Jump to content


Photo

[Stock ROM] Huawei Y300 B194 Repack


84 replies to this topic

#61
Laximus

Laximus

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary/Budapest
  • Devices:Y300-0100
Sorry, but I noticed this later:

"people can flash this to remove it straight after flashing the rom
Posted Image remove_su_binary.zip 142.12K "

=)

And I did it after midnight and I was tired, so maybe thats why a missed it. But meanwhile I solved the root acces.

And thanks again!!! =)

  • 0

#62
dexterul

dexterul

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Devices:Huawei Ascend Y300-0100
  • Twitter:@dexterul
hi guys , im the owner of an y300 with SymAnd V1 178 , and its great , it has stock toggles , and stuff , but i thought i should be moving forward to a more advanced version , however im new to this whole flashing and wiping stuff , after i full wipe and recover this version , how can i manually/ separately install (flash) other stuff like stock toggles (since it appears it doesnt have them) , 720p video recording and stuff like that ? can someone give a tutorial link for this kind of operations ? and if possible the link for this separate "addons" ? antutu - 6133 ( kinda lame ) but phone works fine , battery hmm 6/10 , viber mic doesnt work , sdcard isnt recognized , but thats probably because it isnt a kingston or sandisk .


P.S. Be gentle .. it took me 2 days to figure out how to install twrp 2.5 :D

  • 0

#63
Knurlhelm

Knurlhelm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:Y300-0100

Warning.
Tried this this morning. Did a full wipe, flashed the rom then flashed the cust.zip.

Booted fine, but no toggles... and was significantly slower than without flashin the cust. But also no root (has to install SuperUser) and worst of all it removed my recovery, so I couldn;t boot into recovery - had to re-flash recovery from my PC.


hmm that's odd, you didn't wipe or factory reset AFTER installing the universal vendor right? cuz if you do any of those the partition will get wiped so no vendor for you rofl, and the system will always start slow on my experience. today I got 7676 on AnTuTu

Also, I lost root access after restoring a backup, which I solved using a root uninstaller to remove superSU and install SuperSU 1.25 from TWRP, I did the universal vendor stuff after I was already using the rom, it made my phone factory reset and I recovered my toggles, so I don't know if you used it correctly, but you could try checking for another universal vendor, the SymAnd didn't worked for me tbh so I used the one I linked.

hi guys , im the owner of an y300 with SymAnd V1 178 , and its great , it has stock toggles , and stuff , but i thought i should be moving forward to a more advanced version , however im new to this whole flashing and wiping stuff , after i full wipe and recover this version , how can i manually/ separately install (flash) other stuff like stock toggles (since it appears it doesnt have them) , 720p video recording and stuff like that ? can someone give a tutorial link for this kind of operations ? and if possible the link for this separate "addons" ? antutu - 6133 ( kinda lame ) but phone works fine , battery hmm 6/10 , viber mic doesnt work , sdcard isnt recognized , but thats probably because it isnt a kingston or sandisk .


P.S. Be gentle .. it took me 2 days to figure out how to install twrp 2.5 :D


for the toggles I used Universal Vendor, worked fine for me but didn't worked for the guy I quoted above, and it will wipe your apps and stuff, so make a backup if you don't already have one, the AnTuTu score is kinda lame, I never got less than 6400 with this rom.

if you wanna install the universal vendor the steps are as follow:

1.- turn off the phone (I mean really, not the hibernation of huawei devices)

2.- press power+volume up untill you're in TWRP

3.- Press Install

4.- search for the Universal Vendor

5.- swipe to install

6.- reboot

7.- curse the world cuz the phone has no apps

8.- be happy cuz you at least got your toggles


Note: This will work only UNTIL you do a factory reset or a wipe, if you do one of those, you'll have to do it all over again


If you have the stock config and want to increase performance try the following:

Install Nova Launcher or Nova Launcher Prime
To stop the Huawei locker and launcher:

1.- Config

2.- Manage Apps

3.- All

4.- Search Huawei locker

5.- Force close

6.- the button that's on the right of force close (I guess it's disable on your case)

7.- find Huawei Home or Home Huawei (can't remember and I deleted the app after this worked)

8.- Force close (and while you're at it clear the cache)

9.- press the "desktop" button, a choice button should appear now, pick Nova and set it to Always

