Jump to content
Phoenix Silver

sounds in bootanimation [solved]

Recommended Posts

is it possible to have sounds in bootanimation ?

and how ?

it's very simple

take any mp3

rename the mp3 in Bootsound.mp3

copy the file in /system/media/audio/ui/

that's all

Edited by Phoenix Silver

Share this post


Link to post
Share on other sites

The audio for a boot animation is not found in the zip, and nor is any reference to it. Over on XDA, they have added sound for droid x. I took apart the zip downloads, one is a boot animation, the same as used for the blade, only of course with different folder names/pictures sizes and more pictures etc. The other zip just contains "android_audio.mp3" which they want to be in " /data/local/ "..

I doubt simply putting an "android_audio.mp3" in said directory would play the sound, (though I suppose it may, depending on what ROM your running).

I am led to believe that to enable boot animation sounds you need to delve into "framework-res.apk"....though I may be mistaken.

Hope you find a solution soon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Look at the original Chinese leak froyo ROM. It played a sound along with the boot animation.

/system/media/ui/Bootsound.mp3

Edited by flibblesan

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah it works

just put a mp3 named Bootsound.mp3

in your rom Fibblesan the file must be /system/media/audio/ui

sound is played at boot

it say droid with the droid eye animation

Share this post


Link to post
Share on other sites
yeah it works

just put a mp3 named Bootsound.mp3

in your rom Fibblesan the file must be /system/media/audio/ui

sound is played at boot

it say droid with the droid eye animation

Either I'm being thick or this doesn't work!

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

didn't work for me either, either it's cm7's fault or because i put the animation in /data/local i think.

Edited by wbaw

Share this post


Link to post
Share on other sites
doesnt work on swedish spring??

do we need to edit Meta-inf?

no - these are pushed via adb rather than "installed" via recovery. Although they could be.

The problem is getting the firmware to play the file, assuming it can/will and then knowing what location to push the file to...

Share this post


Link to post
Share on other sites
are you sure you have the correct name

Bootsound.mp3

not bootsound.mp3 nor BOOTSOUND.mp3

ca ne marche pas...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am very keen to get boot sound working on my Blade and have tried every trick mentioned via Google ...

and have even tried put mp3's in my personalised 'bootanimation.zip' as well as numerous folders.

has anyone actually got it to work on a Blade ?

my current rom is Ginger Stir Fry

but how can it be that this post is marked 'Solved'

when the advice given does not work, and the XDA link is broken also ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.