• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such software
      Nintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)


      CUSTOM ROMS

      You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not be hosted directly in topic via the MoDaCo attachment system
      ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)
      ROMs must give full credit to the original author
      This decision has been taken in light of the huge amount of interest in this area of device customisation within the community, and member feedback! Please note that custom ROM discussion should be kept in specific device sub-areas, (e.g. Kaiser.MoDaCo.com for Kaiser based devices). ISSUES If you have any issues with this policy, please contact me directly via PM. P
    • Support MoDaCo by signing up to a MoDaCo Silver or Gold membership

      To sign up to an annual MoDaCo Silver subscription which will eliminate all ads from the site (as well as giving you access to the MoDaCo Online Kitchens for Android) for only £9.99 using PayPal, Credit or Debit Card, ensure you are logged in to the site, and then click the link below, which will take you directly to the subscription store! You can also sign up to an annual MoDaCo Gold subscription for £29.99, which adds the benefits listed below! PURCHASE A MODACO SUBSCRIPTION - FREE Titanium Backup Mobile for Android worth $5.99! - FREE 1 year PrivateInternetAccess.com worth $39.95! - FREE 1 year LastPass Premium worth $12! - FREE CalcConvert for Pocket PC from Binaryfish worth $17.95! - FREE Calendar Bar for Pocket PC from OmegaOne worth $9.99! - FREE CamerAware for Pocket PC and Smartphone from MoDaCo worth £19.99 / $30! - FREE Chronos for Pocket PC from ActiveKitten worth $14.95! - FREE CodeWallet Pro for Smartphone and Pocket PC from DeveloperOne worth up to $24.95! - FREE Concentrix for Pocket PC from eSoft Interactive worth $9.95! - FREE FlexMail for Pocket PC and Smartphone from WebIS worth up to $59.90! - FREE FTouchSL for Pocket PC from Vekoff s.r.o. worth 10 euro / $12.50! - FREE Jewel Challenge for Pocket PC from eSoft Interactive worth $9.95! - FREE John Cody's Alerts Pro for Smartphone from Omnisoft worth $14.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> Dutch for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> French for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> German for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> Italian for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Talking Dictionary 2008 English <-> Spanish for Pocket PC from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> Dutch for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> French for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> German for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> Russian for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE LingvoSoft Dictionary English <-> Turkish for Smartphone from Lingvosoft worth $49.95! - FREE Note2Self for Pocket PC and Smartphone from WebIS worth up to $19.90! - FREE Opera 8.60 for Pocket PC and Smartphone from Opera Software worth up to $48! - FREE Pocket Informant for Pocket PC and Smartphone from WebIS worth up to $59.90! - FREE Pocket Launcher for Pocket PC and Smartphone from Conduits worth $9.95! - FREE PTab for Pocket PC and Smartphone from z4soft worth up to $60! - FREE Resco Explorer for Pocket PC and Smartphone from Resco worth up to $49.90! - FREE Safemode for Pocket PC from monocube worth $12.95 - FREE SplashPhoto for Pocket PC and Smartphone from SplashData worth up to $59.90! - FREE Sprite Backup for Pocket PC and Smartphone from Sprite Software worth $29.95! - FREE Teksoft Glyphs UI for Pocket PC and Smartphone from Teksoft €9.95! - FREE Teksoft HeadsetRemote for Pocket PC and Smartphone from Teksoft €4.95! - FREE Traffic Jam for Pocket PC from eSoft Interactive worth $9.95! - FREE unlock (1 per year) from imei-check.co.uk - DISCOUNT of 10% at MoDaCo FairDeal - DISCOUNT of 10% at Semsons.com - FORUM - AD FREE SITE - FORUM - custom rank / title - FORUM - double competition entries - FORUM - double post attachment space - FORUM - no search flood control - FORUM - priority event registration - FORUM - triple PM space
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspensions / ban.

Cannot copy files to Desktop PC over ActiveSync

23 posts in this topic

Posted · Report post

I don't know if anyone else has experienced this problem, but I can't find anything about it on the net, although it's not the easiest thing to google for.

Basically, ActiveSync works fine for me over both Bluetooth and USB. I can install software onto my Wizard and I can copy any files I want onto it. The problem comes when I try to take files off the Wizard.

ActiveSync actually acts as if nothing is wrong, it seemingly copies the selected files onto my PC, even taking a while to do so with a large number of files, but they never actually appear on my PC, no matter where I try to copy them to.

It's like ActiveSync is copying them into a black hole ;)

Using ActiveSync 4.1 (4.0 does the same) and no firewall blocking anything. Happens over both USB and Bluetooth.

Does anyone have any idea what could be causing this?

