Jump to content


Photo

[HOW-TO] Change Open C / Kis 3 splash screen


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,062 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

Now time for the most important thing on any device - splash screen. :P

 

How to change splash screen:
2. Download/create a splash.img and replace the empty template inside the kis3-splash-flash.zip with your file (drag&drop with your favorite zip tool)
3. Boot into ClockWorkMod recovery and install kis3-splash-flash.zip
 
Optionally you could use fastboot (fastboot flash splash splash.img).
 
How to create your own splash screen:
1. Create a 480x800 bitmap in e.g. GIMP image editor
2. Flip image vertically
3. Save as 24-bit windows bitmap (RGB888)
 
Bytesize (1,152,054 bytes) doesn't exactly match ZTE splash.img (1,153,024 bytes) but it looks like ZTE's splash.img only has zeros as a footer.
 
Collection of splash screens from ZTE firmware:
 
Attached File  splash-zte-new.png   11.84KB   0 downloads
 
Attached File  splash-zte.png   11.59KB   15 downloads
Download: splash-zte.img
 
Attached File  splash-zte2.png   131.43KB   15 downloads
Download: splash-zte2.img
 
Attached File  splash-droid.png   20.92KB   12 downloads
Download: splash-droid.img
 
Attached File  splash-firefox.png   275.93KB   23 downloads

 


  • 2

#2
Damage.inc

Damage.inc

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:ZTE OPEN C [bricked ; / ]

Hi! Just would like to share my splash screen here!

 

Download here: https://yadi.sk/i/IopnKnuyc7dEk

Attached Files


Edited by Damage.inc, 18 October 2014 - 04:50 PM.

  • 0

#3
Durreau

Durreau

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Open C, ZTE Racer

Hi, I make my image, but how to convert it to .img??

 

Edit: nevermind, i found the answer myself :P, here, i attach the zip ready to flash via CWM

 

Untitled_1.png

Attached Files


Edited by Durreau, 09 March 2015 - 12:33 AM.

  • 2

#4
Durreau

Durreau

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Open C, ZTE Racer

Here, another Splash based of the first, but with the ZTE Logo... zip attached

 

Untitled_1.jpg

Attached Files


Edited by Durreau, 09 March 2015 - 01:02 AM.

  • 1

#5
Durreau

Durreau

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Open C, ZTE Racer

Last version for my zte-cyanogenmod splash, the mascot head and the zte logo are centered properly in the image, also use the new android wordmark... flashable zip attached

 

Attached File  Splash0.png   29.18KB   1 downloads

 

Attached File  zte-splash-flash.zip   301.79KB   4 downloads


Edited by Durreau, 10 March 2015 - 07:43 AM.

  • 0

#6
Durreau

Durreau

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Open C, ZTE Racer

A splash screen with the image of Ken the Eagle, the main character of the "Gatchaman" series.

 

Attached File  Splash.png   312.59KB   1 downloads

 

Attached File  gatchaman-splash-flash.zip   661.23KB   0 downloads


Edited by Durreau, 10 March 2015 - 07:20 AM.

  • 0

#7
Durreau

Durreau

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Open C, ZTE Racer

Konstat, this method works for any ZTE Terminal or not? Im planning to buy a Zte Blade Apex 2...


  • 0

#8
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,062 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

Konstat, this method works for any ZTE Terminal or not? Im planning to buy a Zte Blade Apex 2...

No, not all ZTE devices have the same type of splash image and my flashable zip won't necessarely work on other devices. E.g. my previous ZTE device also had battery images that are displayed during offmode charging embedded in the splash.img.
 
I happened to have one Apex2 stock ROM on my HDD and it uses same type of splash image as this. Looks like the only differences are that it's 480x854 and not flipped vertically.

  • 0

#9
Durreau

Durreau

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Open C, ZTE Racer

 

No, not all ZTE devices have the same type of splash image and my flashable zip won't necessarely work on other devices. E.g. my previous ZTE device also had battery images that are displayed during offmode charging embedded in the splash.img.
 
I happened to have one Apex2 stock ROM on my HDD and it uses same type of splash image as this. Looks like the only differences are that it's 480x854 and not flipped vertically.

