Jump to content
Sign in to follow this  
Tar913

i780+Enhanced GPS problem

Recommended Posts

Hi friends,

Nice to meet all i780 folk :)

I am using i780 with official DXIB1 firmware. The problem is I can't use Enhanced GPS feature with GPS software, e.g. iGO8 or Efficasoft GPS Utilities. Normally I get GPS fix with in 1-3 min, while many people say they can get fix within 10-20 sec using Enhanced GPS. My setting is as follow, but doesn't work.

Enhanced GPS:

XTRA enable

Auto download enable

Click download XTRA data and XTRA.bin is created in My Device.

External GPS:

GPS program port: GPD1

GPS hardware port: COM9 Baud rate 57600

Manage GPS automatically: checked

Does anyone have any idea how to make Enhanced GPS work?

Do I need to set iGO8 to read XTRA.bin? and how to?

(I suspect it is a bug of DXIB1 firmware.)

Thanks for reading.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi friends,

Nice to meet all i780 folk :)

I am using i780 with official DXIB1 firmware. The problem is I can't use Enhanced GPS feature with GPS software, e.g. iGO8 or Efficasoft GPS Utilities. Normally I get GPS fix with in 1-3 min, while many people say they can get fix within 10-20 sec using Enhanced GPS. My setting is as follow, but doesn't work.

Enhanced GPS:

XTRA enable

Auto download enable

Click download XTRA data and XTRA.bin is created in My Device.

External GPS:

GPS program port: GPD1

GPS hardware port: COM9 Baud rate 57600

Manage GPS automatically: checked

Does anyone have any idea how to make Enhanced GPS work?

Do I need to set iGO8 to read XTRA.bin? and how to?

(I suspect it is a bug of DXIB1 firmware.)

Thanks for reading.

Hi,

Although I dont use either of those products (I use Route 66 for now) - my understanding is that enhanced gps just works in that when the GPS receiver is activated it will automatically read the bin file for the co-ordinates of the satellites and provided this file has been updated within 7 days it should find a fix pretty quick.

I get a fix in about 10-20 secs, but has sometimes taken a few minutes.

Perhaps you could try google maps to rule out a problem with your igo etc! I also use this and get a fix pretty quick.

Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.