Jump to content
RomzesRover_R

[ROM] [DEV's] [CM9] Ice Cream Sandwich 4.0 to our Liquid

Recommended Posts

Continued problems in the installation of ICS 4.0.3 (Beta 36), freezes on the boot screen. Does anyone have a liquid s100 and has done work? If you can tell me how to install.

Thank you.

Steps to do the installation:

1) Start recovery mode (with recovery Malez)

2) Wipe Menu => Clean all

3) Flash Menu => Install (without signed)

4) Reboot

5) Freeze in the image booting

Edited by pepegoteras

Share this post


Link to post
Share on other sites

Continued problems in the installation of ICS 4.0.3 (Beta 36), freezes on the boot screen. Does anyone have a liquid s100 and has done work? If you can tell me how to install.

Thank you.

Steps to do the installation:

1) Start recovery mode (with recovery Malez)

2) Wipe Menu => Clean all

3) Flash Menu => Install (without signed)

4) Reboot

5) Freeze in the image booting

I have Liquid S100 (not E), its works of course.

I can advise you to do a clean install: format your sd-card (optional), install firmware from bin (4.002.14 EMEA GEN1 or 4.008.08.EMEA.VFIT), then malez, then wipe all and then flash zip file of alpha_36 without signature check.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, new on Modaco, sorry for my bad english.

Just tested Alpha 36, good and speed rom.

I just view that hd videos made with ln 1.9.2 are very slow and freeze.

This is the only bug i've seen (and camera).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Message for The Pasto ... if someone is in contact, please refer ;)

I asked at developer of ICS for optimus one about HW acceleration for adreno 200, and this is what he sayd :

Originally Posted by Zaza88

Ciao,

ti scrivo in italiano perchè siamo connazionali biggrin.gif.

Stavo curiosando tra le rom per il mio acer liquid, e segnalando un'alpha di ICS mi hanno risposto che per Optimus One, che ha adreno 200 come il liquid, avevano creato una rom con accelerazione HW completa eek.gif .

Arrivato al link ho letto il changelog ed ho visto la bandiera Italiana sotto al tuo profilo di XDA.

Arrivo al sodo, come ci sei riuscito ??? Quello che hai integrato nell' O1 è un kernel 2.6.x moddato o è un kernel 3.0.x ???

E' per caso presente un Dev Kit o un pacchetto driver rilasciato da Imageon/Amd ???

Vanno bene i Driver per Adreno 220 ???

Ti prego dacci la chiave di volta.

Anzi ancora meglio, intervieni tu direttamente nella discussione http://android.modaco.com/topic/3501.../page__st__180

così puoi confrontarti con gli altri devs wink.gif.

Ciao, ti mando un abbraccio dall'italia biggrin.gif

ciao! allora per quanto riguarda l'accelerazione hardware diciamo che è un hack...e no! nel senso che nella fase di boot il sistema cerca quali funzioni sono presenti nelle librerie .so che trovi nella cartella egl e a seconda di quelle che trova disabilita le funzioni non supportate per la verità una accelerazione completa senza hack mi funzionerebbe anche ho provato ma è instabile ogni tanto riavvia la ui da solo ma funziona devo aggiornare i driver adreno200 per kernel 3.0(che puoi trovare qui https://www.codeauro....c33;hb=msm-3.0) nel kernel 2.6.35 e credo che dovrebbe funzionare! in ogni caso se sei ugualmente interessato:

1) setta nel tuo boardconfig USE_OPENGL_RENDERER := false (settandolo a true ottieni l'accelerazione hardware completa ma instabile di cui ti ho parlato prima) e USE_QCOM_HARDWARE :=false (questo se stai usando sorgenti cm9)

2)ricompila il sistema una volta ricompilato prendi dalla mia alpha3(puoi trovare il link di download nel thread) le librerire gralloc,copybit,hwcomposer,surfaceflinger,libmemal loc e l'intera cartella EGL e sostituiscile.

3)nel tuo build.prop metti debug.sf.hw = 1 e otterrai una sorta di accelerazione hardware intelligente

per ora questo è il massimo ho usato un kernel .35 non modificato...puro! ma te l'ho detto spero di aggiornarlo e di portare realmente un'accelerazione hardware completa

Share this post


Link to post
Share on other sites

This Alpha 36 is absolutely great!!! Can be used as daily rom for me...:D

one issue dunno if it's common is the "long range sensors" .... er sorry, the proximty sensor does not work during a call... that old chestnut??

Thank!

Share this post


Link to post
Share on other sites

This Alpha 36 is absolutely great!!! Can be used as daily rom for me...:D

one issue dunno if it's common is the "long range sensors" .... er sorry, the proximty sensor does not work during a call... that old chestnut??

Thank!

You can use Sanity for that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can use Sanity for that.

Yeah i used that for while but found that the phone got too laggy... plus not sure if battery was being affected by that, so i'm trying it without for now

thanks

p.s. Me thinks we is close to calling this a BETA !!!

Edited by TheShak

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have Liquid S100 (not E), its works of course.

I can advise you to do a clean install: format your sd-card (optional), install firmware from bin (4.002.14 EMEA GEN1 or 4.008.08.EMEA.VFIT), then malez, then wipe all and then flash zip file of alpha_36 without signature check.

Thank you very much! It worked. rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problems with alpha 36:

- LED alerts (sms and call only) doesn't work

- Music Player "jerky" (no problem with other player)

- YouTube "jerky" (no problem with other video player)

- Gallery "jerky" and with some FC

- Camera doesn't work

I forgot something?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problems with alpha 36:

- LED alerts (sms and call only) doesn't work

- Music Player "jerky" (no problem with other player)

- YouTube "jerky" (no problem with other video player)

- Gallery "jerky" and with some FC

- Camera doesn't work

I forgot something?

LED alerts for mesages work for me... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mura88 I think these are important information for devs ..thank you XD (Speriamo che qualcuno di loro legga il messaggio) :D

I hope ... if someone need translation I'll do ... I know that at least suxsem and thepasto are italian, i haven't translated the post becouse I didn't want to distort the meaning ... I'm not a developer, I don't know well the unix systems ... but if some developers want me to translate, I'm ready to help :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

wouldn't recommend Apex Launcher for A1 users as it uses about twice as much ram (22mb) with only one homescreen, no widgets and everything fancy turned off compared to stock (11mb) with 5 homescreens and one widget.

btw, ram usage seems pretty great so far, definitely on par with LiquidNext1.9.2.

keep it up devs!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've gotten everything working great with this (that I need to) except the battery. My battery indicator doesn't report anything, just a batter with a red exclamation mark. It doesn't change when charging either, and the led notification on top of the phone constantly flashes because of it. I wouldn't care if it wasn't for the damn flashing led. Anyone know how to fix this one thing? I've reflashed so many times and can't figure it out

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is proximity sensor working well?

The only thing which stops me from flashing this is the camera and the phone sensor ;-0

proximity only working using sanity

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.