(I have the "Files" synchronization option deselected in ActiveSync's options, as the problem persists even if this is turned on. Having it turned on just puts a pretty useless (to me) sync folder on my desktop that doesn't sync with my miniSD anyway.)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I'm guessing that you ARE using the "Explore" option from within ActiveSync, and then exploring to the file you want and dragging it to your PC (desktop for example)?

That's works fine for me.

In Win XP, when you're phone is connected via USB, it should appear through Windows Explorer as "Mobile Device" under an "Other" section . This way you don't even need to go through ActiveSync to use the "Explore" function (which only opens Windows Explorere anyway - so same result either way).

If you're doing either of the above, then i'm confused, sorry.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Yup, doing it exactly like that. Just trying to drag some images to my desktop via ActiveSync's explorer/My Computer->Mobile Device.

Trying to copy from both the internal storage/phone or the miniSD card inside, both results in the copy operation taking place, but when finished no files are present on my PC no matter where I try to copy to.

I thought it may be something to do with not having Guest account access enabled, but enabling it on my machine hasn't helped either.

Edited by lekus
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I am having the exact same issue, only with a Windows CE .NET 4.2 Barcode scanner. I can copy the files from my desktop and past them to the handheld and everything works fine. If I try to copy from the handheld to the desktop, the copy dialog comes up, but nothing shows up. If I cut the file from the handheld and past to the local desktop, the file on the handheld disappears, but no file shows up on the desktop at all. It's nice to know that I'm not just going crazy, but does anyone have a solution to this issue? I cannot find anything online other than this forum that mentions it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Okay all of a sudden this is happening to me to. Nothing copys down to my PC. If the files is already there (by the same name) it asks if I want to overwrite but never does. If there is no file by this name nothing happens. Please if anyone has a answer!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

This is EXACTLY the same thing that is happening to me, but I cannot find an answer anywhere. I loaded the software on a different machine and all was fine. I reloaded it on my machine (same model) and no luck. I can upload all day. I'll look into it some more when I have some time.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Same thing here... must be a bigger bug of AS

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

The only alternative is to connect to a read/write network share on your PC over WiFi and copy stuff off the phone this way.

I'm not sure if this is a bug in ActiveSync or something to do with the configuration of the PC itself. As far as I can tell, connecting to ActiveSync over bluetooth doesn't cause a new LAN connection to appear on the PC yet files still can't be copied over. This made me think that it was nothing to do with the configuration of the LAN connection that ActiveSync creates when you sync via USB but I'm not sure of that anymore...

I've certainly tried everything I can think of to get it working but without success. I think what's most annoying is knowing that data can be transmitted back and forth without any problem, just that the saving of data from the device seems to fail after all the data of the file(s) has been transmitted.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

When ActiveSync copies files, it 1st copies them to your temp folder before they go to the folder you asked for.

I don't have my USB cable with me to test but...

1) Go to the temp folder on your PC (by typing %tmp% in Explorer's Address Bar)

2) There'll be a hidden subfolder (so you'll need to have "show hidden files and folders" enabled in Explorer's Tools->Folder Options) called something like wceblahblah

I'm not entirely sure of the exact folder name but it begins something like wce

You may be able to find the files there

looeee

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

When ActiveSync copies files, it 1st copies them to your temp folder before they go to the folder you asked for.

<{POST_SNAPBACK}>

Interesting. I tried to copy some files and found that they ended up in a folder called "_PegEx~1" under temp. It contained all 4 files I tried to copy unsuccessfully and they were all complete.

The 4 WCExxxx.log files that were also present in the temp folder had no mention of failed file copies though.

I had an idea that this could be to do with the ActiveSync process not having permission to move the transfered files to the destination desired after copying (to temp) had completed. This seems unlikely though as I have folders that shouldn't require permissions to have files copied into them and yet it still doesn't work if I try copying to those folders.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

he he, giving advice without trying it out for myself.

Yes _PegEx~1 is the folder I meant, not wceblah

hope it helps

looeee

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Nice. Nice to see that the files are indeed getting on the PC, but why are they not moving? Hmmm...

I can copy the files out of the temp directory to wherever I wanted them without issue, but I still cannot get ActiveSync to do it. I'm sure that it is not a rights issue with my user ID as I am the Admin of the Domain. The software is running as my user ID as well, so unless there is another username that runs the export software, I'm not sure where to go from here.

Edited by cygnuskaltora
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ive just started getting this problem on my c550 - no idea why it was working fine then all of sudden it just wont copy any file to where i want it

glad there is this folder workaround - found the file in there cheers for that info

still be good to find out whats happened though

ive tried using as 3.7, 3.8 and 4 all do the same thing - box says copying but file never appears to copy location

Edited by delta9
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Haha....oh boy.

