Site Notice - We are currently investigating an issue with missing download links. Apologies for any inconvenience caused. PaulOBrien

  • Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[LIQUID METAL] My build AOSP experience

68 posts in this topic

Posted · Report post

good thanks for info

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I'm trying to make a most possible simple boardconfig.mk without wifi bluetooth and other stuff..

@Vache do you think it could boot without that stuff?!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I'm trying to make a most possible simple boardconfig.mk without wifi bluetooth and other stuff..

@Vache do you think it could boot without that stuff?!

Yes it should boot. If not, you can play with Acer libs.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Yes it should boot. If not, you can play with Acer libs.

Compil always stop :( Something new Vache?

Edited by davidevinavil
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Compil always stop :( Something new Vache?

Nop, it's better but still not completly bootable.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ok i have now a working device tree, i'll share it tonight.

It's bootable, i can start to fix non-working things.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ok i have now a working device tree, i'll share it tonight.

It's bootable, i can start to fix non-working things.

Well news :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nice work, as always vache ! :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

@Vache

About prelinkmap is right to use prelink-linux-arm-2G.map instead of prelink-linux-arm.map?

I mean is that compatible?!

Edited by davidevinavil
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@Vache

About prelinkmap is right to use prelink-linux-arm-2G.map instead of prelink-linux-arm.map?

I mean is that compatible?!

No it's not compatible, look at adrresses, they are really different.

I'm using the prelinkmap you posted in the OP.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yes.

Ok, but most of adress are the same..

I'm not seing difference :(

Ok prelink-linux-arm-2G.map has most lib, but seems the other has the same adress..

I ask just to understand :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

My working Liquid Metal device tree :

http://shoobee.eu/upp/download.php?file=28...liquidmetal.zip

Unzip it to the "device" folder and launch :

$. build/envsetup.sh

$lunch liquidmetal-userdebug

Ok i'm trying :(

Edited by davidevinavil
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Compiled seems working..

I try to flash system.img using fastboot, but phone won't boot at all..

Have to flash also userdata.img?

Boot is right that picked from metalounay?

W/WallpaperService( 1428): failed parsing /data/system/wallpaper_info.xml java.io.FileNotFoundException: /data/system/wallpaper_info.xml (No such file or directory)
I/SystemServer( 1428): Audio Service
W/AudioPolicyManagerBase( 1352): setPhoneState() setting same state 0
I/SystemServer( 1428): Headset Observer
I/SystemServer( 1428): Dock Observer
W/DockObserver( 1428): This kernel does not have dock station support
I/SystemServer( 1428): UI Mode Manager Service
I/SystemServer( 1428): Backup Service
V/BackupManagerService( 1428): No ancestral data
I/BackupManagerService( 1428): Backup enabled => false
I/SystemServer( 1428): AppWidget Service
I/SystemServer( 1428): Recognition Service
W/MountService( 1428): Waiting too long for mReady!
W/MountService( 1428): Waiting too long for mReady!
W/MountService( 1428): Waiting too long for mReady!
W/MountService( 1428): Waiting too long for mReady!
W/MountService( 1428): Waiting too long for mReady!
[/codebox]

Your builded rom is booting well?

It's full working?

Edited by davidevinavil
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Compiled seems working..

I try to flash system.img using fastboot, but phone won't boot at all..

Have to flash also userdata.img?

Boot is right that picked from metalounay?

W/WallpaperService( 1428): failed parsing /data/system/wallpaper_info.xml java.io.FileNotFoundException: /data/system/wallpaper_info.xml (No such file or directory)
I/SystemServer( 1428): Audio Service
W/AudioPolicyManagerBase( 1352): setPhoneState() setting same state 0
I/SystemServer( 1428): Headset Observer
I/SystemServer( 1428): Dock Observer
W/DockObserver( 1428): This kernel does not have dock station support
I/SystemServer( 1428): UI Mode Manager Service
I/SystemServer( 1428): Backup Service
V/BackupManagerService( 1428): No ancestral data
I/BackupManagerService( 1428): Backup enabled => false
I/SystemServer( 1428): AppWidget Service
I/SystemServer( 1428): Recognition Service
W/MountService( 1428): Waiting too long for mReady!
W/MountService( 1428): Waiting too long for mReady!
W/MountService( 1428): Waiting too long for mReady!
W/MountService( 1428): Waiting too long for mReady!
W/MountService( 1428): Waiting too long for mReady!
[/codebox]

Your builded rom is booting well?

It's full working?

You don't have to flash userdata too.

For the "Waiting too long" error, try to push the build.prop from metalounay.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

You don't have to flash userdata too.

For the "Waiting too long" error, try to push the build.prop from metalounay.

Have to make wipe before flashing?

To push build.prop i can use adb right?

Edited by davidevinavil
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Have to make wipe before flashing?

To push build.prop i can use adb right?

Yes²

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yes²

Ok I'll try this evening..

