Jump to content


Photo

[DEV][ROM][2.7.] CyanogenMod 11 (Android 4.4.4)

* * * * * 29 votes

1165 replies to this topic

#81
dsig

dsig

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chișinău, Moldova
  • Devices:ZTE Blade III

Workin great! But no notification ringer sounds?


Never mind after couple of reboots everything works correctly.
Great work, more responsive than 4.3.


Yes, same here. When I checked, both incoming call ringtone and notification tone were set to None. Further, the ringtones list only had 3 items in it, while the notification tone list's lone item is 'None' (so, no chanse to hear it).

Reboots did not help.

  • 0

#82
RobbieM

RobbieM

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serbia
  • Devices:ZTE Blade III / CM 11

Well, after using it for a couple of days, this is turning out to be the best ROM so far even though it's an initial release... KonstaT, i have no words other than SUPERB job! Everything worked perfectly so far, apart from a couple of apps that hadn't worked since JB 4.2.2, but i guess it's up to the app developers to get their sh** together and update their apps! 

 

I would also like to add that i tried enabling the transparency and found that it slows down the responsiveness quite a bit, so my advice is to leave it on "low RAM" mode and enjoy a great experience! A little advice for people who are having problems after flashing, from my experience, i had some bugs when i flashed with my SD card from the previous ROM, so i decided to format the card under Windows and ONLY put the ROM and GAPPS package on it and do the wiping and flashing straight after inserting the freshly formatted SD card... This way, maybe, there weren't any leftover files that interfered with the new ROM... I know this is a bit extreme and maybe a pain in the a** to restore the data afterwards but i didn't mind a little hassle as long as it resulted in a bug free fresh ROM... This is just something i've noticed while playing around with various ROMs in the past months...

 

 

Glad to have you back KonstaT, and i honeslty hope you keep up the good work you've done so far! Cheers my friend!


  • 0

#83
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,662 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

now, before i ask my question, i wanna say that this rom will stay the best custom rom for our device even if that is unable to be done. so, is there any way to make ms google now verbally respond to some of my questions i.e. is it cold outside (previous roms have had this feature)

It already does that. I asked her to 'make me a sandwich' and she didn't respond very politely. ;)
 
You have install Google Search from the Play Store, right? None of the Google apps that can be installed from the Play Store are included in the OP's gapps package.

  • 1

#84
GizmoTheGreen

GizmoTheGreen

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Devices:ZTE Blade, HTC Sensation


 

We are dealing with EOL'd (= end of life) hardware here. Qualcomm dropped support for msm7x27a on Android 4.1. ZTE dropped support for this device on Android 4.0. That means that you're not supposed to run anything beyond 4.0 on this device!
 
We don't have 3.4 kernel (on which all three Jelly Beans and KitKat is based on). We can't utilize ION memory allocator (camera wouldn't work because we don't have proprietaries[*] for it). We're stuck using legacy display HALs (basically from Android 4.1) because it would take insane amount of work to update the 3.0.8 kernel to work with a newer one (also MDP3 has been depracated since 4.1 anyway). We can't use newer display drivers (Adreno blobs[*]) because our display HAL is ancient, we can't utilize ION memory allocator and Qualcomm never even made ones for msm7x27a because it was EOL'd on 4.1. That's only the display side of things (dumbing it down and cutting few corners). Media implementation is another (yet similar) story.
 
What's missing? What comes to kernel, display HAL and display drivers we don't have anything to make things work like they're supposed to in Jelly Bean and beyond.
 
[*] proprietary/blob = prebuilt binary extracted from stock firmware on our (or some other) device - things we don't have source code for

 

There was some previous attemps to shave some RAM from kernel memory allocations but there was reports that it caused instability in some cases.

 

You really should learn to wake before your alarm would go off like any normal person. :P That way you can also make use of a feature that allows you dismiss the alarm before it goes off. Literally the only new feature added in KitKat that I've found useful.
 
Gapps package from the first post doesn't support ART. There's all kinds of KitKat gapps packages floating around internet these days. Some of the more recent ones can't be even installed with our current recoveries though.
 
I'm not sure if ART currently works in CM anyway. It's at least strongly advised against to. It's an experimental feature and only use for it currently is if you're an app developer and you want to ready your apps for future Android versions.

 


Except for the gapps forceclosing, ART seems to be working. if you can live without gapps, simply don't flash it. and install apk's manually. should work fine :)


  • 0

#85
epyloxias

epyloxias

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 149 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
  • Devices:ZTE ACQUA JB 4.1.2

hmmmmm... no wifi for me... Again... Greek Acqua user...  :(

 

Allthough I installed wifi patch from 4.3 (I thought it could work...)....


