Jump to content

Please Help my t-mobile pulse U8220


Guest rith
 Share

Recommended Posts

Hi, everyone here please help me to fix my phone.

- It stuck at t-mobile logo.

- When I press key Red + Vol.up + PowerOn to update it but nothing was happened it still stuck at t-mobile logo.

- When I press key Red + Menu + PowerOn to boot into Recovery but nothing was happened it still stuck at t-mobile logo.

- It requires to unplug battery for sometime to make phone power on otherwise it can not power on.

- It can only boot into Fastboot mode (key Red + Vol.down + PowerOn) I can flash any image file (boot, recovery, system extracted from official rom file) successfully but after flashing it still stuck at t-mobile logo.

- I can't boot Recovery image file (fastboot-windows boot imagefile.img), it stuck at booting linux...

- My fastboot screen:

USB FastBoot: V0.5

Machine ID: 1007000 v0

Build Date: Nov 26 2009, 11:05:05

Serial Number: UNKNOWN

- I read many posts that have similar problem like me but some of those have Nandroid backup file to restore their phone but I don't have one. Could someone here who reads my post could upload and post your Nadroid backup files which I can try to flash it on my device ? I don't know will it work but I have to try because I try many methods already but all false.

- If anyone here have a working method that you think it may work on my device please tell me.

Link to comment
Share on other sites

.. and dload folder with official rom is located at root directory of sd card, right?

Re: Installing the Official 2.1 Update

Yes, of course I know clearly how to update. I try to update 1.5, 2.1 official rom already but the update process does not start at all it just stuck at t-mobile logo. I can only extract that 1.5 official rom to update it through Fastboot successfully but reboot it still stuck at t-mobile logo.

Link to comment
Share on other sites

- My fastboot screen:

USB FastBoot: V0.5

Machine ID: 1007000 v0

Build Date: Nov 26 2009, 11:05:05

Serial Number: UNKNOWN

(Disclaimer: I have got to run, and I can't check all of this myself, so maybe you should verify what I write here before you do any of it.)

I'm not sure if this is what you already did, but here goes.....

Since you can get to the fastboot screen, you can try to "flash" the recovery image onto the phone (and system.img and boot.img as well).

If I recall correctly, once you are in fastboot and connected to your computer, you enter "fastboot-windows flash recovery image_name.img" (replacing "image_name" with whatever recovery image you are are trying to flash onto the phone).

That same commandline works for system and boot as well, but you have to change it to:

fastboot-windows flash boot boot.img

fastboot-windows flash system system.img

Good luck, and sorry if I am only repeating what you already know.

Link to comment
Share on other sites

(Disclaimer: I have got to run, and I can't check all of this myself, so maybe you should verify what I write here before you do any of it.)

I'm not sure if this is what you already did, but here goes.....

Since you can get to the fastboot screen, you can try to "flash" the recovery image onto the phone (and system.img and boot.img as well).

If I recall correctly, once you are in fastboot and connected to your computer, you enter "fastboot-windows flash recovery image_name.img" (replacing "image_name" with whatever recovery image you are are trying to flash onto the phone).

That same commandline works for system and boot as well, but you have to change it to:

fastboot-windows flash boot boot.img

fastboot-windows flash system system.img

Good luck, and sorry if I am only repeating what you already know.

Thank for your quick reply.

I try it many times already. I can flash all the img files (boot, system, recovery) but the phone still stuck at t-mobile logo when power on. The img files were extracted from 1.5 official rom by using perl script file "split_updata.pl" was posted by someone in the forum.

Could you please upload and post your Nandroid backup file 1.5 rom (boot.img, system.img) which I can try to flash it using Fastboot on my device ?

Link to comment
Share on other sites

Thank for your quick reply.

I try it many times already. I can flash all the img files (boot, system, recovery) but the phone still stuck at t-mobile logo when power on. The img files were extracted from 1.5 official rom by using perl script file "split_updata.pl" was posted by someone in the forum.

