Jump to content


Photo

Root your Moto G - option 1: Superboot


  • Please log in to reply
180 replies to this topic

Poll: Rooting Poll (110 member(s) have cast votes)

How did root go for you?

  1. Rooted OK, Windows (49 votes [44.14%])

    Percentage of vote: 44.14%

  2. Root didn't seem to work, Windows (37 votes [33.33%])

    Percentage of vote: 33.33%

  3. Rooted OK, Mac (4 votes [3.60%])

    Percentage of vote: 3.60%

  4. Root didn't seem to work, Mac (6 votes [5.41%])

    Percentage of vote: 5.41%

  5. Rooted OK, Linux (11 votes [9.91%])

    Percentage of vote: 9.91%

  6. Root didn't seem to work, Linux (4 votes [3.60%])

    Percentage of vote: 3.60%

Vote Guests cannot vote

#41
a1Pha

a1Pha

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Devices:Motorola Moto G
  • Twitter:@dstoro

Just out of interest does doing a full flash re-lock the bootloader?

 

Nope.


  • 0

#42
Samlock

Samlock

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 141 posts

Got a Tesco handset arriving in the next few hours - if you want anything from a stock one let me know! Will be trying this as soon as it's out of the box and unlocked :)


  • 0

#43
terminal 7

terminal 7

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW-UK
  • Interests:Phones,pc,mac,linux,android,osx,nothing else !
  • Devices:toomany-today-M-G
  • Twitter:@terminal7

You have the same problem as me. There is no solution yet.


I'm thinking the UK Tesco version is causing this problem. I may be wrong.

  • 0

#44
a1Pha

a1Pha

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Devices:Motorola Moto G
  • Twitter:@dstoro

I'm thinking the UK Tesco version is causing this problem. I may be wrong.

 

I am not from UK, I have the retail German version.


  • 0

#45
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,254 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien

Got a Tesco handset arriving in the next few hours - if you want anything from a stock one let me know! Will be trying this as soon as it's out of the box and unlocked :)


I have one coming today too...

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#46
packers77fr

packers77fr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Moto G

Hi Paul, 

 

May be our inderstanding, have you unlock bootloader with motorola website or by Superboot method ?


  • 0

#47
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,254 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Unlock bootloader from the Motorola website.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#48
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,254 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
I've updated the download to r2, which includes the Motorola version fastboot tools.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#49
ahac85

ahac85

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Devices:HTC DESIRE
  • Twitter:@nonn

Hi paul, i have a tesco 16gb version, just unbranded and then unlocked bootloader and now trying to root ....the r2 superboot has still not given me root :(


  • 0

#50
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,254 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien

Hi paul, i have a tesco 16gb version, just unbranded and then unlocked bootloader and now trying to root ....the r2 superboot has still not given me root :(


I'll check it out when I get mine.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#51
spike68

spike68

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

I'll check it out when I get mine.

P

Now that's the best droid news I have heard in a couple of years. Paul, it won't disappoint you :)

  • 0

#52
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,254 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
(I already have a generic G 8GB, but have a 16GB from Tesco en route...)

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#53
TescoHudl

TescoHudl

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 140 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Android Modding, Cars, Computers, Gaming, Photography
  • Devices:Motorola Moto G and Tesco Hudl

I still can't get the bootloader unlocked on mine, the website continues to tell me that the 'device does not qualify for bootloader unlocking'. I spoke to a Motorola agent today and he told me that the website is in the process of being updated, but i can't understand how there are some people here with the exact same phone as me, on Tesco PAYG, who have managed to do it no problem?? It's the 16GB model if that makes any difference...


  • 0

#54
ahac85

ahac85

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Devices:HTC DESIRE
  • Twitter:@nonn

I still can't get the bootloader unlocked on mine, the website continues to tell me that the 'device does not qualify for bootloader unlocking'. I spoke to a Motorola agent today and he told me that the website is in the process of being updated, but i can't understand how there are some people here with the exact same phone as me, on Tesco PAYG, who have managed to do it no problem?? It's the 16GB model if that makes any difference...

ive unlocked mine which is also from tescos, but i flashed the british retail stock rom first which can be done without unlocking bootloader. the motorola website first says its not supported and asks you to click on link to request code  and an email arrives a few mins later with your unique unlock code.


Edited by ahac85, 28 November 2013 - 02:44 PM.

  • 0

#55
Samlock

Samlock

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 141 posts

ive unlocked mine which is also from tescos, but i flashed the british retail stock rom first which can be done without unlocking bootloader. the motorola website first says its not supported and asks you to click on link to request code  and an email arrives a few mins later with your unique unlock code.

 

Confirmed - 16GB Tesco PAYG model :)

Flashed stock ROM from the sticky post, rebooted to Android then "adb reboot bootloader", followed the Moto instructions to unlock and got the email a few minutes later :) Just need to get root now...!

 

.:EDIT:.

 

Root didn't work. Eagerly awaiting updates :)


Edited by Samlock, 28 November 2013 - 04:46 PM.

  • 0

#56
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,254 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Just did the root on my Tesco 16GB and it worked (Mac!).

Flashed the UK retail ROM and about to try root again...

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#57
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,254 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
And that worked too! What gives?!?

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#58
Samlock

Samlock

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 141 posts

I'll try again now, got Mac and Windows... Will be back in a mo!


  • 0

#59
Samlock

Samlock

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 141 posts

Nothing on Windows, Mac...

 

Nothing :(


  • 0

#60
a1Pha

a1Pha

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Devices:Motorola Moto G
  • Twitter:@dstoro

Hmm... What is your phone saying in fastboot mode?
Mine (not working) is:

AP Fastboot Flash Mode (S)
40.19 (sha-1b44c96, 2013-10-16 16:47:58)
CPU: MSM8226 CS
eMMC: 8GB ID=15 RV=06 PV=02 TY=17
DRAM: 1024MB Samsung S4 SDRAM DIE=4Gb
Battery OK
Device is UNLOCKED. Status Code: 3

Edited by a1Pha, 28 November 2013 - 06:12 PM.

  • 0




4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users