Jump to content


Photo

[DEV][ROM][2.7.] CyanogenMod 11 (Android 4.4.4)

* * * * * 29 votes

1165 replies to this topic

#661
plantroon

plantroon

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Gender:Male
  • Interests:IT, gaming
  • Devices:ZTE Brick III
  • Twitter:@@plantroon

When the new update?

I'm building one but Linux is a lot of hassle, I caught 3 kernel panics (ubuntu 14.04 not supported by Virtualbox yet I guess lmfao), 40 application crashes within 1 hour, it takes 10 reboots to get it running (waiting for root device bullshit error)

 

I still can't get it why CM10 is so smoother than cm10.1, cm10.2 and cm11 ...

Because it has fewest hacks and was somehow supported for our SoC ? Kitkat is rly smooth tbh ... Google worked on optimizations in Kitkat but it's still slow as badword compared to other platforms xDDD BECAUSE ANDROID SUCKS ANY1 UNDERSTANDS ? Putting a "VM" (dalvik) with Java (extremely unoptimized, look at Minecraft and how a game with such graphics is lagging on lowend devices) on ARM mobile device won't ever be fast... and it drains battery .. Linux does ... bcos it can't manage a s... it does use CPU more effectively than Windows (=good score in benchmarks) but also drains more power and requires a GOOD CPU to run well ......

 

I think that it's not about support, since the game ran perfectly on the 14.1. release. I have enabled Unknown Sources and disabled Verify apps, of course. And as I have less applications installed, than before installing the newest version, it isn't about space either. I think I could be able to solve the problem, if only I could get hold of installation logs and know why it fails. Does anyone know a working app for that? From what I read the Log Viewer doesn't work on JB and newer.

logcat should work ...
Open Terminal, type su, confirm the dialog, then type: logcat >> /sdcard/sdcard.txt
then you can find sdcard.txt file in the root of your sd card ...
 
My rant I wanna show cos I got it after building the ROM:
"Simply: Never get anything that has to do with Linux (or at least avoid Android) ... I have Windows 8.1 on my old dating PC and it's running considerably faster and more stable than any Linux I've ever had (I had Archlinux, ubuntu, slackware and debian - debian 6.0 was the most stable OS I tried but it isn't intended for daily use because of the outdated packages ... debian 7 is crap) ... .... and planning to get Nokia Lumia (or M$ Phone xD )"

  • 0
I wish Canonical made some good work and Ubuntu Touch got optimized&running on any android phone....I wouldn't mind having android apps runtime as well :D

#662
plantroon

plantroon

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Gender:Male
  • Interests:IT, gaming
  • Devices:ZTE Brick III
  • Twitter:@@plantroon

ke5MkP6.png

The build is pretty much done as I'm checking now :)

U see ? Windows 8.1 x64 with Xubuntu 14.04 VM .... Lienucks sucks, I'd never put that s*** on my PC again ... when I ran Steam on Linux, then few other apps, the scheduler failed completely to handle such "multitasking scenario" ... it was lagging, freezing every now and then .. simply ... it's a rly bad OS. Brainfuck scheduler from ck/pf kernel kinda solved most of the issues.... but still .. :(

 

I'll upload the build when I get closer to my computer :)

 

@KonstaT If u stop by what is in here? https://github.com/K...chocolate_rb4.2 cos it looks like something useful... or ? :D

 

Here it is:

https://www.mediafir...5xmpk3l545wghvt

 

The only thing I noticed is a new mobile network toggle in Settings app. I uploaded the flashable zip with "OTA" in its name as the other one failed to flash because of "unexpected end of zip file" ... I have no mobile signal again... few restarts usually fix it.....


Edited by plantroon, 30 April 2014 - 07:58 AM.

  • 0
I wish Canonical made some good work and Ubuntu Touch got optimized&running on any android phone....I wouldn't mind having android apps runtime as well :D

#663
gpablo1

gpablo1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:ZTE Blade 3

This ROM is amazing my ZTE Blade 3 now runs great and the battery lasts much longer than the Stock ROM.

I need to use Swap, but the current kernel does not allow it. Could you add support for Swap to the kernel? Please and thank you very much.


Edited by gpablo1, 01 May 2014 - 09:51 AM.

  • 0

#664
plantroon

plantroon

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Gender:Male
  • Interests:IT, gaming
  • Devices:ZTE Brick III
  • Twitter:@@plantroon

This ROM is amazing my ZTE Blade 3 now runs great and the battery lasts much longer than the Stock ROM.

I need to use Swap, but the current kernel does not allow it. Could you add support for Swap to the kernel? Please and thank you very much.

Kernel in this ROM is capable of swap ... You won't get much performance gain by enabling swap. Android 4.4 / Kitkat uses zramswap which is a compressed part of RAM used as swap = much faster but takes more CPU cycles for the compression - still faster than swaping to disk/storage.


  • 0
I wish Canonical made some good work and Ubuntu Touch got optimized&running on any android phone....I wouldn't mind having android apps runtime as well :D

#665
hamkonat

hamkonat

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:blade 3
  • Twitter:@65

to KonstaT

when the new update from 4.4.2 rom?


  • 0

#666
BySinoplu

BySinoplu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
When the new update?

  • 0

#667
plantroon

plantroon

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Gender:Male
  • Interests:IT, gaming
  • Devices:ZTE Brick III
  • Twitter:@@plantroon

Edited by plantroon, 02 May 2014 - 12:39 PM.

  • 0
I wish Canonical made some good work and Ubuntu Touch got optimized&running on any android phone....I wouldn't mind having android apps runtime as well :D

#668
plantroon

plantroon

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Gender:Male
  • Interests:IT, gaming
  • Devices:ZTE Brick III
  • Twitter:@@plantroon

to KonstaT
when the new update from 4.4.2 rom?