10.- go to security, lock type, huawei unlock (since the service is stopped this will trigger the google unlock)

11.- press "desktop" button for 5 seconds and clean it all


Now you should have a better launch and lock process so test AnTuTu again (check how hot is the phone tho, if the phone was working too much your ranking will be shitty)

Now, for the guys who likes to be in trouble:

1.- get Uninstall Master

2.- delete the Huawei locker and launcher

3.- delete the system apps you don't use -JUST THE ONES YOU KNOW YOU DON'T USE, LIKE GOOGLE+ OR CHROME, NOT RANDOM SYSTEM APPS-


Note: This is -kind of- dangerous since you will see a little performance increase with 2+ those out (but when you do a factory reset or a wipe you'll have no launcher), so you'll have to go to the play store on your desktop computer and install Nova Launcher remotely, when you have the launcher you can be happy, so remember the risk/pain in the ass before doing this


Edited by Knurlhelm, 05 September 2013 - 05:46 PM.

  • 0

#64
dexterul

dexterul

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Devices:Huawei Ascend Y300-0100
  • Twitter:@dexterul
i dont like nova launcher and apex launcher and any of those crappy launchers , i personally use Next 3d free launcher ... im not searching only for a better antutu score
questions : 1 whats universal vendor and where i find it ? cuz google has no idea :)
2 how do i install it ? cuz i dont think you are giving me all the steps ...

thank you for the prompt response

  • 0

#65
Knurlhelm

Knurlhelm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:Y300-0100

i dont like nova launcher and apex launcher and any of those crappy launchers , i personally use Next 3d free launcher ... im not searching only for a better antutu score
questions : 1 whats universal vendor and where i find it ? cuz google has no idea :)
2 how do i install it ? cuz i dont think you are giving me all the steps ...

thank you for the prompt response


I posted the universal vendor like a page ago man rofl, and I got it from google, but here it is: Universal Vendor
btw I think I made pretty clear how to install it :S, what would your question about the steps be? (or where do you think it lacks information?)

PS: If you don't like nova launcher install the launcher you want (nova, apex, next 3d), just stop the huawei process, dunno how Next 3D is with performance tho, never tried it
PS: Nor nova nor Apex are crappy at all man, I personally like nova better but both launchers are awesome

Edited by Knurlhelm, 05 September 2013 - 06:11 PM.

  • 0

#66
ZolaIII

ZolaIII

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 900 posts
  • Devices:Huawei Y300-100
This firmware update is based on B178 so there is a good chance that you will not need a universal vendor & do try this launcher
https://play.google....ndroid.launcher

  • 0

#67
dexterul

dexterul

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Devices:Huawei Ascend Y300-0100
  • Twitter:@dexterul
so .. what do i do with the zip file ? where do i put it ? internal memory or external memory ? twrp folder?

as ive said im not that good at installing stuff on phone

@zola , i will try it , thanks for recomandation

  • 0

#68
Knurlhelm

Knurlhelm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:Y300-0100

so .. what do i do with the zip file ? where do i put it ? internal memory or external memory ? twrp folder?

as ive said im not that good at installing stuff on phone

@zola , i will try it , thanks for recomandation


I personally put it on a folder I created named ROMs, but it's a flashable zip, it honestly doesn't matter where you put it, you just place it on your sd or phone and search for it on TWRP


PS: Tried both launchers, the performance is similar in both, the Next 3D one has some good options but it is too... sparkly, so I'm gonna have to keep playing with it to know if I can get it like I want to :B, anyway, my perfomance with the launchers were:

Perfect Launcher ~7350
Next 3D Launcher ~7430

with Nova I've got 7676 but I've had it most time, so it behaves better

Edited by Knurlhelm, 05 September 2013 - 07:04 PM.

  • 0

#69
ZolaIII

ZolaIII

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 900 posts
  • Devices:Huawei Y300-100
I prefer in launcher performance & experience the gain in games is to little for something useful. The only launcher that hawe smaller memory usage then EmotionUI is smart launcher (that is if you don't use widgets) and It's very practical bat minimalistic.
The every never launcher with api level 16 or never will be faster then older ones on JB.

Edited by ZolaIII, 05 September 2013 - 08:27 PM.

