Jump to content


Photo

Y300-0000 SIM card not recognized


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
mezzomondo

mezzomondo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Hi all,

 

I just unlocked my Y300-0000 (with the Huawei code following the tumblr), I installed CWM 6.0.0.4 an flashed the FusionX from here.

Since the first reboot the SIM card is not recognized and it still is, I've tried something like 5 or 6 ROMs.

 

I live in the UK, does anyone have a solution? (maybe it's a baseband problem?)

 

Thank you.

 

=== EDIT ===

 

The phone is the dual SIM model.


Edited by mezzomondo, 27 November 2013 - 11:18 PM.

  • 0

#2
tomtruckie

tomtruckie

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Devices:y300
Have you tried the other Sim slot. Also look for a rom that supports your dual sim phone. There is try a repack from your original update.app with the baseband left in.

Edited by tomtruckie, 27 November 2013 - 11:53 PM.

  • 0

#3
SH3H1

SH3H1

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,257 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Xiaomi Redmi 1S
These ROMs doesn't support dual sim version :(
Sad this happened to you.
Find update.app for your phone and force update.
This is the only choice for now :(
Someone found a solution to have one sim working but it's not a permanent solution.

  • 0

#4
mezzomondo

mezzomondo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Thank you for the answers. Can you point me to one of these "non permanent" solutions? Thank you.


  • 0

#5
SH3H1

SH3H1

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,257 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Xiaomi Redmi 1S
By non permanent i was telling about this

http://www.modaco.co...m/#entry2175387

Don't know if it will work for you ;)

  • 0

#6
mezzomondo

mezzomondo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Wow, I'll give it a try, thanks.


  • 0

#7
paardenkip

paardenkip

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Wow, I'll give it a try, thanks.

 

I've got the same problem.

 

Can you tell me if you have solved this?


  • 0

#8
fayis003

fayis003

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
i had that problem but i solved it
finally

all of you have to do is get a stock rom for y300-0000
get the update.app
extract it using huawei extractor
create flashable zip of them using d same software
now flash it using cwk

  • 0

#9
fayis003

fayis003

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
@zolalll helped me lot thanx to him.lot

  • 0

#10
jorkens

jorkens

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:huawei y300-0000

hey, any detailed solutions?

 

installing flashable zip created from stock huawei rom failed on my device.

 

I have TWRP installed, I tried diffrent roms and cant get one with working sim card


  • 0

#11
fayis003

fayis003

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
what error u getting

may be u cd hav done any mistaked while u.created flashable.zip

  • 0

#12
fayis003

fayis003

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
download huawei extractor
browse update.app of stock rom for y300-0000

select
system.img
boot.img
baseband.img
right click
select create flashable zip

go to cwm

choose install zip from sd
browse file
flash it

will work 1000 %

  • 0

#13
pradeepm

pradeepm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

download huawei extractor
browse update.app of stock rom for y300-0000

select
system.img
boot.img
baseband.img
right click
select create flashable zip

go to cwm

choose install zip from sd
browse file
flash it

will work 1000 %

 

Hello fayis003,

 

Could you elaborate this please mate? I've tried to one extractor but I can't see those names in the image files list. Further, is this something you've tried before or something you think that would work?

 

Many thanks


  • 0

#14
jorkens

jorkens

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:huawei y300-0000

edit:

just noticed mobile network is not working on this image so Im deleting all post content.


Edited by jorkens, 09 December 2013 - 09:17 AM.

  • 0

#15
fayis003

fayis003

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
@pradeepm
you have to add some.lines in the config file of extractor so that it can detect each image files

like boot.img system.img
baseband.img

in default there is only y300 single sim config

check how the lines are added in that config file
then add the required line for y300-0000

then select update.app of y300-0000
before selecting update.app u hv to selecr y300-0000 device from the above ddrop down menu
now it will detect each image files now extrAct those or select in extractor then right click
creat flashable .zip

then flash with cwm
hope it help u..

  • 0

#16
pradeepm

pradeepm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

@pradeepm
you have to add some.lines in the config file of extractor so that it can detect each image files

like boot.img system.img
baseband.img

in default there is only y300 single sim config

check how the lines are added in that config file
then add the required line for y300-0000

then select update.app of y300-0000
before selecting update.app u hv to selecr y300-0000 device from the above ddrop down menu
now it will detect each image files now extrAct those or select in extractor then right click
creat flashable .zip

then flash with cwm
hope it help u..

 

Having a pretty busy time with work and then off for holidays for a couple of weeks. Will update my findings as soon as I get a chance to do this. Many thanks.


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users