Jump to content


Photo

Jiayu G3 microphone problems

- - - - -

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
reganlives

reganlives

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Jiayu G3 (Blackberry for work)
Hi guys,

I've noticed over the past couple of days since returning from holiday in the Dominican republic that my microphone doesn't seem to be working properly. I've taken a few calls and people aren't able to hear me but earlier on I put it on speaker and they were then able to hear me. How can I fix this?

  • 0

#2
zppinto

zppinto

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade/Sapo a5

I found this a couple days ago... Have you ever tried this?
 

- Install the Mobileuncle MTK Tools
- Go to Engineer Mode (MTK)

- Go to Audio->Normal Mode->Type->Mic->Level
- Configure the 6 levels according to this:
  - Level 0 to 255

  - Level 1 to 235

  - Level 2 to 215

  - Level 3 to 205

  - Level 4 to 195

  - Level 5 to 185

  - Level 6 to 175

If you change this configurations then post you feedback.


  • 0

#3
reganlives

reganlives

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Jiayu G3 (Blackberry for work)

Cool, I'll give that a go but what do those settings do?


  • 0

#4
zppinto

zppinto

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade/Sapo a5

They increase the microphone volume!


  • 0

#5
dreis911

dreis911

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 285 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:SAPO a5 (ZTE Blade)

Is your problem solved?

I'm interested because I'm thinking in buying one of these phones.

Thanks in advance.


  • 0
Being part of a community, is not about how much we can take, but how much we can give!

#6
reganlives

reganlives

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Jiayu G3 (Blackberry for work)
I haven't even had a chance to make the changes yet. Will try it this week

  • 0

#7
razorinc

razorinc

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

I had a sam problem, data cable was damaged... Change it, now it works


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users