Jump to content


Photo

Stock Hudl ROM for RKTools [updated: latest available ROM 20131016.200812]

- - - - -

  • Please log in to reply
93 replies to this topic

#21
h4x0rm1k3

h4x0rm1k3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:ZTE Blade

Hi all, I've just been given 2 of these tabs to root and have run into problems! Basically, they came to me stock so I thought 'great, flash the rooted stock rom with RKtools' so, I did that and after it was done it told me there was a 1.3 update which I tried to download but in CWM it threw up an error! So, after trying a couple of times unsuccesfully I flashed the stock rom in this post to try the Kingo rooting method but again I get stuck at the 1.3 update screen and this time when it restarts I get an android on screen with a yellow triangle which has an exclamation mark in it! So, something obviously isn't being put back to stock with the above rom! Why on earth would Tesco force people to update, it should be the persons own choice if they do or not!

Anyway, does anyone have the 1.3 full stock rom available to download anywhere? At least from there it would bypass the stupid update screen! If not then does anyone have any ideas what to try next or know of any ways to bypass the lock screen? I'm seriously at a loss what to try now because I can only see it causing more problems if I keep at it!

 

Many thanks in advance


  • 0

#22
SifJar

SifJar

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Devices:HTC Explorer

What was the error in CWM? Saying "there was an error", but not giving details isn't overly helpful I'm afraid. It's possible we may be able to help you overcome that error and flash the 1.3 update with CWM.


  • 0

#23
h4x0rm1k3

h4x0rm1k3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:ZTE Blade

I'll find out for you, give me 10 mins and i'll be back. @Glossywhite, how are they not forcing you? There's no way around NOT updating therefore they ARE forcing you to update otherwise i'd have just ignored it and gone about my business rooting! I never said I tried to manually download update 1.3, I said that when I turned the HUDL back on that it asked me to update to 1.3 after the wifi key entry screen, there's no other button or anything else you can do apart from click on the download button! Try for yourself and then tell me i'm wrong!


  • 0

#24
menace1944

menace1944

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeenshire
  • Devices:Tesco Hudl, Samsung Galaxy SII
The good news is that my hudl is still rooted after installing the 1.3 update.

  • 0

#25
h4x0rm1k3

h4x0rm1k3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:ZTE Blade

CWM based recovery modified by androtab.info v6.0.3.1

E:Invalid command argument

Finding update package...

Opening update package...

Verifying update package...

E:failed to verify whole-file signature

E:signature verification failed

 

It also has the usual loads of No's with one Yes - Install untrusted zip with options to go back.

I've also tried resetting file permissions too but nothing! with the following extra error -

 

Installing update...

assert failed: getprop("ro.product.device") == "ht7s3" II            getprop("ro.build.product"

) == "ht7s3"

E: Error in /cache/update.zip

(status 7)

Installation aborted

 

This is with the Tabbiedroid rom with CWM. With the stock rom from this thread all I get is a standard 'error' only with no other info!

 

Hope this helps someone resolve this issue! I did notice someone had made a thread earlier with the 16mb 1.3 update file so maybe someone can do something with that, doubt it though 'cos no way to install it with no way to install from external SD Card!


  • 0

#26
CaptainMidnight

CaptainMidnight

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 326 posts
  • Gender:Male
  • Location:Northeast
  • Devices:hudl1/2, HTC One S, M8 Box
OK, maybe for existing hudl users, who have already downloaded the previous update when we first turned on / configured our hudls this update maybe classed as optional. As I've explained on the new ota update thread - I did an 'update check' and it was my 'option' to download or ignore. It just failed on mine due to previous rooting etc, but I was ultimately left back where I was before - still rooted on the the previous build no.

  • 0

#27
h4x0rm1k3

h4x0rm1k3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:ZTE Blade

I think the only way i'm gonna get round this is to go find a big field somewhere where there's no wifi signals! Surely if it can't find any wifi signals then it can't check for updates! If I can manage that and get to the desktop then i'll be alright but trying to find a field big enouigh in Birmingham without wifi signals ain't gonna be easy! Is there no way to turn wifi off just until the startup process is finished? I've gotta say that it's gonna updet a few kiddies at Xmas, especially if they have no access to internet! Imagine getting up on Xmas morning, unwrapping your new tab only to find you have to update the damn thing on Xmas day!


  • 0

#28
h4x0rm1k3

h4x0rm1k3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:ZTE Blade

Thankyou Glossywhite, I read and responded to your PM, couple of questions in there too which i'll also throw out there for all to see just in case someone can point me in the right direction.

Basically, i'm guessing that the 1.3 update file that Glossywhite uploaded earlier today is just a patch file so is there a way of patching the 1.0 stock rom from this thread with the patch info from the 1.3 update? If there is then could somebody maybe point me in the right direction? I don't mind reading and learning and if I manage to get anything from it i'll upload all my findings so that it might help others avoid the 1st setup issue i've been facing!

 

Many thanks in advance


  • 1

#29
SifJar

SifJar

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Devices:HTC Explorer

From a quick bit of analysis on my part, it seems that the update is basically a series of patches for various apps, libraries etc. with a ".p" extension. Looking at the header of these files, they appear to be in a variety of formats of patch. I'm not aware of any PC tool capable of handling all these patch formats. There is a binary on Android devices called "applypatch" which handles these files during the update process. It might be possible to write a script to run on the Android device which would pull the necessary files from the installed OS, patch them and save them to your SD card, from where you could then copy them to your computer and put them into a ROM. I can't seem to find any automated way to apply the update ZIP to a stock ROM from a computer, unfortunately. That's not to say there isn't one out there though.


  • 0

#30
Simon O

Simon O

    @flibblesan

  • Assistant Admin Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,697 posts
Thread has been cleared up. Stop fighting, insulting, arguing etc with each other.