Edited by epyloxias, 20 December 2013 - 05:50 PM.

  • 0

#86
razjaren

razjaren

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:CROATIA , SLAVONSKI BROD
  • Devices:ZTE BLADE III
  • Twitter:@razjaren
I'm glad you're back with us KonstaT
great job this rom, today I installed and everything is working properly camera, Viber, tones and is very fast and has plenty of free memory, Great
thanks

  • 0

#87
luk492

luk492

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:ZTE Blade III

Thank you KonstaaaaT


  • 0

#88
peksan

peksan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

is anyone expiriencing random reboots?


  • 0

#89
пенис

пенис

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts

@Kontsat, when are you going to make this ROM to Xiaomi x9?


  • 0
Dedicated to be a Blade user :)
Running on CM10.1

#90
GizmoTheGreen

GizmoTheGreen

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Devices:ZTE Blade, HTC Sensation

@Kontsat, when are you going to make this ROM to Xiaomi x9?

sorry, what?


  • 1

#91
boros2222

boros2222

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Devices:Motorola Moto G (XT1032)
Well, I was playing with it for a bit and I didn't find any issues and as I experienced this rom is the fastest for our phone.

You're the best, Konstat! :-)

  • 1

moto_g.gif

Motorola Moto G (XT1032) - 16GB

 


#92
epyloxias

epyloxias

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 149 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
  • Devices:ZTE ACQUA JB 4.1.2
BRILLIANT!!! EXTRAORDINARY!!! 1000+ for KonstaT and his awesome work! Phone runs like a bullet, wifi lock'n loaded, everything works smoothly so far.

For acqua users, after installing rom and gapps, install this: http://www.modaco.co...?/topic/365741-[ROM][PATCH]-ZTE-Blade-III-->-ZTE-Acqua-compatibility-for-all-ROMs#entry4509.

Welldone mate!!!

  • 0

#93
Arijan001

Arijan001

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Zte Blade III
  • Twitter:@Arijan

Thanks KonstaT works perfect !! 


  • 0

#94
joxym

joxym

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:ZTE Blade III
  • Twitter:@joxym

is anyone expiriencing random reboots?


i'm experiencing that too but i think it's our phones, not the rom cuz it started happening to me while i was using cm10.2, then i switched to cm10 (still rebooting) and now i use cm11 and it's still rebooting

  • 0

#95
epyloxias

epyloxias

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 149 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
  • Devices:ZTE ACQUA JB 4.1.2

i'm experiencing that too but i think it's our phones, not the rom cuz it started happening to me while i was using cm10.2, then i switched to cm10 (still rebooting) and now i use cm11 and it's still rebooting


Did you overclocked your phone? This could be a reason for your reboots.

  • 0

#96
djolecs

djolecs

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:ZTE Blade III

install XPOSED INSTALLER, then XBLAST MOD... (googling for those two) and then you can change CRT animation

When activated,systemUI crashes and only back button works :P after few minutes blue screen flashes and reboots


  • 0

#97
OctOctOct

OctOctOct

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Great work KonstaT, I'm using your ROM on an Aussie phone model "ZTE T22 Urbane" similar specs to the Blade III. Running smoothly with no issues that I found.

Runs all the apps that I'm using. Your a legend !!


  • 0

#98
daliborhes

daliborhes

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serbia
  • Devices:ZTE Blade 3

i'm experiencing that too but i think it's our phones, not the rom cuz it started happening to me while i was using cm10.2, then i switched to cm10 (still rebooting) and now i use cm11 and it's still rebooting

Your battery is loose, the conectors losing contact. Put a piece of paper between battery and battery case and it won't happen again. ;-)

Edited by daliborhes, 21 December 2013 - 03:30 PM.

  • 2

#99
Arijan001

Arijan001

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Zte Blade III
  • Twitter:@Arijan

Your battery is loose, the conectors losing contact. Put a piece of paper between battery and battery case and it won't happen again. ;-)

Yeah this is the solution.I had same problem with stock rom(4.0.4 ICS),and i tried connecting with charger and did not reboot.Now im using a piece of paper and everything is Ok.


  • 0

#100
luk492

luk492

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:ZTE Blade III

Made this video, a little bit for a tutorial and a little bit to promote the forum... :) Hope you dont mind KonstaT

http://www.youtube.c...h?v=8DpZlSrWOzk


  • 2




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users