 

 

oh, thats good, then is possible to flash a custom splash, the bad is before that i have to flash a custom recovery... but i dont know any modder that work in this device


Edited by Durreau, 29 March 2015 - 07:13 AM.

  • 0

#10
Durreau

Durreau

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Open C, ZTE Racer

other question: your APEX2 image is stock... is valid for flash in any terminal?


  • 0

#11
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,062 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

other question: your APEX2 image is stock... is valid for flash in any terminal?

It's stock Norway, generic build. You'd likely still need to use the correct version of stock recovery to install it. Otherwise should be good for all Apex2 devices AFAICT.

 

I can quickly check what Apex2 firmware there's available on ZTE site. I haz tools. :P

<html>
Apex2 updates on ZTE support site on 150329<br><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/1b20b0da-bfe0-4434-8603-0a0ee963e0fc.html?type=software">
Blade Apex2(Micro p)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/fcce5b0e-6a72-472a-a21b-fa1d66979bdb.html?type=software">
Blade Apex2(Movistar)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/16b364a0-4d9d-4935-9911-5611c2f78bc4.html?type=software">
Blade Apex2(Orange)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/f9a8a400-afb4-4e6b-8527-fcc1a727d008.html?type=software">
Blade Apex2(ZTE Sweden Ab, Suomen sivuliike)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/6e65cbd1-6ac3-4ac2-9f23-75d32ada2ce1.html?type=software">
ZTE Blade Apex2(CLARO)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/c516869a-e06c-4d7c-92a4-3f56a92dd109.html?type=software">
ZTE Blade Apex2(Digitel)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/9b1d41b0-425a-4ab4-bc15-eb1e87d6f919.html?type=software">
ZTE Blade Apex2(Global Distribution FZE)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/10d82991-2b84-4153-b446-5449d1a60829.html?type=software">
ZTE Blade Apex2(Movistar)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/bb6299e7-b10f-4413-adc8-1532c261064e.html?type=software">
ZTE Blade Apex2(ZTE Norway AS)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/data_card/a06df886-fd34-4382-813c-0a4f0ac3d76d.html?type=software">
Blade Apex2(Claro)</a><br>
</html>

Getting quite off-topic too...


  • 0

#12
Durreau

Durreau

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Open C, ZTE Racer

It's stock Norway, generic build. You'd likely still need to use the correct version of stock recovery to install it. Otherwise should be good for all Apex2 devices AFAICT.

 

I can quickly check what Apex2 firmware there's available on ZTE site. I haz tools. :P

<html>
Apex2 updates on ZTE support site on 150329<br><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/1b20b0da-bfe0-4434-8603-0a0ee963e0fc.html?type=software">
Blade Apex2(Micro p)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/fcce5b0e-6a72-472a-a21b-fa1d66979bdb.html?type=software">
Blade Apex2(Movistar)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/16b364a0-4d9d-4935-9911-5611c2f78bc4.html?type=software">
Blade Apex2(Orange)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/f9a8a400-afb4-4e6b-8527-fcc1a727d008.html?type=software">
Blade Apex2(ZTE Sweden Ab, Suomen sivuliike)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/6e65cbd1-6ac3-4ac2-9f23-75d32ada2ce1.html?type=software">
ZTE Blade Apex2(CLARO)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/c516869a-e06c-4d7c-92a4-3f56a92dd109.html?type=software">
ZTE Blade Apex2(Digitel)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/9b1d41b0-425a-4ab4-bc15-eb1e87d6f919.html?type=software">
ZTE Blade Apex2(Global Distribution FZE)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/10d82991-2b84-4153-b446-5449d1a60829.html?type=software">
ZTE Blade Apex2(Movistar)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/bb6299e7-b10f-4413-adc8-1532c261064e.html?type=software">
ZTE Blade Apex2(ZTE Norway AS)</a><br>
<a href="http://www.ztedevice.com/support/data_card/a06df886-fd34-4382-813c-0a4f0ac3d76d.html?type=software">
Blade Apex2(Claro)</a><br>
</html>

Getting quite off-topic too...

 yeah, I open a Topic about that phone, i almost have a apex 2 for me :D... my device is the "Digitel" model


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users