Jump to content


Photo

Modifying a kernel installer for SWITCH

- - - - -

  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#21
descenpet

descenpet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 175 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC One

I changed line 523 back to package_extract_dir("system", "/system"); still no go on my end...I even disable all wake functions too, but device still boots with dt2wake and sweep2wake on. Would it be possible to have a copy of your elementalX updater-script? Thanks for the help

Edit: Looks like i didn't modify that line on the file i uploaded, but I did after and still no changes. What is the proper code to add to that line? just /SWITCH/sense or gpe?

want to take a look at mine? https://www.dropbox....switchsense.zip
mine doesn't flash boot.img and some parts of /system directly so do a switch after flashing.

  • 0

#22
illmatic416

illmatic416

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male

want to take a look at mine? https://www.dropbox....switchsense.zip
mine doesn't flash boot.img and some parts of /system directly so do a switch after flashing.


Thanks for helping me out. I flashed your file and the elementalx.conf file still doesn't seem to be implemented on my One. I checked etc/init.d to make sure there wasn't any script conflicting and even uninstalled TricksterMod and wiped cache and dalvik, but nothing. Maybe I'll try from a clean install again.

Here is my updater-script for the GPE side of things: http://www.mediafire.../updater-script

  • 0

#23
descenpet

descenpet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 175 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC One

Thanks for helping me out. I flashed your file and the elementalx.conf file still doesn't seem to be implemented on my One. I checked etc/init.d to make sure there wasn't any script conflicting and even uninstalled TricksterMod and wiped cache and dalvik, but nothing. Maybe I'll try from a clean install again.

Here is my updater-script for the GPE side of things: http://www.mediafire.../updater-script

you did switch after installing mine right? if you did, i guess maybe your previous installs screwed up something.

  • 0

#24
riassan

riassan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:pennsylvania
  • Devices:HTC one M7 AT&T branded
  • Twitter:@riassan
So which download is currently working correct? the on in OP or the one a few post above? TIA for the reply

  • 0

#25
descenpet

descenpet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 175 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC One

So which download is currently working correct? the on in OP or the one a few post above? TIA for the reply

mine is working at least for me.

  • 0

#26
Edubyah

Edubyah

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts

mine is working at least for me.


Make sure to use the one descenpet posted then switch. I'll update one for the GPE side and put both in the OP later.

  • 0

#27
descenpet

descenpet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 175 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC One

Make sure to use the one descenpet posted then switch. I'll update one for the GPE side and put both in the OP later.

does it work for you? if so, i have one already made for gpe too. https://www.dropbox....- switchgpe.zip

  • 0

#28
Edubyah

Edubyah

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts

does it work for you? if so, i have one already made for gpe too. https://www.dropbox....- switchgpe.zip


Yes your sense side zip I can verify is working without issue. The first one I did in OP borks home button on one side or other depending on which side you boot into first.

  • 0

#29
riassan

riassan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:pennsylvania
  • Devices:HTC one M7 AT&T branded
  • Twitter:@riassan

does it work for you? if so, i have one already made for gpe too. https://www.dropbox....- switchgpe.zip

This one and the one from post above correct?

  • 0

#30
illmatic416

illmatic416

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male

you did switch after installing mine right? if you did, i guess maybe your previous installs screwed up something.


Yeah, i did switch a couple of times. I did a wipe and clean install and still my setup of the elementalx configuration settings do not take effect. The kernel installs with the stock settings of sweep2wake, doubletap2wake, etc. So I flash the beta1, then beta8, then SuperSU, then the GPE kernal you just uploaded, then bootup, switch...none of my configurations are set. Normally when i installed the kernel regularly on other ROMs, during install it pauses and hovers around 40% then continues to 90%...but everytime i install the kernel on Swtich, it hits 40% and immediately jumps to 90%. Granted it doesn't matter so much now, as I'm using TricksterMod to set things up and undervolt even more...but it's something I would like to figure out as to why it's not working.

So is everyone else getting their configurations set?

  • 0

#31
Edubyah

Edubyah

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Yeah, i did switch a couple of times. I did a wipe and clean install and still my setup of the elementalx configuration settings do not take effect. The kernel installs with the stock settings of sweep2wake, doubletap2wake, etc. So I flash the beta1, then beta8, then SuperSU, then the GPE kernal you just uploaded, then bootup, switch...none of my configurations are set. Normally when i installed the kernel regularly on other ROMs, during install it pauses and hovers around 40% then continues to 90%...but everytime i install the kernel on Swtich, it hits 40% and immediately jumps to 90%. Granted it doesn't matter so much now, as I'm using TricksterMod to set things up and undervolt even more...but it's something I would like to figure out as to why it's not working.

So is everyone else getting their configurations set?


I don't really mind setting my options after install. I wish the kernel Dev offered his kernel in a non aroma setup. It would make converting to switch much easier. When I have time I will modify the script to work fully.

  • 0

#32
descenpet

descenpet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 175 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC One

I don't really mind setting my options after install. I wish the kernel Dev offered his kernel in a non aroma setup. It would make converting to switch much easier. When I have time I will modify the script to work fully.

some of the settings are not in conf file but in rebuilt boot.img so aroma is better option. aroma can also do things like remove/restore 3dot by running one of the 2 scripts. normal updater-scripts can't do those so the dev use aroma. else he will have to make many different packages. non aroma updater script doesn't make any easier to convert, at least to me. but i still don't understand why it doesn't work for him.

@illmatic416, did you try running /etc/init.d/99elementalx manually? do you have busybox installed?

Edited by descenpet, 02 August 2013 - 03:56 PM.

  • 0

#33
illmatic416

illmatic416

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male

@illmatic416, did you try running /etc/init.d/99elementalx manually? do you have busybox installed?


Awesome, I ran 99elementalx in terminal and everything works. I checked data/local for the log and it was all there. However, everything doesn't stick after a reboot? What would I need to modify to make it stick so I wouldn't have to run 99elementalx everytime I switch or reboot?

  • 0

#34
descenpet

descenpet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 175 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC One

Awesome, I ran 99elementalx in terminal and everything works. I checked data/local for the log and it was all there. However, everything doesn't stick after a reboot? What would I need to modify to make it stick so I wouldn't have to run 99elementalx everytime I switch or reboot?

if you don't have busybox, your init.d will not auto run at boot. that's why it was not applying the config from file when you reboot. install busybox and make the busybox itself stick(copy the binary to /system/SWITCH/(gpe/sense)/xbin).

  • 0

#35
apascual89

apascual89

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 101 posts
  • Gender:Male
  • Location:Atlanta, GA
  • Devices:HTC One X & Galaxy Nexus
Hey guys finally jumped on Switch and it's awesome. This thread goes back and forth. Which installer is working, the op or one of the ones posted in the thread?

  • 0

#36
robt772000

robt772000

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
How can I get the nee elementalx 4.2 running on switch?

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users