Jump to content
mixlis

Android 2.1 Update From LG

Recommended Posts

Cant go trough the update process ( the original one and the only one I know ), Im getting this from KDZ flasher:

 [R&D Test Tools Log File]


17:44:57 : Çŕďóńę îáíîâëĺíč˙ ĎÎ 

17:44:57 : Đŕńďŕęîâęŕ KDZ  

17:45:02 : KDZ ôŕéë đŕńďŕęîâŕí

17:45:03 : Ôŕéëű čçâëĺ÷ĺíű	 .

17:45:03 : LGMobileDL Load.

17:45:03 : Ďîđň = -1

17:45:03 : Ńîĺäčíĺíčĺ ń ňĺëĺôîíîě 

17:45:03 : ŇĹËĹÔÎÍ ÍĹ ÍŔÉÄĹÍ!		

17:45:05 : ===ÇŔÂĹĐŘĹÍÎ===

Anybody knows whats seems to be the problem?

Drivers installed fine,debug mode on, SD unmounted, nothing happens at all, its just stuck right there. Thx in advance!

On the phone, go to settings > sd card storage, and UNTICK 'mass storage only'. That should do it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On the phone, go to settings > sd card storage, and UNTICK 'mass storage only'. That should do it.

I could swear that I done that and that KDZ flasher have been all grayed out, couldn't select anything. Anyways I performed one more time and it worked, flash went trough and 2.1 is in tha house. Thx dude for pushing me to try one more time :-)

Edited by kaiserex

Share this post


Link to post
Share on other sites
I could swear that I done that and that KDZ flasher have been all grayed out, couldn't select anything. Anyways I performed one more time and it worked, flash went trough and 2.1 is in tha house. Thx dude for pushing me to try one more time :-)

I'm getting that PHONE IS NOT FOUND. I have install all drivers i don't know what is the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW..._00/V20B_00.kdz

Another new 2.1 firmware, CIS region which is a lot ex soviet states, not sure which languages are included.

It seems like the link is a bit glitchy, so if it doesn't work, try a few times and it tends to start downloading.

It's really another 2.1 firmware? Anyone knowns what languages incluide, maybe Portuguese:) :) ;) ?

Edited by brqueiros

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm getting that PHONE IS NOT FOUND. I have install all drivers i don't know what is the problem.

Reinstall drivers and do the step by step tut whit a SD card unmounted and mass storage only unthicked before trying to flash. Mass storage only option unthicked will force windows to try to install all relevant phone drivers aswell.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It's really another 2.1 firmware? Anyone knowns what languages incluide, maybe Portuguese:) :) ;) ?

No, it's CIS region, as in ex Soviet states

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys, did any of use try the 2.1 update instruction in page 9 using win7?

I am asking because the official LG mobile update program does not work well with win7 and it keeps insisting on installing driver even though it has been installed 10 times already...in any case when it finally worked it finds no update because I am in Singapore.

Also I am not able to download the Android driver or the updating program from the links provided - after entering the 4 digit number it pops up with some meaningless text...any alternate links?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello people,

i´m from portugal and i have updated my gt540 toROM 2.1. Now the lg suite application IV is telling that there is an software update for my phone. Can i / should i update?

sorry for my bad english

Edited by brqueiros

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello people,

i´m from portugal and i have updated my gt540 toROM 2.1. Now the lg suite application IV is telling that there is an software update for my phone. Can i / should i update?

sorry for my bad english

The PC suite will tell you there is an update but if you click it, it will tell you you have the latest update installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guys, did any of use try the 2.1 update instruction in page 9 using win7?

I am asking because the official LG mobile update program does not work well with win7 and it keeps insisting on installing driver even though it has been installed 10 times already...in any case when it finally worked it finds no update because I am in Singapore.

Also I am not able to download the Android driver or the updating program from the links provided - after entering the 4 digit number it pops up with some meaningless text...any alternate links?

I did my update using Windows 7 Ultimate x64 bit. Everything went well on the first try.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I did my update using Windows 7 Ultimate x64 bit. Everything went well on the first try.

In my case the update cannot be done with Win7 Pro 32 bit - the selector dialog (drop down list) and all other dialogs greyed out and unclickable. With XP using vmware image, it can be run but after a few seconds crashes with a general fault :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites
In my case the update cannot be done with Win7 Pro 32 bit - the selector dialog (drop down list) and all other dialogs greyed out and unclickable. With XP using vmware image, it can be run but after a few seconds crashes with a general fault :-(

Gah... not another one...

Find Windows Enabler in the KDZ updater directory, run it, click on the Windows Enabler icon so it says ON, start KDZ updater and you can click on everything, despite it being greyed out.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gah... not another one...

Find Windows Enabler in the KDZ updater directory, run it, click on the Windows Enabler icon so it says ON, start KDZ updater and you can click on everything, despite it being greyed out.

The enabler was ON, yet I could not...on XP I could, so I know the look and feel of that dialog

OK now I tried starting enabler as administrator and then started updater, it seems to work...at least it has started doing something. Keeping fingers crossed hope I dont end up with a brick!

.

Edited by bushfire

Share this post


Link to post
Share on other sites

It works!!! Many thanks for the original poster and also all that helped me with suggestions.

To recap:

1. On win7, I started enabler as admin

2. The files are in some folder, no need to be on desktop

3. Make sure SD card is not on USB storage mode

4. Patience, it restarts a few times...

Now when I check the Firmware version says 2.1 update 1

YAHOOOOOO!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ehehehe...nós andamos por aí

e não são poucos ;)

@ALL:

Just updated using kdz update and the baltic rom, works pretty good. Much faster startup :)

Thanks everyone for the insights...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried the updater and then the log reached 207 or something then said update failed and now the phone wont turn on. Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello to everyone, i followed the list and installed the Baltic Version on my cellphone, since i am living in germany and wanted to have the german language i wanted to install the Frensh version which is out now.

I tried to do it liek the Baltic one but i get an Error.

It says:

errorbo.jpg

what does this mean to me?

Edited by Underdog2k9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.