Jump to content
Jimbles54

Su 6 not benefitting from fibre upgrade

Recommended Posts

Just upgraded to fibre. Router is showing 39.99 download and 9.99 upload. Laptop on WiFi about 38 up and 8 down. Smart ultra 6 about 4 down and wierdly slightly faster upload speeds 4.4 ish.  Anyone know what's going on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Hecatae. Thanks for your response. I reset the phone about 12 times and now it is connecting at around 37 down which I'm more than happy with. Thanks again for your advice. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 It's back to 3. Something down and sometimes dropping off all together. Us the tx rate the bottom line in blue on the analyser you recommended? If so its connected at 72 Mbps. The other devices in the house are can all connect at stable fibre speeds, even my wife's 40 quid lenovo is showing 37 down on speed test. Just the su6 that's not playing nice. I wiped the cache partition and rebooted but same speeds. Don't know why.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jimbles54 can you force wireless N from the router?

Something is causing the SU 6 to renegotiate at wireless B and G speeds, 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks hecatae. Doesn't seem to be an option

 It's a plusnet hub one and currently connected on 802.11 b/g/n (up to 144 Mb/s) the other two options I've tried but no option to choose just n.  While I was there I changed the name of the 5 GHz channel in case that was confusing the phone but made no difference. First world problems I know but it's bugging me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also upload speeds are consistently higher than down load speeds on the su6 and about 4 times as fast on adsl , so something's changed. Did a speed test on 4g download speed about 8, much faster than my fibre speeds.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try rebooting the router and 'forget' the WiFi connection on the phone, when the router has rebooted scan for the signal again on the phone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks I'll try this later and report back here. Even my son's 30 quid fire tablet is getting 30 down. Su6 is getting 2 down but on 4g 60mbs down since changing to three. Also, would using WPS to connect rather than password have any effect?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.