  • 0

#70
Sigray

Sigray

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 133 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
After flashed this rom, i lost the custom recovery. Tried to install TWRP again but i cant boot into it....What should I do?

  • 0

#71
Clarkiieh

Clarkiieh

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 posts
  • Devices:Huawei Ascend Y300

After flashed this rom, i lost the custom recovery. Tried to install TWRP again but i cant boot into it....What should I do?


Try through adb?

  • 0

#72
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,881 posts
  • Gender:Male
  • Location:Googleplex
  • Interests:Space
  • Devices:Moto X

After flashed this rom, i lost the custom recovery. Tried to install TWRP again but i cant boot into it....What should I do?


flashing this rom (the .zip) was not what removed your recovery i can assure you that, as the updater scrip does not touch the recovery partition.

what ever you flashed in addition to the .zip is what would of caused that to happen.

  • 0

#73
Knurlhelm

Knurlhelm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:Y300-0100

flashing this rom (the .zip) was not what removed your recovery i can assure you that, as the updater scrip does not touch the recovery partition.

what ever you flashed in addition to the .zip is what would of caused that to happen.


I have the idea that the SU removal may be the one causing some of their problems (since I've flashed every other thing on this thread and I never got a problem), I think someone said that the zip to remove the binaries also made him lost TWRP, that may be the case (just a guess, I got the system working just as I want to right now so I don't really want to try the zip rofl)

  • 0

#74
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,881 posts
  • Gender:Male
  • Location:Googleplex
  • Interests:Space
  • Devices:Moto X

I have the idea that the SU removal may be the one causing some of their problems (since I've flashed every other thing on this thread and I never got a problem), I think someone said that the zip to remove the binaries also made him lost TWRP, that may be the case (just a guess, I got the system working just as I want to right now so I don't really want to try the zip rofl)


the zip i provided to remove the su binary also does not touch the recovery partition, take a look at the updater-script and you will see.

the only thing that could be removing the recovery is the cust.zip people are using to get working toggles, but i have not looked at that so can't be sure


i'm just going of this post on the other page.
http://www.modaco.co...40#entry2154934

No, the issue is that if you install the cust.zip, you lose root so need to install superuser to restore it. You also lose the recovery partition, so need to reflash that if you want to do anythign else.


  • 0

#75
Knurlhelm

Knurlhelm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:Y300-0100
I did use the ROM, then used huawei backup to restore muy años, doing that I bugged SU, I fixed that with universal uninstaller and flashing it back from recovery, I deleted some google and huawei apps and then flashed the vendor, the zip made a factory reset but i got the toggles, so i charged the apps again and kept my configuration, but i never lost my Twrp

  • 0

#76
moochermick

moochermick

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei g300, g510
That universal cust.zip removed twrp for me, it was fine before I flashed that.

  • 0

#77
nirmalbalaji

nirmalbalaji

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • Gender:Male
  • Location:Salem
  • Devices:Moto G
  • Twitter:@NirmalBalaji
Any one got the Stock Notification Toggles without the Universal Vendor?

  • 0

#78
Knurlhelm

Knurlhelm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:Y300-0100

Any one got the Stock Notification Toggles without the Universal Vendor?


I think the toggles are not included, and for some reason the vendor only worked for me :S, to everyone else it's removing TWRP for some reason

  • 0

#79
mofoleone

mofoleone

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:huawei y300-0100

Hi there, I have big problem with my huawei.

Rooted it few days ago, rooted and it worked like a charm. Decided to install some custom ROM and all hell broke lose. It's laggy, messy, one word => bad!

I decided to flash back stock rom and did everything as I should.
Put on SD card folder dload inside update.app and turn off. Volume up/down and turn on till installation starts.

Installation started.................2/2 came and UPDATE FAILED?
Please help I am without phose basically now -.-


  • 0

#80
maniv

maniv

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • Gender:Male
  • Devices:S4 & Huawei P6
Hi Tillaz,
 
I have a Y300 UK with CyanogenMod 10.1 Build R14 [06/11/13] ROM, which has generated a hardware fault, I therefore would like to get it to stock so that I can get it repaired by O2.  Will this ROM do it for me and other than installing 'remove_su_binary.zip' would I have to do anything else?

Edited by maniv, 15 November 2013 - 08:48 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users