KonstaT doesn't really care about shitty Blade 3 anymore... it's time consuming to build a ROM (it took me tens of hours)
 

When the new update?


Are you blind or you can't read or what ?

Here it is:
https://www.mediafir...5xmpk3l545wghvt


Edited by plantroon, 02 May 2014 - 12:42 PM.

  • 0
I wish Canonical made some good work and Ubuntu Touch got optimized&running on any android phone....I wouldn't mind having android apps runtime as well :D

#669
AloneInTheDark19

AloneInTheDark19

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • Devices:ZTE Blade III Pro
 

 

I tried, it's nice, i noticed mobile network data in settings(on,off) .. :)


Edited by AloneInTheDark19, 02 May 2014 - 01:49 PM.

  • 0

#670
D4NY3L

D4NY3L

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
  • Devices:MD DROID (skateAqcua) italy

Can I install this new rom over build cm-11-2014 03 20?

or new clean install?

 

and it what's new?


Edited by D4NY3L, 02 May 2014 - 04:20 PM.

  • 0

#671
epyloxias

epyloxias

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 149 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
  • Devices:ZTE ACQUA JB 4.1.2

to KonstaT
when the new update from 4.4.2 rom?



1st RULE: NEVER ask for ETA.
2nd RULE: Read 1st rule.
3rd RULE: Read 2nd rule.

  • 0

#672
plantroon

plantroon

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Gender:Male
  • Interests:IT, gaming
  • Devices:ZTE Brick III
  • Twitter:@@plantroon

Can I install this new rom over build cm-11-2014 03 20?
or new clean install?
 
and it what's new?

As only few things were updated, you can. Some Settings were moved to different places... other than that I didn't notice anything special

http://www.cyanogenm...-cm-apr-26-2014

Edited by plantroon, 02 May 2014 - 09:33 PM.

  • 0
I wish Canonical made some good work and Ubuntu Touch got optimized&running on any android phone....I wouldn't mind having android apps runtime as well :D

#673
plantroon

plantroon

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Gender:Male
  • Interests:IT, gaming
  • Devices:ZTE Brick III
  • Twitter:@@plantroon
I feel like I broke VoIP :D:D The phone reboots upon starting a call in Hangouts. Skype works fine though. Can any1 test Viber and other VoIP services? (I have no contacts to call on there :( )

  • 0
I wish Canonical made some good work and Ubuntu Touch got optimized&running on any android phone....I wouldn't mind having android apps runtime as well :D

#674
MrWESS

MrWESS

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

What's the difference between clean install and installing over existing CM11 rom? I'm kinda new to this entire thing so....


  • 0

#675
PandaDNB

PandaDNB

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Devices:ZTE Blade III
  • Twitter:@N/A

ke5MkP6.png

The build is pretty much done as I'm checking now :)

U see ? Windows 8.1 x64 with Xubuntu 14.04 VM .... Lienucks sucks, I'd never put that s*** on my PC again ... when I ran Steam on Linux, then few other apps, the scheduler failed completely to handle such "multitasking scenario" ... it was lagging, freezing every now and then .. simply ... it's a rly bad OS. Brainfuck scheduler from ck/pf kernel kinda solved most of the issues.... but still .. :(

 

I'll upload the build when I get closer to my computer :)

 

@KonstaT If u stop by what is in here? https://github.com/K...chocolate_rb4.2 cos it looks like something useful... or ? :D

 

Here it is:

https://www.mediafir...5xmpk3l545wghvt

 

The only thing I noticed is a new mobile network toggle in Settings app. I uploaded the flashable zip with "OTA" in its name as the other one failed to flash because of "unexpected end of zip file" ... I have no mobile signal again... few restarts usually fix it.....

 

God bless your soul, sir.


  • 0

#676
MrWESS

MrWESS

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

I feel like I broke VoIP :D:D The phone reboots upon starting a call in Hangouts. Skype works fine though. Can any1 test Viber and other VoIP services? (I have no contacts to call on there :( )

Viber works, and you say skype works. Maybe hangouts doesn't work is because the only call to make is video call?


  • 0

#677
plantroon

plantroon

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Gender:Male
  • Interests:IT, gaming
  • Devices:ZTE Brick III
  • Twitter:@@plantroon

Viber works, and you say skype works. Maybe hangouts doesn't work is because the only call to make is video call?

And bcos Google sux and so does android and I hate linux and my Windows just crashed so Im switching to BSD XDDDDDDDD

Btw I think I'll start building CM11 Milestone 6 soon ... I just need to get some things done and then I can repo sync and do that stuff xD

Edited by plantroon, 05 May 2014 - 06:10 PM.

  • 0
I wish Canonical made some good work and Ubuntu Touch got optimized&running on any android phone....I wouldn't mind having android apps runtime as well :D

#678
plantroon

plantroon

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Gender:Male
  • Interests:IT, gaming
  • Devices:ZTE Brick III
  • Twitter:@@plantroon

What's the difference between clean install and installing over existing CM11 rom? I'm kinda new to this entire thing so....

Clean install - you wipe everything from CWM / TWRP (cache,data,system)
Usually it's enough to wipe system. That way you get your apps "upgraded"
Installing over existing CM11 ROM is ok - for me it worked ...

  • 0
I wish Canonical made some good work and Ubuntu Touch got optimized&running on any android phone....I wouldn't mind having android apps runtime as well :D

#679
PandaDNB

PandaDNB

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Devices:ZTE Blade III
  • Twitter:@N/A

By the way I started using Google Now Launcher with this ROM and i can say it's amazing. If you don't know it, try it out.


  • 0

#680
merc1800k

merc1800k

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 222 posts
  • Devices:zte blade

NEW rom including  gapps?

 

 


  • 0




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users