Jump to content


Photo

Y300 UPDATE B197


  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#21
nirmalbalaji

nirmalbalaji

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • Gender:Male
  • Location:Salem
  • Devices:Moto G
  • Twitter:@NirmalBalaji

Hi

The update app version of B197 consistently fails to Install. Mine is a Y300-0100 on B186, bought in the UK from Carphone Warehouse. Its got a Tesco sim in it. Its not been unlocked or rooted.

Any thoughts?

Gareth

UPDATE.APP will fail to install or show a pink screen most of the time if the firmware is from some other region.


  • 0

#22
Mandopicker101

Mandopicker101

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Edinburgh, Scotland
  • Devices:Huawei Ascend Y300
 

UPDATE.APP will fail to install or show a pink screen most of the time if the firmware is from some other region.

 

Aha! Great, thanks. Rooting here I come...

  • 0

#23
nirmalbalaji

nirmalbalaji

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • Gender:Male
  • Location:Salem
  • Devices:Moto G
  • Twitter:@NirmalBalaji

Any one found the region of B197 firmware?


  • 0

#24
Y300-0100

Y300-0100

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 574 posts
  • Gender:Male
  • Location:Montenegro
  • Devices:Y300-0100

 

 

Any one found the region of B197 firmware?

 

According to http://translate.goo...re-b175-13.html

if your phone has one of this original firmwares

 

U8951V100R001C00B101

-Y300-0100V100R001C00B172
Y300-0100V100R001C00B174
Y300-0100V100R001C00B176
Y300-0100V100R001C00B178
Y300-0100V100R001C00B180
Y300-0100V100R001C00B182
Y300-0100V100R001C00B184
Y300-0100V100R001C00B186
Y300-0100V100R001C00B188
Y300-0100V100R001C00B190
Y300-0100V100R001C00B192
Y300-0100V100R001C00B194
Y300-0100V100R001C00B195
Y300V100R001C00B196-
Y300V100R001C00B197

you can upgrade your firmware.

But I have not test it.


Edited by Y300-0100, 03 October 2013 - 08:22 PM.

  • 0

Anyone want to improve something (or know how to fix something and he is willing to do it ) with LiquidSmooth ROM be my guest. Suggestions (commit) here: https://github.com/Y300-0100
 


#25
nirmalbalaji

nirmalbalaji

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • Gender:Male
  • Location:Salem
  • Devices:Moto G
  • Twitter:@NirmalBalaji

I just asked about the origin of the firmware. For example B190 Middle East Firmware, B196 Northeast Europe. Not the upgrading process.


  • 0

#26
Y300-0100

Y300-0100

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 574 posts
  • Gender:Male
  • Location:Montenegro
  • Devices:Y300-0100

Edited by Y300-0100, 05 October 2013 - 05:28 PM.

  • 0

Anyone want to improve something (or know how to fix something and he is willing to do it ) with LiquidSmooth ROM be my guest. Suggestions (commit) here: https://github.com/Y300-0100
 


#27
pulautikus

pulautikus

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Hey guys. Just started using Y300 yesterday and currently it's on B195.

I wanna upgrade to B197 but the update.app link from android.hilfe is too slow.

 

Would greatly appreciate if you guys could provide me a download link via dropbox, megashare etc etc.

 

Still waiting for bootloader unlock code from Huawei.

 

Cheers!


  • 0

#28
Y300-0100

Y300-0100

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 574 posts
  • Gender:Male
  • Location:Montenegro
  • Devices:Y300-0100

Hey guys. Just started using Y300 yesterday and currently it's on B195.

I wanna upgrade to B197 but the update.app link from android.hilfe is too slow.

 

Would greatly appreciate if you guys could provide me a download link via dropbox, megashare etc etc.

 

Still waiting for bootloader unlock code from Huawei.

 

Cheers!

try this one

http://www.androidwo...7-stock-121415/


  • 0

Anyone want to improve something (or know how to fix something and he is willing to do it ) with LiquidSmooth ROM be my guest. Suggestions (commit) here: https://github.com/Y300-0100
 


#29
Tawsifp

Tawsifp

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts

Will my internal SD card get wiped if i flash this ROM?


  • 0

#30
newestuser

newestuser

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Devices:Huawei Y300

Will my internal SD card get wiped if i flash this ROM?

 

no


  • 0

#31
newestuser

newestuser

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Devices:Huawei Y300

I have installed B197 over B194 (czech version i think) and seems B194 had more free ram. Futhermore there are no full animation options in developers settings, but there are toggles.

 

Question. Are there toggles, all 3 animation settings on B196? and aproximatly how much free ram you have on the rom ? :)


  • 0

#32
SH3H1

SH3H1

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Xiaomi Redmi 1S

no


Don't say without reading lol. It is internal storage, which will be wiped after flashing update.app

  • 0

#33
newestuser

newestuser

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Devices:Huawei Y300

Don't say without reading lol. It is internal storage, which will be wiped after flashing update.app

 

Internal memory :) not sd card :) as i understand the guy asked about SD card :)


  • 0

#34
waqqasar

waqqasar

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HUAWEI Y300-0100

Just a noob here, updated my y300 to B197 from B190 using local update method. worked like a charm. Don't know about B194/B196 but it seems improved my RAM usage.


  • 0

#35
ammujee

ammujee

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:HP ipaq 512
Can anyone make and upload an all-in-one flashable rooted zip file with all fixes and twrp recovery?

  • 0

#36
Jelly Bean

Have any body G510-0200 middle esat (B193)?


Edited by Jelly Bean, 13 November 2013 - 05:23 PM.

  • 0

#37
learhackna

learhackna

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:Y300-0100

I just flash it too. Same problem with notification toggles

edit>
I just wipe all except system. Then restore all except the system and boot from my previous backup and notification toggles is there so as everything else from my backup...


  • 0

#38
learhackna

learhackna

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:Y300-0100
how exactly did u do all this, am a noob to all this. and does it require rooting?

  • 0

#39
learhackna

learhackna

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:Y300-0100

I just flash it too. Same problem with notification toggles

edit>
I just wipe all except system. Then restore all except the system and boot from my previous backup and notification toggles is there so as everything else from my backup...


  • 0

#40
learhackna

learhackna

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:Y300-0100
how exactly did u do all this, am a noob to all this. and
does it require rooting?

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users