I just exported my Vario's registry onto it's miniSD card. Out of interest I thought I'd try copying the .reg file onto my PC over ActiveSync, although I didn't expect it to work properly as I still have the problem of the files getting stored in the temp folder on my PC.

It must be my lucky night however, as it's just copied the file straight onto my desktop (over bluetooth) no questions asked, worked perfectly.

How did I achieve this feat of wonder? I have absolutely no idea. Nothing on my PC or Vario has changed that I can think of; at least nothing that would have anything to do with ActiveSync or the storage of files.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Lucky man. My iPAQ 2790 decided it wouldn't copy files up (device->PC) any more. They end up in ...\Local Settings\Temp\_PegEx~1\, just like yours did. I have no idea why this is happening. I've hard-reset the iPAQ and reinstalled everything; I've also reinstalled Active Sync 4.1, all to no avail. (BTW it's irritating that when I have deleted the partnership(s) and reinstalled ActiveSync it tells me it is retrieving the settings - where from, I ask.) Anyway, if you have any idea how to fix the copy problem PLEASE PLEASE tell me.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If you select copy the selected items from the left side of the window in xp it will allow you to copy the files.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If you select copy the selected items from the left side of the window in xp it will allow you to copy the files.

also if you use windows explorer (not the explore button in active sync) and then navigate to mobile device then you can copy anything from there, it is just the "explorer" window that active sync opens that gives the problem.

another way that works is (if you want to use the active sync explore option) use the same window to copy anything, do not paste to other windows, just navigate within the same window and paste from there (this is stupid i know but it works)

i would love to find a fix for this as it is happening to my qtek8310 also on my laptop 9no proms at home pc)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

also if you use windows explorer (not the explore button in active sync) and then navigate to mobile device then you can copy anything from there, it is just the "explorer" window that active sync opens that gives the problem.

another way that works is (if you want to use the active sync explore option) use the same window to copy anything, do not paste to other windows, just navigate within the same window and paste from there (this is stupid i know but it works)

i would love to find a fix for this as it is happening to my qtek8310 also on my laptop 9no proms at home pc)

Make sure you have Show Hidden files and System files enabled on your Windows PC. I enabled Show Hidden Files on my PC and the files were still not showing up. After navigating from a DOS prompt to the folder that I copied the files to, I did an ATTRIB Command, and all of the files were listed and after looking at the attributes, I noticed it was all of the files flagged as System files that were not showing up. Once I turned on show System Files, they all showed up. It will give you a warning about protecting your system files, but you won't see the files unless you enable it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I've found a solution for this problem in this site. Here it is:

If you are having problems with partial synchronizations or missing notes, try re-registering the OLE32.dll. This is done by clicking on "Start" and then select "Run". Then in the box for the Run Command and type: Regsvr32.exe %Windir%\System32\Ole32.dll

By the way: in my case, files wouldn't be copied to my XP-PC from both my E-ten M700 PDA and my Fuji Finepix s6500fd camera. So it not only affects activesync, but other USB-connected devices as well.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

also if you use windows explorer (not the explore button in active sync) and then navigate to mobile device then you can copy anything from there, it is just the "explorer" window that active sync opens that gives the problem.

another way that works is (if you want to use the active sync explore option) use the same window to copy anything, do not paste to other windows, just navigate within the same window and paste from there (this is stupid i know but it works)

i would love to find a fix for this as it is happening to my qtek8310 also on my laptop 9no proms at home pc)

I have a weird situation. Activesync connects to my AT&T Tilt2 and syncs (albeit the sync hangs every now and then) - BUT THE MOBILE DEVICE ICON DOESN'T SHOW UP IN EXPLORER. Easy Sync and CERegEditor connect to the mobile device - but I can't manually transfer files since I can't find the icon!

Any ideas anyone?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I have a weird situation. Activesync connects to my AT&T Tilt2 and syncs (albeit the sync hangs every now and then) - BUT THE MOBILE DEVICE ICON DOESN'T SHOW UP IN EXPLORER. Easy Sync and CERegEditor connect to the mobile device - but I can't manually transfer files since I can't find the icon!

Any ideas anyone?

Jim - did you resolve this? I have same prob.

Have you got SPB Mobile shell 3.5 on your device?

regards,

Richard

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Jim - did you resolve this? I have same prob.

Have you got SPB Mobile shell 3.5 on your device?

regards,

Richard

Solved it. It's the activesync connection setting - allow wireless connection on device when connected to the desktop.

R

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Solved it. It's the activesync connection setting - allow wireless connection on device when connected to the desktop.

R

I did. I uninstalled Activesync - and reinstalled (4.5). My icon reappeared and I've been able to use.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.