  • 2

#31
glossywhite

glossywhite

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,017 posts

Love the way the mods appear at random, after being almost invisible for weeks on end. This is the most unusual forum for moderation - it seems to be almost one month between moderated comments - not that it is good to have heavy-handed mods like some forums... just amusing that virtually no moderation seems to happen much  :P


Edited by glossywhite, 01 November 2013 - 12:31 AM.

  • 0

#32
h4x0rm1k3

h4x0rm1k3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:ZTE Blade

This issue has now been cleared up and a workaround/fix of sorts has been released in the form of Tabbiedroid v1.5 which can be found here - http://www.modaco.co...-rom/?p=2170430 .

This came about from what I originally found out and what GlossyWhite posted about in another thread, I just took it upon myself to do the final work to it and  re-package the rom up in a format that rktools v1.7 can use so it's easily usable by anyone who can use rktools basically! Big thanks to PaulOBrien, GlossyWhite & Hal2710, without you I wouldn't have been able to work it out for myself or have a rom to work on as a base!


Edited by h4x0rm1k3, 01 November 2013 - 11:55 AM.

  • 0

#33
CaptainMidnight

CaptainMidnight

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 326 posts
  • Gender:Male
  • Location:Northeast
  • Devices:hudl1/2, HTC One S, M8 Box

For anyone who maybe interested, I'm in the process of creating a stock v1.3 hudl ROM image i.e. build JDQ39.20131016.200812  :D

 

I have all the individual .img partitons from a newly updated then data cleared hudl. Just figuring out how to create the individual image, containing the individual images and ensuring it's RKTools functional.... :ninja:

 

Just saves having to revert to the original ROM on the first post of this thread (personally prefer to reflash via rkflashtool with my previous backups etc but can see this being useful to others), but wants to start modding from this build as apposed to the originl  :wacko:

 

07/11 Update: -

 

Ok here you go: hudl.20131016.200812.stock.zip 

MD5 hash: f694ce21056260db8ae0e5cc9f1a4431

 

I've personally not tried this with RKTools yet, but I believe it's puka as the individual .img files within the main .img file have been fully backed-up restored via rkflashtool in linux on my hudl. File is still uploading and should be live in approx 1hr from now (i.e. after 23:20).


Edited by CaptainMidnight, 07 November 2013 - 10:09 PM.

  • 1

#34
darrellr

darrellr

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 74 posts

For anyone who maybe interested, I'm in the process of creating a stock v1.3 hudl ROM image i.e. build JDQ39.20131016.200812  :D

 

Ok here you go: hudl.20131016.200812.stock.zip

MD5 hash: f694ce21056260db8ae0e5cc9f1a4431

 

 

Flashed this via Windows and all seems well. Thanks for the effort.

 

AnTuTu shows an increase of 500 points from previous run on the original ROM.

 

Original: 18500

1.3 Stock: 19000


Edited by darrellr, 19 November 2013 - 05:40 PM.

  • 1

#35
revomikey101

revomikey101

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:tesco hudl

For anyone who maybe interested, I'm in the process of creating a stock v1.3 hudl ROM image i.e. build JDQ39.20131016.200812  :D

 

I have all the individual .img partitons from a newly updated then data cleared hudl. Just figuring out how to create the individual image, containing the individual images and ensuring it's RKTools functional.... :ninja:

 

Just saves having to revert to the original ROM on the first post of this thread (personally prefer to reflash via rkflashtool with my previous backups etc but can see this being useful to others), but wants to start modding from this build as apposed to the originl  :wacko:

 

07/11 Update: -

 

Ok here you go: hudl.20131016.200812.stock.zip

MD5 hash: f694ce21056260db8ae0e5cc9f1a4431

 

I've personally not tried this with RKTools yet, but I believe it's puka as the individual .img files within the main .img file have been fully backed-up restored via rkflashtool in linux on my hudl. File is still uploading and should be live in approx 1hr from now (i.e. after 23:20).

 

 

 

 

This is wonderful, thank you so much, i flashed through windows 7 and it took my root away and put it back to stock v1.3, you sir are magnificent. thank you very much.


Edited by revomikey101, 19 November 2013 - 06:15 PM.

  • 0

#36
blinkydamo

blinkydamo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:North East Wales
  • Devices:Samsung S3 - Tesco Hudl

Could someone please tell me if the rom on the first post is a completely stock un-rooted rom?

 

I am trying to build a custom rom and I think I need to use a completely stock base.

 

Cheers

 

Blinky


  • 0

#37
CaptainMidnight

CaptainMidnight

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 326 posts
  • Gender:Male
  • Location:Northeast
  • Devices:hudl1/2, HTC One S, M8 Box

Both the 1st post and my post (33) are un-rooted stock roms. - so both are completely stock, with the latter being the most uptodate: -

 

Paul's is the original build 20130923.020558 and mine is the updated build 20131016.200812.


  • 0

#38
revomikey101

revomikey101

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:tesco hudl
Captain midnights rom is the latest unrooted rom in its raw form, its the one that i am running after encountering rooting issues and believe me its a flawless perfect rom that has put my hudl back to stock format without the update loop issue that is mentioned through out various threads. Great download and highly recommended. Captain, there's an engagement ring in the post, xxxxxx. Lol.

Edited by revomikey101, 22 November 2013 - 07:34 PM.

  • 0

#39
dmm1000

dmm1000

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Y300

hi folks getting this error in attached pic - when trying to restore to stock using captain midnight rom - applying flash to a rooted hudl

see attached pic thanks - any ideas ?

 

problem downloading IDB it says

 

Attached Files


  • 0

#40
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,455 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@@paulobrien
I'll update this to 1.3 now I've finally got round to updating my Hudl. :-)

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users