Jump to content
eggedd2k

ActiveSync Mobile - "Access Was Denied" Error - HTTP_401

Recommended Posts

We're in the process of setting up mobile activesync on our office smartphones (Orange SPV C500's + C600's).

The ActiveSync settings on the phones are all set-up - including username, password, domain and server address (ip address of our exchange server).

The problem is however whenever we try to do a manual sync via the phone, it connects but then stops and gives the following error:-

"ACCESS WAS DENIED. CHECK YOUR SERVER USERNAME AND PASSWORD IN ACTIVESYNC OPTIONS"

"ERROR CODE: HTTP_401"

We've obviously checked the username and passwords - the same problem happens for each user.

Any ideas greatly appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can access the internet via pIE right?

Did you use desktop activesync to to create the partnership?

It sounds like you might have you internal server name in the URL field rather than the internet facing front server URL.

Share this post


Link to post
Share on other sites

have you checked whether the full username is being put into the settings?

e.g. '[email protected]' rather than just 'user'

if so, perhaps vice versa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

works no ONLY as administrator. regular username (without the @ symbol). server name is our server's fixed IP address.

for some reason tho it wont work as any other user

Edited by eggedd2k

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.