Could you please upload and post your Nandroid backup file 1.5 rom (boot.img, system.img) which I can try to flash it using Fastboot on my device ?

Any old 1.5 backups I have probably won't fit in the partitions you have. My phone is a CHT8000 and they used different partition sizes. But I will see what I can do.

What was the last working rom you had on the phone? I'm curious because that should indicate the size of your partitions. It won't work to give you a nandroid backup that won't fit.

Edit: here's a nandroid backup of the German 1.5 rom: 1.5romnandroid

Edited by twrock
Link to comment
Share on other sites

Any old 1.5 backups I have probably won't fit in the partitions you have. My phone is a CHT8000 and they used different partition sizes. But I will see what I can do.

What was the last working rom you had on the phone? I'm curious because that should indicate the size of your partitions. It won't work to give you a nandroid backup that won't fit.

Edit: here's a nandroid backup of the German 1.5 rom: 1.5romnandroid

My working rom is the official t-mobile 1.5 rom. I have try your boot.img & system.img already but it still stuck at t-mobile logo when power on. Below is Fastboot screen result during updating:

D:\fastboot-windows flash boot boot.img

sending 'boot' (2560 KB)... OKAY

writing 'boot'... OKAY

D:\fastboot-windows flash system system.img

sending 'system' (79160 KB)... OKAY

writing 'system'... OKAY

Your backup file has many img files. Do I need to flash all those file to make my phone work ? If yes how can I do with other files with fastboot command ?

I am going crazy with this phone because I have tried many method that I mention in the first post but none is working. Could you please recommend me what to do next to rescue my phone?

Link to comment
Share on other sites

My working rom is the official t-mobile 1.5 rom. I have try your boot.img & system.img already but it still stuck at t-mobile logo when power on. Below is Fastboot screen result during updating:

D:\fastboot-windows flash boot boot.img

sending 'boot' (2560 KB)... OKAY

writing 'boot'... OKAY

D:\fastboot-windows flash system system.img

sending 'system' (79160 KB)... OKAY

writing 'system'... OKAY

Your backup file has many img files. Do I need to flash all those file to make my phone work ? If yes how can I do with other files with fastboot command ?

I am going crazy with this phone because I have tried many method that I mention in the first post but none is working. Could you please recommend me what to do next to rescue my phone?

I think that is correct (boot and system are what is needed). I suppose you can flash recovery as well, since that recovery is CW-2.5.0.7. But, it seems like you got the results you wanted, and it still didn't work.

You previous said this:

- When I press key Red + Vol.up + PowerOn to update it but nothing was happened it still stuck at t-mobile logo.

I think this is your key. If I recall correctly (possibly I don't), when flashing an official rom you should not see the logo at all. (Can someone else verify this for me? I have a faulty memory.) So it seems to me that is the main problem to solve. You need to be able to get an official update to install, and it is not working for some reason. Here are the things I would think about doing:

  1. I would re-download a fresh copy of both the Huawei reset rom (aka "time machine) and some other official update from Huawei (the best would be the original rom that was installed on your phone at the factory).
  2. I would take the SD card out of the phone and use my computer to reformat it and create the /dload folder again.
  3. I would then copy the Huawei reset rom (updata.app) into the SD card /dload folder, put it back into the phone, and attempt to install it by holding down the up_volume + red buttons and pressing power. This will hopefully reset the phone and allow any official Huawei rom to be installed. Note: the reset rom flashes very quickly and does not install a working system. Do not try to reboot after this step.
  4. If that works (i.e. it says "restarting"), I would pull the battery out, take out the SD card, use my computer to delete everything in the /dload folder, and copy the freshly downloaded official updata.app into /dload. I would then try to install that rom the same way I flashed the "reset rom".
There really are logical reasons for everything I suggest above, so I would recommend you do it as precisely as you can to what I wrote, even if you think you have done all of that already and nothing worked. But if that is not successful, I don't think I have any more ideas.

Good luck.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.