that you broken your phone file system (mess with partition or something like that)


I've had no blue screens the phone has just been rebooting itself at random intivals. I've got simple root swap running, maybe the sdcard was having a funny turn although its a class 10 Samsung

  • 0

#2391
Gliwusss

Gliwusss

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 263 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
  • Devices:Huawei ascend y300

So it's probably card/swap issue. Try to turn the swap off for maybe a day and check if there will be reboots.


  • 0

Sorry for sometimes 'poor' english ;)

Device: Huawei Ascend Y300
ROM: MIUI v5 by Tirimosqui
Kernel: Cexstel 0.60 407mb RAM
Recovery: TWRP 2.7.0.2

#2392
cshen94

cshen94

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:Huawei Y300-0100

bug report :

(1) sometimes it take 10secs or maybe longer to wait up the phone, just sometimes.
(2) while long press home button will show recently apps right, sometimes it will show both same apps. Eg, two whatsapp and two gallery 


  • 0

#2393
frenkdav

frenkdav

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

The link to the ROM is dead !!  :( 


  • 0

#2394
Meerk4t

Meerk4t

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HUAWEI G510
  • Twitter:@Meerk4t

Anyone please upload this rom again. Link on first page has been removed.


  • 0

#2395
fonz93

fonz93

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,728 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
  • Devices:Huawei Y300
  • Twitter:@Fonz93

Anyone please upload this rom again. Link on first page has been removed.

FusionX V1.0:

 

https://www.dropbox....0_Y300_B199.zip


Edited by fonz93, 20 February 2014 - 01:22 PM.

  • 4

#2396
frenkdav

frenkdav

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

ohhh, Thank you fonz93 ! ;)


  • 0

#2397
mmitchell0123

mmitchell0123

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Devices:SGS2, Defy, Y300

I installed the ROM on the Y300 as well and have - like others - problems with the audio over a paired bluetooth headset.

 

** Please note that I am using a Y300 and not the G510 device. Several users wrote already that the G510 works fine with Bluetooth **

 

I narrowed down the problem to the following:

- Pairing of the BT headset works without problems

- I hear sound notifications (incoming call, dialing sounds) over the headset

- On the call screen, you can select the output device. This is set to Headset but does not work, it uses the normal phone

- Changing the setting to phone and back to headset does not change anything, as it looks like the "output to headset" config is overwritten by the "phone" setting.

 

Please note that apps like BTmono do not work in any way. I tried them all ;-)

 

*** Workaround ***: There is a way to make it work though, which is kind of annoying though. During the call, you can go to the bluetooth settings and select your paired headset. It should show the "phone" profile with a checkbox. If you *disable* it and *enable* it again during the call, the audio is directly transferred to the headset and everything is working perfectly.

 

Do you think there may be any way to fix this behavior?


  • 0

#2398
piercosta

piercosta

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Hi! Great Rom!

I can't find a way to change the lockscreen target icons. Ther isn't any option for lockscreen under FusionX->Miscellaneus...


  • 0

#2399
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,873 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Moto X

The link to the ROM is dead !!  :( 

 

 its working fine, just checked


  • 0

#2400
fonz93

fonz93

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,728 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
  • Devices:Huawei Y300
  • Twitter:@Fonz93

@tillaz

 

you've disabled private message... so i'll ask you here, can i use some of your apk's to make my rom?


Edited by fonz93, 23 February 2014 - 09:20 AM.

  • 2




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users