Jump to content


Photo

Y300-0100 BRICKED :(

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
kkkhawar

kkkhawar

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Y300 ASCEND HUAWEI U8833
HEY
I WAS USING THIS DEVICE FROM COUPLE OF MONTHS. I ROOTED MY MOBILE INSTALLED CUSTOM ROMS AND THAN RETURNED TO STOCK . NOTHING HAPPENED TILL THEN. BUT AFTER FEW DAYS WHEN I REBOOTED MY MOBILE SUDDENLY MY MOBILE DISPLAYED BLUE SCREEN . I REALIZED THAT I COULD NOT GO TO RECOVERY NOR IN FAST BOOT MODE . I TRIED TO UPDATE MY FIRMWARE BY PUTTING UPDATE.APP DOWNLOADED FROM HUAWEI WEBSITE IN DLOAD FOLDER BUT IT SAYS STEP 2/2 UPDATE FAILED . I TRIED FIRMWARE VERSION B182 BUT STILL SAME ERROR. I TRIED MANY THINGS ALMOST EVERY . FIRMWARE I WAS ACTUALLY USING B192 BUT IS NOT AVAILABLE
PROBLEMS

BLUE SCREEN
NO RECOVERY
NO FAST BOOT
UPDATE FAILED
WARRANTY VOID :(
PLEASE IF ANY ONE KNOW HOW TO SOLVE THIS PROBLEM ANY HELP WILL BE GREATLY APPRECIATED :)
:)

  • 0

#2
kkkhawar

kkkhawar

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Y300 ASCEND HUAWEI U8833
[size="4"]IS THERE NO ONE . WHO KNOW ANYTHING ABOUT BRICKED DEVICES :/ :angry:[/size]

  • 0

#3
Tommy21

Tommy21

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 94 posts
Did you try to pull out the battery,after that try to go to recovery?

  • 0

#4
Pazzie

Pazzie

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Devices:Huawei Y300
Are you sure fastboot isn't enabled?

After a failed update, I was also stuck on a screen with (if I remember it correctly) an E Mobile logo and blue background.
I was able to connect the phone to my computer and flashed TWRP-LEWA.

http://huawei-y300.t...ascend-y300-all
You could try to follow step 3 and start with "3. Connect your phone to your computer.".

  • 0

#5
kkkhawar

kkkhawar

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Y300 ASCEND HUAWEI U8833
THanKS FOR REPLY :)
I HAVE TRIED EVERY THING SUGGESTED ABOVE . BUT UNFORTUNATELY CANT UNBRICK IT BACK TO LIFE .
DIFFERENCE BETWEEN HARD BRICK AND SOFT BRICK IS . HARDBRICKED MEANS NOTHING NO DISPLAY BUT MY SET GIVES DISPLAY BLUE SCREEN PINK SCREEN . BUT NO FAST BOOT AND NO RECOVERY :'(

  • 0

#6
Pazzie

Pazzie

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Devices:Huawei Y300
Did you also tried firmware version B175?

Maybe this topic (http://www.modaco.co...d-on-g510-0200/) can help you. It's about a similar phone:

Guys I think I fugured it out :P ... none of the firmwares worked with me because you have to find the exact firmware for yr phone. You can find it in the settings menu -> all about phone. It looks like this:


  • 0

#7
kkkhawar

kkkhawar

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Y300 ASCEND HUAWEI U8833
Thank You dude You HElped alot . But firmware i was using was b190 or b192 and both of them are not available on internet . google disappointed me and also huawei :(

  • 0

#8
velo85

velo85

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

tray this rom  http://www.ulozto.ne...ec40d001-ta-rar

dload on sd and vol +  vol - power on


  • 0

#9
avenir791

avenir791

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Devices:Huawei Ascend Y300

I have the same problem I tried the stock roms  B175, B194,  and others and the update fail every time


  • 0

#10
danny19901

danny19901

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 422 posts
  • Gender:Male
  • Location:3 Gray Street
  • Interests:Modding, coding, hacking anything to do with computers or phones also jailbreaking love music like walking etc...
  • Devices:LG optimus 4X HD P880
  • Twitter:@danny19901

Thank You dude You HElped alot . But firmware i was using was b190 or b192 and both of them are not available on internet . google disappointed me and also huawei http://www.modaco.co...MO_DIR#/sad.png

You could try fastboot if can't access fastboot I would recommend getting a fastboot/factory cable they cost a few quid but may fix your device its worth the try as it forces your device to enter fastboot mode

  • 0

#11
danny19901

danny19901

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 422 posts
  • Gender:Male
  • Location:3 Gray Street
  • Interests:Modding, coding, hacking anything to do with computers or phones also jailbreaking love music like walking etc...
  • Devices:LG optimus 4X HD P880
  • Twitter:@danny19901
Or try a usb JIG

  • 0

#12
aghahadi

aghahadi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:b7300

Hi dude did you repair your device?

how?

i have the smae problem!


  • 0

#13
Domino2115

Domino2115

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 355 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia-Košice
  • Devices:Huawei ascend y300,xperia tipo
Make on sd folder and name it dload download firmware from huawei website put update.app to dload folder then push volume - and + and here you go

  • 0

#14
Domino2115

Domino2115

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 355 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia-Košice
  • Devices:Huawei ascend y300,xperia tipo
+power button i forgot sorry lol

  • 0

#15
Jairus1998

Jairus1998

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts
  • Gender:Male
  • Location:Earth
  • Interests:Modding and Hacking
  • Devices:HUAWEI ASCEND Y300-0100

can I know how to restore. I'm a 16years kid and still a newbie. My phone was hard bricked so can I know how to recover it. thanks for you support


  • 0

#16
Domino2115

Domino2115

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 355 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia-Košice
  • Devices:Huawei ascend y300,xperia tipo
Now is working ur phone that u want to rwstore?

  • 0

#17
pragyavan

pragyavan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Huawei c8815

I am also facing same problem, cannot go into recovery, stock firmware show update fail in step2.  only blue screen or pink screen.  no adb driver loading and no fastboot


  • 0

#18
Arlindo Alves Ferrreira Jr

Arlindo Alves Ferrreira Jr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OMNIA 2 GT-I8000L

Ola, tenho um OMNIA 2 TRAVADO NO ALINHAMENTO DE TELA, alguém sabe uma solução?


  • 0

arlindorenascer


#19
nokiaman2002

nokiaman2002

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:htc tytn2

I have the very same problem. NO fastboot. I turn the phone on, get HUWAEI logo, then blue screen. I have tried fastboot mode - nothing. NO recovery either. I have tried just about every ROM going for the Y300-0100 with no luck. Always fails 1/3 through. I also have no writing saying "firmware update" just the progress bar in the middle. If anyone can point me in the right direction I would be pleased. It had stock B194 on before all this and I have tried flashing that too. Same result!


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users