Your rom is working well?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ok I'll try this evening..

Your rom is working well?

Missing call/data and wifi.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

You don't have to flash userdata too.

For the "Waiting too long" error, try to push the build.prop from metalounay.

I've tried to push buld.prop from metalounay but has the same issue :(

Could be this?!

Package target files: out/target/product/liquidmetal/obj/PACKAGING/target_files_intermediates/liquidmetal-target_files-eng.davide.zip
ls: impossibile accedere a out/target/product/liquidmetal/recovery/root: File o directory non esistente
Package OTA: out/target/product/liquidmetal/liquidmetal-ota-eng.davide.zip
Package: out/target/product/liquidmetal/liquidmetal-img-eng.davide.zip
./build/tools/releasetools/ota_from_target_files:67: DeprecationWarning: the sha module is deprecated; use the hashlib module instead
import sha
unzipping target target-files...

WARNING: Failed to load max image sizes; will not enforce
image size limits.

creating boot.img...
creating recovery.img...
creating system.img...
using device-specific extensions in device/acer/common

WARNING: Failed to load max image sizes; will not enforce
image size limits.

unable to load device-specific module; assuming none
creating userdata.img...
cleaning up...
done.
Traceback (most recent call last):
File "./build/tools/releasetools/ota_from_target_files", line 958, in <module>
main(sys.argv[1:])
File "./build/tools/releasetools/ota_from_target_files", line 939, in main
WriteFullOTAPackage(input_zip, output_zip)
File "./build/tools/releasetools/ota_from_target_files", line 399, in WriteFullOTAPackage
os.path.join(OPTIONS.input_tmp, "BOOT")))
File "./build/tools/releasetools/ota_from_target_files", line 435, in __init__
self.size = len(data)
TypeError: object of type 'NoneType' has no len()
make: *** [out/target/product/liquidmetal/liquidmetal-ota-eng.davide.zip] Errore 1
[/codebox]

It's strange because compilator build system.img boot.img userdata.img :/

P.S. During compil I've to manually copy libloc.so libcommendefs.so and libdrm1_ini.so..

It's normal this?!

Edited by davidevinavil
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I've tried to push buld.prop from metalounay but has the same issue :(

Could be this?!

Package target files: out/target/product/liquidmetal/obj/PACKAGING/target_files_intermediates/liquidmetal-target_files-eng.davide.zip
ls: impossibile accedere a out/target/product/liquidmetal/recovery/root: File o directory non esistente
Package OTA: out/target/product/liquidmetal/liquidmetal-ota-eng.davide.zip
Package: out/target/product/liquidmetal/liquidmetal-img-eng.davide.zip
./build/tools/releasetools/ota_from_target_files:67: DeprecationWarning: the sha module is deprecated; use the hashlib module instead
import sha
unzipping target target-files...

WARNING: Failed to load max image sizes; will not enforce
image size limits.

creating boot.img...
creating recovery.img...
creating system.img...
using device-specific extensions in device/acer/common

WARNING: Failed to load max image sizes; will not enforce
image size limits.

unable to load device-specific module; assuming none
creating userdata.img...
cleaning up...
done.
Traceback (most recent call last):
File "./build/tools/releasetools/ota_from_target_files", line 958, in <module>
main(sys.argv[1:])
File "./build/tools/releasetools/ota_from_target_files", line 939, in main
WriteFullOTAPackage(input_zip, output_zip)
File "./build/tools/releasetools/ota_from_target_files", line 399, in WriteFullOTAPackage
os.path.join(OPTIONS.input_tmp, "BOOT")))
File "./build/tools/releasetools/ota_from_target_files", line 435, in __init__
self.size = len(data)
TypeError: object of type 'NoneType' has no len()
make: *** [out/target/product/liquidmetal/liquidmetal-ota-eng.davide.zip] Errore 1
[/codebox]

It's strange because compilator build system.img boot.img userdata.img :/

P.S. During compil I've to manually copy libloc.so libcommendefs.so and libdrm1_ini.so..

It's normal this?!

Yep it's normal, it have to be fix.

For the boot, try to backsmali both services.jar from AOSP and Acer, and replace those files :

all MountService*.smali

all NativeDaemonConnector*.smali

from Acer to AOSP.

Smali the modified services.jar and push it on phone, reboot.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Yep it's normal, it have to be fix.

For the boot, try to backsmali both services.jar from AOSP and Acer, and replace those files :

all MountService*.smali

all NativeDaemonConnector*.smali

from Acer to AOSP.

Smali the modified services.jar and push it on phone, reboot.

Eh eh i don't understand at all :/

Smali what mean? is a command or a procedure?

Ok I'm trying :(

Edited by davidevinavil
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Eh eh i don't understand at all :/

Smali what mean? is a command or a procedure?

Ok I'm trying :(

I'll try to fix this for next build, and the wifi too.

I still can't get RIL working, so no call/data.

I have not so much time to work on it but i try to do my best.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.